Wie zijn wij?

Al meer dan tien jaar zetten wij ons in om (partner)relaties in Nederland te verbeteren. Het model van EFT is een krachtig middel om dit te bereiken. EFT draagt meer bij aan het herstel van relaties dan enige andere vorm van relatietherapie in Nederland. In de therapie vormen zowel de emoties als hechting basis en middel. Onze gedeelde passie voor (gezonde) relaties en onze krachtige ervaringen met en overtuiging in de werking van EFT waren in 2009 de reden voor de oprichting van Stichting EFT Nederland (non-profit organisatie).

Juist vanwege de uitgebreid beschreven (en ervaren) duurzame effecten van EFT zetten wij ons in voor verspreiding en het toegankelijk maken van EFT voor iedereen. Wij willen dat mensen goede therapie kunnen vinden, het liefst 'om de hoek’. Op onze website kunnen stellen, gezinnen en individuen één van de ruim 700 EFT-getrainde therapeuten bij hen in de buurt opzoeken.

Karin Wagenaar

Voorzitter en oprichter

"Sue Johnson heeft mij geïnspireerd vanaf het eerste moment dat ik haar ontmoette. Zij heeft me opgeleid in de EFT. Vanaf 2001 ben ik ermee bezig en het leren en verdiepen houdt nog steeds niet op! Dat vind ik werkelijk bijzonder. Het heeft mijn persoonlijke leven en mijn werk verrijkt en betekenisvoller gemaakt."

Karin is certified trainer, supervisor en therapeut en geef veel trainingen in binnen- en buitenland. Daarnaast werkt ze in haar eigen praktijk met individuen, stellen en gezinnen. Ze is lid van de ICEEFT board. Karin is getrouwd en heeft drie volwassen kinderen, die allen uit huis zijn.

Bekijk hier haar LinkedIn profiel

Pieter Dingemanse

Vicevoorzitter en medeoprichter

"Sinds de oprichting in 2009 ben ik betrokken bij EFT, omdat verbondenheid in relaties een heel menselijke basisbehoefte is die bijdraagt aan veel geluk en gezondheid. Het EFT-model helpt om die verbinding tussen partners, in gezinnen en in jezelf te verbeteren. Het model heeft mijn leven en mijn werk verrijkt."

Pieter werkt als klinisch psycholoog, opleider van psychologen en supervisor in de gedragstherapie, systeemtherapie en in EFT. Als docent bij de stichting geeft hij vooral de 'Houd me Vast'-training.

Bekijk hier zijn LinkedIn profiel

Anje Slootweg

Secretaris

"Sinds 2004 ben ik werkzaam als advocaat en mediator in echtscheidingsprocedures. Ik heb in die jaren steeds meer ontdekt dat mensen uit elkaar gaan als gevolg van een gebrek aan emotionele verbinding. De daarmee gepaard gaande ruzies of overspel zijn daar veelal het gevolg van. Sinds ik de EFM (Emotionally Focused Mediation) heb gevolgd, ben ik overtuigd van de diepte en wijsheid van EFT. Naast het voorkomen van scheidingen is het model ook een krachtig middel als een scheiding onafwendbaar is. Begrip van wat er mis ging, voorkomt verdere escalatie en helpt ex-partners om na de scheiding te blijven samenwerken als ouders. Dat is goed voor de mentale gezondheid van ouders én kinderen!"

Anje Slootweg is advocaat en mediator bij BVD advocaten en is werkzaam vanuit de vestigingen Barneveld en Kampen. Zij houdt zich uitsluitend bezig met echtscheidingsprocedures en daaruit voortvloeiende kwesties.

Bekijk hier haar LinkedIn profiel

Jan Hol

Bestuurder

"EFT vertegenwoordigt, ook blijkens wetenschappelijk onderzoek, het beste navigatiesysteem ter wereld om bewust en effectief te bouwen aan liefdes- en vriendschapsrelaties. De kwaliteit daarvan is voor elk betrokken mens belangrijk, maar vormt ook de belangrijkste basis voor een gezonde samenleving. Daarom ben ik met plezier lid van het EFT-bestuur."

Jan Hol is pedagoog en politicoloog. Na een lange loopbaan bij omroepen, het internationale bedrijfsleven en de academische geneeskunde, werkt hij sinds 2020 als voorzitter van het College van Bestuur bij de Christelijke Hogeschool Ede.

Bekijk hier zijn LinkedIn profiel

Desirée van den Broek

Directeur

"Sinds 2016 heeft EFT mijn leven verrijkt. Met ongelooflijk veel plezier werk ik voor de stichting. De wereld menselijker en mooier maken: dat kan écht met EFT. De prachtige projecten welke wij met elkaar kunnen realiseren, omdat wij een stichting zijn, dragen daaraan bij. Daar ben ik van overtuigd, en daar zet ik mij graag voor in."

Naast directeur is Desirée werkzaam als zelfstandig mediator en (relatie)coach. Ze doet hierin veel met EFT. Ze is ook als docent aan de stichting verbonden, met name voor de Leergang Emotionally Focused Mediation.

Bekijk hier haar LinkedIn profiel

Deel artikel