Versterk met EFT relaties in jouw gemeente

Jaarlijks gaan zo’n 95.000 stellen uit elkaar. Dat heeft veel impact op onder andere jeugdzorg, jeugdreclassering, woningnood en bijstandsuitkeringen. Dat moet anders. EFT Nederland start een proef met gemeenten om met bewezen effectieve relatietherapie het aantal (echt)scheidingen terug te dringen.

Minisymposium Gemeenten

Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven voor dit minisymposium

Inschrijven

EFT staat voor Emotionally Focused Therapy. Het is een bewezen effectieve relatietherapie. De focus ligt op het doorbreken van negatieve patronen. Emoties krijgen hierbij de ruimte, want die laten zien wat er echt speelt. Zo ontstaat er meer onderling begrip en vertrouwen.

EFT is er voor stellen, maar ook voor gezinnen, collega’s, ex-partners en individuen en wordt gegeven in de vorm van een (online) training of therapie. Uitgangspunt is de hechting.

Grondlegger en bedenker van EFT is dokter Sue Johnson uit Canada. In Volkskrant Magazine van 16 september vertelde ze hoe ze begon als relatietherapeut en merkte dat ze totaal niet effectief was, tot ze besloot om emoties serieus te nemen. ‘Partners willen zich hechten en zich diep met elkaar verbinden.’ Dat was destijds nog een openbaring. ‘Het idee was toen dat een relatie een constante onderhandeling is, die zo rationeel mogelijk moet worden gevoerd: emoties waren de vijand, die moesten worden onderdrukt.’

Inmiddels werkt 87% van de relatietherapeuten met EFT, blijkt uit een enquête die Volkskrant Magazine samen met NVRG en EFT Nederland hield onder relatietherapeuten. Uit ander onderzoek is gebleken dat 70% van de stellen die EFT gevolgd hebben herstel van relatie ervaren. 90% constateert dat hun relatie duidelijk is verbeterd.

Resultaten EFT:

  • Betere communicatie tussen partners.
  • Negatieve patronen in de relatie worden doorbroken.
  • Meer begrip door inzicht in elkaars onderliggende emoties.

EFT is evidence based.

90% zegt dat de relatie is verbeterd!

Online wetenschappelijk onderbouwde relatietherapie

Preventief inzetbaar door gemeenten

Wij zoeken gemeenten die een positieve impact willen maken op relaties en met EFT willen gaan werken. Belangrijk onderdeel van deze pilot is de online relatiecursus ‘Houd me Vast’, waarmee stellen vanaf de bank hun relatie kunnen verbeteren. 'Houd me Vast' is vernoemd naar de internationale bestseller van EFT-grondlegger dr. Sue Johnson. Andere programma’s zijn:

'Houd me Vast - Laat me Los' voor gezinnen met jonge kinderen.

'Houd me Vast' voor samengestelde gezinnen.

Incompany trainingen voor medewerkers in het sociale domein. 

Wil jij vanuit jouw gemeente op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen van de pilot EFT  voor gemeenten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Stuur een mail met je naam, functie, naam van de gemeente en e-mailadres naar info@eft.nl o.v.v. Gemeenten investeren in relaties.

We zijn dichter naar elkaar gegroeid, hebben hernieuwd vertrouwen gekregen in de toekomst.

Met maatschappelijk werkers van Kwadraad

Resultaten Pilot in de gemeente Gouda

Met maatschappelijk werkers van Kwadraad

  •  Twintig stellen namen deel aan de EFT-relatiecursus. Drie belangrijkste resultaten:
  • Van de 5 stellen die wilden scheiden hebben 3 na de EFT-cursus besloten dat niet te doen.
  • Van de 5 stellen die vooraf wilden scheiden zijn er 2 gaan scheiden. Zij geven aan dat er minder conflicten zijn en dat ze beter communiceren.
  • Bij 4 stellen was er sprake van huiselijk geweld. Door de training is het geweld bespreekbaar geworden en gestopt. Met deze stellen is de juiste hulp gezocht bij het vervolgtraject.

In 40 gemeenten draait nu een EFT-cursus, begeleid door Kwadraad.

 

Deel pagina