Gerda Baeten

Relatietherapie Houd me Vast

Over mij

Hartelijk welkom op mijn persoonlijke pagina

Griet Op de Beeck (schrijfster): Teveel mensen wachten in het leven. Ze wachten: tot ongemak vanzelf wel over gaat, op liefde, op een partner die eindelijk zegt trots op je te zijn, die naar jou luistert. Dat is een begrijpelijke houding, het is menselijk maar je wordt er niet veel beter van stelt ze. Ongemak kent ook een einde Het is beter om bij al die ongemakken tijd te kopen bij een therapeut zegt Griet. Zij ging zelf in therapie. Haar heeft het alleszins goed gedaan nu ze alles wat zij onbewust had weggeduwd onder ogen kan zien en zich erover durft uit te spreken. Zonder bang te zijn wat anderen daarover vinden. 

Hoe kom je weer nader tot elkaar?

Als je net een relatie met iemand hebt, ben je in de wolken en voel je je verbonden en gekoesterd. Je bouwt aan je carrière, runt een huishouden of start een gezin. Ongewild kunnen situaties ontstaan waarin je steeds minder tijd en aandacht voor elkaar lijkt te hebben (praktijkvoorbeeld) Daarnaast lopen we rond met onvervulde verlangens en hebben we onbewust de neiging van onze partners te verwachten dat zij die zullen invullen. Hierdoor kunnen wrijving, spanningen, irritatie, onbegrip of gekwetstheid ontstaan. 

Is dit normaal?
Elke relatie heeft te maken met spanningen en problemen. Tot op zekere hoogte hoort dat erbij. Als de problemen ernstig zijn of lang duren en je maar blijft tobben kan dit ertoe leiden dat je uit elkaar groeit met alle gevolgen van dien. 

Aan de hand van de praktijk
In relatietherapie werk ik vanuit de visie en werkwijze van gestalttherapie en de Emotionally Focused Therapy (EFT) Beide visies onderzoeken de manier van contact maken en de gevoelens die daarbij spelen. Door te praten over gedrag en communicatie verandert zeker het één en ander maar vaak nog niet altijd voldoende voor een daadwerkelijke verandering. Ik werk ervaringsgericht. Dit betekent dat we ter plekke en aan de hand van jullie eigen voorbeelden bekijken wat er bij je leeft en hoe je de relatie (emotioneel) beleeft. Begeleiding die werkt Zeker na ingrijpende gebeurtenissen waarbij de relatie vraagt om herstel en heling is EFT een bewezen methode. Als therapeut help ik partners zich opnieuw te verbinden en veilig te voelen bij elkaar. Hierdoor kan er weer een nieuwe vorm van intimiteit ontstaan, ook bij stellen die al lang bij elkaar zijn. Ik ga aan de slag met onderwerpen als: hoe bereik je elkaar, hoe stel je je emotioneel open en hoe laat je de ander in zijn waarde. Het werkt, steeds meer stellen doen een beroep op mij om een lastige fase in hun relatie te begeleiden. Ik zie het positieve effect en mensen die weer het geluk hebben gevonden. Effecten die doorwerken in al hun contacten en (werk)relaties.

Een kennismaking
Het is de bedoeling dat beide partners zich veilig voelen in de therapie setting. Om die reden houd ik een vrijblijvend kennismakingsgesprek met jullie.

Waarom zou je? 
Is relatietherapie misschien iets voor jullie? Lees hier verder over de signalen voor relatietherapie. Lees hier redenenen waarom je niets zou doen. 

SKYPE-therapie is ook mogelijk met EFT. Het kan een gemakkelijke oplossing zijn om skypesessies in te lassen in de gewone therapie bijvoorbeeld als je wat verder weg woont.


Gerda Baeten 

EFT Relatietherapeut, gestaltpsychotherapeut en coach 

Lees meer: www.vergrootjeinvloed.nl

 

Praktische informatie

Leeftijdsgroep
Volwassen
Soort therapie
Relatietherapie Registertherapeut: nee
Status
Basis EFT therapeut
Ervaring
3 - 10 jaar
Opleidingen & trainingen
EMDR bijscholingen: Angst, Boosheid, Onmacht
EMDR therapie
EFT Trauma en EFT
EFT ‘Houd me Vast’ training voor relatietherapeuten.
EFT Seksualiteit, natuurlijk in partnerrelatietherapie, Petra Deij. 
Gestalttherapy for couples, Robert W. Resnick Gestalt (Associatiates Training Los Angeles) diverse bijscholingen.
Opleiding EFT relatietherapeut, EFT Nederland.
Mentaliserend coachen, Het Balkon. 
Allround opleiding en recente bijscholingen Voice Dialogue practitioner en coach, Het Balkon. 
Post HBO Gestalt Therapie (Gestalt-psychotherapie) Gestalt Foundation Amsterdam.
Post HBO Gestalt Methodiek (Gestalt-psychotherapie) Gestalt Foundation Amsterdam.
Post HBO Leergang Beroepscoach, Coaching voor professionals, School voor Coaching, Leiden.
Post HBO Karin de Galan - communicatietrainer, trainer gedragsverandering en recente bijscholingen.
Gediplomeerd gestalttherapeut ETF relatietherapeut en Houdmevast Therapeut Beroepscoach Voice Dialogue practitioner Mentaliserend coach  Communicatietrainer, trainer gedragsverandering
Talen
Nederlands
Werkmomenten
Maandag tot en met donderdag van 11:00-21:00
Vrijdag van 11:00-18:00
Beschikbaarheid
Binnen 1 maand
Prijzen
Relatietherapie 85.00
Individuele sessies 60.00
Duur van de sessie
75 minuten
Bereikbaarheid van de praktijk
Dichtbij bushalte Dichtbij parkeren

Spreekt Gerda jou aan als therapeut?

Maak kennis met Gerda en kijk of het klikt!

Kennismaken