Versterk met EFT relaties in jouw gemeente

Jaarlijks gaan zo’n 95.000 stellen uit elkaar. Dat heeft veel impact op onder andere jeugdzorg, jeugdreclassering en woningnood. Dat moet anders. EFT Nederland start een proef met gemeenten om met bewezen effectieve relatietherapie het aantal (echt)scheidingen terug te dringen.

EFT (Emotionally Focused Therapy) gaat uit van de hechtingstheorie. We zijn gemaakt om ons te hechten. Als onze hechting wordt bedreigd, dan schieten we in een oerpaniek. Dat leidt meestal tot een fight of flight reactie. De één gaat in de aanval, de ander trekt zich liever terug. De focus in EFT therapie ligt op het doorbreken van die negatieve patronen. Zo ontstaat er meer onderling begrip en vertrouwen.

EFT is een bewezen effectieve relatietherapie. EFT wordt inmiddels wereldwijd beoefend en is nog volop in ontwikkeling. Er is EFT voor stellen, maar ook voor gezinnen, collega’s, individuen. En EFT werkt ook, en is net zo belangrijk, bij scheiding.

Resultaten EFT:

  • Betere communicatie tussen partners.
  • Negatieve patronen in de relatie worden doorbroken.
  • Meer begrip door inzicht in elkaars onderliggende emoties.

Daarom EFT en gemeenten

Stichting EFT Nederland is daarom een proef gestart om EFT laagdrempelig beschikbaar te maken. Zo kunnen alle stellen in Eindhoven inmiddels via de gemeente gratis de online relatiecursus Houd Me Vast online volgen.

Neem alvast een kijkje

Belangrijk onderdeel van het project EFT en gemeenten is de online cursus 'Houd Me Vast'

houdmevastonline.nl

Online wetenschappelijk onderbouwde relatietherapie

Preventief inzetbaar door gemeenten

Wij werken samen met gemeenten die een positieve impact willen maken op relaties en daarvoor met EFT willen gaan werken. Belangrijk onderdeel van deze pilot is de online relatiecursus ‘Houd Me Vast’, waarmee stellen vanaf de bank hun relatie kunnen verbeteren. ‘Houd Me Vast’ is vernoemd naar de internationale bestseller van EFT-grondlegger dr. Sue Johnson. Andere programma’s zijn:

  • 'Houd Me Vast - Laat Me Los' voor gezinnen met pubers.
  • 'Houd Me Vast' voor samengestelde gezinnen.
  • 'Houd Me Vast' voor ouders met jonge kinderen.
  • Incompany trainingen voor medewerkers in het sociale domein. 

Nieuws

Nieuws
"We zijn dichter naar elkaar gegroeid, hebben hernieuwd vertrouwen gekregen in de toekomst."

Op de hoogte blijven?

Wil jij vanuit jouw gemeente op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen van de pilot EFT voor gemeenten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Stuur een mail met je naam, functie, naam van de gemeente en e-mailadres naar info@eft.nl o.v.v. Gemeenten investeren in relaties.

Deel pagina