Training:

Ruzies over ‘niets’, elkaar niet meer kunnen bereiken, verwijdering en stiltes in de relatie. Beide partners die zich eenzaam en geïsoleerd voelen, ongelukkig zijn en niet weten hoe ze de band met de ander kunnen herstellen. Dr. Sue Johnson ontwikkelde emotionally focused therapy (EFT), een inmiddels internationaal bekend model.  

De leergang EFT deel 1 is een zesdaagse training over EFT gericht op kennismaking met het model, met de onderliggende gehechtheidstheorie en geeft een goede basis om in de praktijk aan de slag te gaan met echtparen. Deze leergang is verdeeld over 6 dagen waarin voldoende ruimte wordt gemaakt om thema's te behandelen en te verdiepen. In een logische opbouw worden alle fasen en stappen van het model behandeld en geoefend.

Binnen EFT is veel aandacht voor de ervaringsgerichtheid. In de training zal daarom expliciet aandacht worden besteed aan het oefenen van vaardigheden, zowel plenair als in kleinere groepen. Er wordt in het lesprogramma ruimte gemaakt voor het zelf van de therapeut waarin de toekomstige EFT-therapeut gaat ervaren en voelen wat EFT inhoudt. Hoewel EFT ook geschikt is om mee te werken met gezinnen en op individuele basis zal de nadruk voor deze training liggen op het werken met paren, zoals Sue Johnson het in eerste instantie heeft ontwikkeld. Het geheel is een dynamische, systemische en ervaringsgerichte training afgestemd op de praktijk van de therapeut die met paren werkt of wil gaan werken.

Wat komt aan bod?

  • Kennis van de gehechtheidstheorie
  • Kennismaking met het EFT-model
  • Experiëntiële en systemische interventies leren kennen voor werken met paren ◦Ervaringsgerichte aandacht voor het zelf van de therapeut

Naast aandacht voor de theorie wordt er veel praktisch geoefend. Verdeling van praktisch/ theoretisch bezig zijn zal ongeveer 50/50 zijn, mede afhankelijk van de vragen en behoeften van de deelnemers. Het handboek ‘Veilig Verbinden’ van Sue Johnson is bij de prijs van de cursus inbegrepen, deze wordt vooraf toegezonden.

Toegangseisen:

Deze training is toegankelijk voor onder andere POH-GGZ, maatschappelijk werkenden, integratief therapeuten, orthopedagogen, en speltherapeuten, die beroepsmatig in aanraking komt met vragen en problemen rondom relaties en minimaal een HBO-opleiding hebben afgerond. Heb je een BIG registratie of ben je lid van een gespecialiseerde psychotherapievereniging, dan wordt het volgen van de Basistraining (Register) aanbevolen. 

Korting:
Als deelnemer aan de EFT Community heb je recht op korting op het inschrijfgeld. Let wel: hiervoor moet je op deze website ingelogd zijn. Zodra je de inschrijving hebt voltooid, kun je geen aanspraak meer maken op deze korting.

Deel training

Andere opleidingen & evenementen