Janine van Iren

Relatietherapie Houd me Vast

Over mij

Als jullie op zoek zijn naar meer verbondenheid in jullie relatie, waarin jullie beiden jezelf en ook autonoom kunt zijn, zijn jullie welkom in mijn praktijk in Leek. Mijn naam is Janine van Iren, ik ben opgeleid tot oa systeemtherapeut (de officiële opleiding tot relatie- en gezinstherapeut) en gevorderd EFT-therapeut. Ook heb ik aanvullende cursussen gevolgd op het gebied van EFT, zoals EFT voor gezinnen, EFT voor individuen, EFT bij vreemdgaan, EFT en seks, EFT en persoonlijkheidsproblematiek en EFT en trauma. In mijn eigen praktijk in Leek geef ik voornamelijk EFT-relatietherapie, omdat ik enthousiast ben over deze methode en merk dat het werkt. Individuen en gezinnen kunnen ook bij mij terecht.

Cliënten voelen zich meestal snel bij mij op hun gemak en gezien. Ze ervaren mij als deskundig, begripsvol, meelevend, menselijk en niet oordelend. Ik ben ook nuchter en concreet en kan eerlijk en direct dingen zeggen, maar wil dat altijd doen vanuit respect en verbondenheid. 
Vanaf het moment dat ik EFT ontdekte, voelde en begreep ik waar het om draait in de liefde en relaties. Ook mijn eigen relatie en de pijn die ik soms voelde leerde ik begrijpen en is er positief door veranderd, net als het contact met mijn kinderen. EFT is gericht op liefde, verbondenheid en je veilig voelen bij elkaar. Ieder mens wil in zijn relatie het veilige gevoel hebben dat de ander er voor je is als je die nodig hebt. Als het je niet lukt om echt contact met je partner te krijgen, als je kritisch gaat reageren op elkaar of als jij of de ander zich terugtrekt, kan dat heel pijnlijk zijn en eenzaam voelen. Als je je veilig voelt en je je geliefd en begrepen voelt door je partner, sta je zoveel gelukkiger, sterker en meer ontspannen in het leven.

In de therapie merk ik dat het stellen helpt om inzicht te krijgen in zichzelf, hun partner en hun relatie en om ruimte en aandacht te krijgen voor wat er binnen in hen afspeelt en te leren anders te reageren.
Jullie leren begrijpen waarom je doet zoals je doet, zoals kritiek leveren of je terugtrekken. Het helpt om te begrijpen in welk negatief patroon jullie samen terechtkomen, om te weten hoe jullie dat patroon kunnen stoppen en er anders mee om kan gaan als je wordt geraakt door iets wat je partner zegt of doet. We staan stil bij waar je eigenlijk naar verlangt en jullie leren daar met je partner over te praten. Cliënten ervaren EFT als heel verhelderend en verbindend. Ik zie vaak in het eerste gesprek al dat er iets op gang komt.  
In de therapie bied ik de veiligheid en de steun die jullie nodig hebben. Als je niet makkelijk over je emoties praat of je je overspoelt voelt, help ik je daarbij.  

Kijk vooral op de website van mijn praktijk Relaties & Meer (klik hier) als je meer wilt weten over mij, mijn aanbod en werkwijze. Je kunt ook lezen wat clienten over mij hebben geschreven. Heb je vragen, wil je overleggen over je situatie of een afspraak plannen, mail of bel me dan gerust. Wacht vooral niet te lang. Ik probeer mijn drempel zo laag mogelijk te laten zijn. Jullie zijn van harte welkom!   

Praktische informatie

Leeftijdsgroep
Jong volwassen Volwassen Ouderen
Soort therapie
Relatietherapie Registertherapeut: ja
Status
Aanvullend getrainde EFT Registertherapeut
Ervaring
Meer dan 10 jaar
Opleidingen & trainingen
HBO Maatschappelijk werk, post HBO psychosociale therapie (3 jaar), postHBO intensieve ambulante gezinsbehandeling, module psychopathologie, module ontwikkelingspsychologie (open universiteit), postMaster Systeemtherapie (2 jaar theorie, 3 jaar supervisie, 1 jaar leertherapie), cursus mentaliseren in relaties en gezinnen, diverse EFT-trainingen (basis, gevorderd, EFT en vreemdgaan, EFT en seks, EFT en persoonlijkheidsstoornissen, EFFT (EFT voor gezinnen), EFT voor individuen). Houd me Vast. Cursusdagen Transactionele analyse. NVRG (Lid) NVPA en RBCZ
Talen
Nederlands
Werkmomenten
16 jaar bij Reclassering Nederland, 4 maanden (ziektevervanging) forensische jeugdpsychiatrie, 5 jaar gezinsbehandeling ambulante jeugdhulpverlening, 3 jaar systeemtherapie orthopsychiatrisch behandelcentrum, 8 jaar een goedlopende eigen praktijk met voornamelijk relatietherapie en individuele therapie. (update 2022)
Beschikbaarheid
Binnen 1 maand
Prijzen
Relatietherapie € 115 incl. btw
Individuele therapie € 70 incl. btw
Duur van de sessie
Relatie- of gezinssessie 5 kwartier (75 min.)
Individuele sessie 60 minuten
Bereikbaarheid van de praktijk
Openbaar vervoer Dichtbij bushalte Dichtbij parkeren Rolstoelvriendelijk

Spreekt Janine jou aan als therapeut?

Maak kennis met Janine en kijk of het klikt!

Kennismaken