In de EFT Basistrainingen en Leergangen besteden we aandacht aan de belichaamde emoties. Vaak doen we dat door de vijf aspecten van emoties uit te vragen zodat er verdieping ontstaat in de ervaring. Daarnaast is er veel in het lichaam te zien aan non-verbale signalen, die we nog meer kunnen benutten. Vooral bij cliënten met een traumatische ervaring zien we vaak een sterke somatische respons die belangrijke informatie bevat.

Tijdens deze masterclass willen we de focus leggen op het gebruiken van de somatische informatie die de cliënt niet altijd verbaal kan uitdrukken. Wat kunnen we daarmee doen in relatiegesprekken, in EFIT-gesprekken, of binnen de EFFT? We onderzoeken welke ingangen vanuit de Sensorimotor Psychotherapie voor EFT-therapeuten behulpzaam zijn.

Lees hier vast een interview met je docent Karin Wagenaar.

Wat gaan we doen?

We gaan het lichaam in beweging brengen en bewust laten worden van de ervaringen die daarin opgeslagen liggen. We leren waarnemen wat er bij de ander te zien is aan kleine signalen. We gaan de schroom overwinnen om langer bij het lichaam stil te staan. We gebruiken het lichamelijke signaal om nieuwe emotionele betekenissen te destilleren en tot enactment te brengen. We gaan emotionele blokkades op te heffen en dieper ervaren enactments creëren.

Voorbereiding:

We vragen je om ‘Karin Wagenaar: Belichaamde emoties in Emotionally Focused Therapy’ uit ‘De omzwervingen van Amor’ te lezen. Dit is een boek geschreven door nationale en internationale experts op het gebied van liefde en liefdesrelaties.

Toelatingseisen:

Voorwaarde voor deelname is een afgeronde EFT Basistraining (Register), Leergang EFT deel I of Leergang EFM deel I.

Korting:

Als deelnemer aan de EFT Community heb je recht op korting op het inschrijfgeld. Let wel: hiervoor moet je op deze website ingelogd zijn. Zodra je de inschrijving hebt voltooid, kun je geen aanspraak meer maken op deze korting.

Deel training

Interesse? Meld je dan nu aan en doe mee!

Aanmelden

Andere opleidingen & evenementen