Ken je ze ook? Die stellen waar je een beetje tegen op ziet? Stellen waarvan de partners zich ingraven of juist ontploffen. Waarbij je al je EFT-kwaliteiten inzet zonder dat het voldoende lijkt om ze te helpen veranderen. Bij wie je als EFT-therapeut steeds opnieuw geconfronteerd wordt met diepe emotionele karrensporen van deze ‘moeilijke mensen’. En als EFT-ers weten we: meestal is die typische emotieregulatie een weerslag van hun gehechtheidsgeschiedenis. En we weten ook: zij die onze compassie het meeste nodig hebben, ontlokken die het minst. ‘Moeilijke mensen’ stellen de EFT-therapeut voor flinke uitdagingen. Behandeling van deze groep vraagt van de EFT-therapeut extra mentale en emotionele flexibiliteit middels specifieke kennis en vaardigheden.

In deze tweedaagse workshop worden specifieke EFT-aanpassingen en handvatten geboden voor werken met de uiteinden van het emotieregulerende spectrum: van te veel ‘up-regulatie’ (te reactief en explosief) tot te veel ‘down-regulatie’ (te veel remming) bij (een van) de partners. We bespreken hoe een relatiespecifieke gehechtheidsstijl van het stel vorm heeft gekregen en in stand gehouden wordt. Hoe die samenhangt met specifieke emotionele karrensporen van de partners. En hoe die emoties te veel of juist te weinig vorm krijgen in de relatie en wat het effect daarvan is. We integreren behulpzame modellen en werkvormen (o.a. kennis over persoonlijkheidsproblematiek; emotieregulatie; window of tolerance; het lichaam in de therapiekamer en de polyvagaaltheorie) in het EFT-model en gebruiken de nieuwste inzichten en handvatten van Sue Johnson. Daarnaast staan we natuurlijk stil bij wat deze doelgroep vraagt van de EFT-therapeut als persoon. 

De eerste dag ligt de focus op vermijding en remming als karrenspoor in de persoonlijkheid van (een van) de partners. We bespreken hoe de stilte te doorbreken. Hoe het relationele ‘vuurtje’ aan te wakkeren met specifiek de focus op emoties en het lichaam. Welke EFT-technieken behulpzaam zijn en wat deze vermijdende dynamiek vraagt van de EFT-therapeut.

De tweede dag ligt de focus op reactiviteit en explosiviteit als karrenspoor in de persoonlijkheid van (een van) de partners. We bespreken hoe te de-escaleren. Hoe we focus kunnen behouden en de EFT-Tango kunnen gebruiken om niet in chaos terecht te komen. Welke EFT-technieken behulpzaam zijn bij deze stellen en wat vraagt deze reactieve dynamiek van de EFT-therapeut?

Lees hier vast een interview met je docent Karin Wagenaar.

Toelatingseisen:

Deelnemers hebben minimaal een EFT Basistraining (Register), Leergang EFT deel I of Leergang EFM deel I gevolgd. Daarnaast hebben de deelnemers bij voorkeur (maar niet verplicht) ook de EFT Verdiepingstraining (Register), Leergang EFT deel II of Leergang EFM deel II gevolgd.

Korting:

Als deelnemer aan de EFT Community heb je recht op korting op het inschrijfgeld. Let wel: hiervoor moet je op deze website ingelogd zijn. Zodra je de inschrijving hebt voltooid, kun je geen aanspraak meer maken op deze korting.

Waardevolle en verrijkende training door inspirerende en deskundige docenten. Deelnemer Masterclass EFT en 'moeilijke mensen'
Een intensieve training die theoretische kennis levert, maar ook veel leert over wat het lichaam laat zien. Hechtingsgericht werken met 'moeilijke' mensen is voor mij na deze training minder moeilijk. Deelnemer Masterclass EFT en 'moeilijke' mensen
Deel training

Interesse? Meld je dan nu aan en doe mee!

Aanmelden

Andere opleidingen & evenementen