Hoewel onze ethische codes ons verplichten om respectvol te zijn naar en bewust te zijn van diversiteit in het werken met onze cliënten, hebben veel EFT therapeuten weinig ervaring, kennis en/of vaardigheden in het werken met LGBTQ+ cliënten en collega’s. Hoe ga je daar goed mee om?

Boek

Dit vierde pre-summit webinar wordt gegeven door Sandra Taylor en Robert Allan. Sandra Taylor is een Britse EFT therapeut met ICEEFT accreditatie, en supervisor. Zelf zegt ze op haar website: ‘Enkele van mijn identiteiten zijn dat ik een lesbische cis-gender vrouw, blank, gehandicapt en katholiek ben.’ Ze schreef samen met haar partner het boek ‘And GOD saw it all was very good: Catholic LGBT People in Europe Telling Their Stories’ (Esuberanza, 2015).

HIV

Robert Allan is verbonden aan de University of Colorado in Denver en EFT therapeut. Allan werkte jarenlang met HIV-patiënten. Hij schrijft op de website van de universiteit: ‘In die twintig jaar heb ik een goed begrip ontwikkeld van de impact van verschillende stressfactoren, zoals stress door minderheden en rassenstress, en de gemeenschapsfactoren die ons leven kunnen beïnvloeden. Naarmate mijn klinische praktijk zich ontwikkelde, voelde ik me aangetrokken tot op gehechtheid gebaseerde, emotioneel gedreven en systemische benaderingen van het werken met mensen.’

Opgeven kan nog!

Deel artikel

Gerelateerd nieuws