Bewezen relatietherapie

Zoeken naar opgeleide EFT therapeuten


Lees verder

EFT RELATIETHERAPIE

Daar gaan we weer... alsmaar diezelfde ruzie

Een liefdevolle relatie is een wens die niet altijd vanzelf in vervulling gaat... Je begon zo verliefd, en nu sta je soms als kemphanen tegenover elkaar. Wat is er gebeurd? Hoe kom je steeds in diezelfde negatieve patronen terecht? Liefde is emotie: het geeft warmte als het goed gaat en ijzige kou als het niet goed gaat. Je bent emotioneel met elkaar verbonden en je reageert op elkaars signalen. Als de stress oploopt ben je minder goed in staat om elkaar te zien en te begrijpen. Dan reageer je kortaf en boos, terwijl onderliggende verlangens en behoeften niet worden geuit. Je raakt verstrikt in een patroon van aanklagen en terugtrekken. Je raakt de draad kwijt, weet niet meer wat er in de ander omgaat en waarop je moet reageren. Je raakt de veilige verbinding kwijt. Dan is het paniek, de relatie staat op het spel. En wat dan?

Verbetering van je relatie

We weten uit onderzoek hoe belangrijk het is om je emotioneel verbonden te voelen: mensen leven langer, herstel van ziekte gaat sneller. De basis van je relatie is de hechting aan elkaar. Die hechting is van levensbelang en iedereen heeft dat nodig. En we hebben ook een goed onderzochte methode (EFT) om  je te helpen die verbinding weer te herstellen. Er is echt herstel mogelijk, wanhoop niet.

 

Wat is EFT? EFT voor jou?

Video :What is Emotionally Focused Therapy (or EFT)?

Dr. Sue Johnson provides a brief summary of Emotionally Focused Therapy (EFT). This leading edge, empirically validated form of therapy which is taught all over the world. EFT is based on the last 50 yrs of scientific research on bonding: bonding between mother and child and romantic bonds between partners. EFT provides a map to what matters in intimate relationships: how they work, how they go wrong, and what is needed to put them right.

Klik hier (Engels)

Hoe houd je de liefde levend?

Karin Wagenaar (EFT relatietherapeut) gaat op zoek naar de emotie die verstopt zit achter conflictueuze momenten. Zo kan ruzie over tandpasta betekenen dat je je niet gezien weet

.

Klik voor de video

Stel je relatievraag

Heb je een relatievraag? Je kunt je relatievraag direct stellen aan een EFT-therapeut bij jou in de buurt. 

 

Doe de relatietest

14 vragen, 3 minuten invultijd

Deze relatietest meet hoe verbonden jij je voelt met je partner. Met het invullen van deze test kom je erachter of jullie relatie goed is of in de gevarenzone zit. De test is wetenschappelijk onderbouwd en je score wordt vergeleken met die van veel anderen. Op basis hiervan krijg je een vrijblijvend advies.

 

Ga naar de test

Houd me vast cursus

 

Naast individuele relatietherapie biedt EFT ook de 'Houd me vast' cursus om paren in zeven stappen te helpen weer in verbinding met elkaar te komen. Lees hier meer over op onze speciale website waar ook een overzicht van bijeenkomsten te vinden is.

 

 

Meer over Houd me vast

Samen aan het werk

Wil je zelf je ruzies stoppen? Wil je samen meer verbinding? Dat kan met het EFT werkboek voor (echt)paren. Dit werkboek is bedoeld voor paren die hun emotionele band willen versterken of over verdriet in hun relatie heen willen komen.

Overal in het boek zijn, naast de relatieversterkende oefeningen, verhelderende voorbeelden uit de praktijk te vinden, als steun, toelichting en inspiratie. Je kunt dit boek bestellen in onze webshop

                           

Daarnaast zijn er de 'Houd me vast' films. Je volgt 5 koppels, die leren hoe ze hun ruzies kunnen stoppen en meer verbinding met elkaar kunnen maken. In de webshop kan je een inlogcode  aanschaffen voor bijvoorbeeld 4 maanden toegang tot de videoportal. Stellen die ook de video’s bekeken, meldden dat dit een waardevolle aanvulling is op het werkboek. 

Bekijk de onderstaande trailers van 2 stellen die hun ervaring delen hoe zij hun 'Houd me vast' hebben ervaren.

  Lieselotte en Kees       Lidewij en Bart

        Lieselotte en Kees                         Lidewij en Bart    

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief