Anne-Marije Goutbeek

Relatietherapie Gezinstherapie

Over mij

Hartelijk welkom op mijn persoonlijke pagina!

Mijn naam is Anne-Marije Goutbeek. Ik ben opgeleid als GZ-psycholoog Kind en Jeugd en Relatie- en systeemtherapeut. Mijn loopbaan startte 25 jaar geleden in de kinder- en jeugdpsychiatrie, sinds 2006 werk ik in een academisch ziekenhuis in Amsterdam. 

Naast mijn werk in het ziekenhuis voer ik een eigen praktijk bij Het Eedenhuis, praktijk voor psychotherapie in Hilversum. Hier bied ik naast psychologische behandeling voor kinderen en jongeren ook gezinstherapie en partnerrelatie therapie. Zowel met gezinnen als met partners werk ik graag samen aan herstel van contact, verbinding en vertrouwen, zodat mensen op eigen (veer)kracht en vanuit eigen mogelijkheden weer verder kunnen. 

Bij relatietherapie werk ik vanuit de Emotionally Focused Therapy (EFT). Hierbij is het uitgangspunt dat ieder mens behoefte heeft aan verbinding met anderen; ook in de volwassenheid. Bij conflicten tussen partners gaat het vaak om het gevoel niet gezien, gehoord of begrepen te worden. Dat kan leiden tot een toename van de ruzies, of juist steeds meer verwijdering en eenzaamheid. In EFT gaan we aan de slag met de patronen in jullie interactie, en de emotionele behoeften die daarbij een rol spelen. Je leert zowel je eigen behoeften als die van je partner beter begrijpen, én deze te communiceren. Dit levert op dat jullie onderlinge spanning zo leren hanteren dat je de verbinding niet verliest en er in gezamenlijkheid uitkomt.

Behandeling staat of valt met een goed contact tussen client en behandelaar. In de behandelrelatie zijn wat mij betreft transparantie, gelijkwaardigheid en gezamenlijkheid belangrijk. Wat betreft de duur van een behandeling: die is afhankelijk van de situatie en ligt niet vast. Een mooi uitgangspunt hierbij kan zijn: zo lang als nodig, zo kort al kan.

Mocht je therapie bij mij overwegen, dan kunnen we een kennismaking afspreken. Als blijkt dat EFT-therapie passend is, dan volgt behandeling. Behandeling bestaat uit gesprekken die gericht zijn op verbetering van de relatie. 

Heb je vragen of wil je weten of ik je kan helpen? Je kunt altijd vrijblijvend contact met me opnemen via 'de contactbutton', of via www.eedenhuis.nl. 

Praktische informatie

Leeftijdsgroep
Jong volwassen Volwassen Ouderen
Soort therapie
Relatietherapie Gezinstherapie Registertherapeut: ja GZ Psycholoog (09059324625)
Status
Basis EFT Registertherapeut, EFT Gezinstherapeut basis
Ervaring
Meer dan 10 jaar
Opleidingen & trainingen

Postdoctorale opleiding tot GZ psycholoog Kind en Jeugd
Opleiding tot relatie- en gezinstherapeut NVRG
EFT basis (register)
Hechtinsgerichte gezinstherapie
Masterclass EFT
Oplossingsgerichte therapie
Basiscursus EMDR
Diverse andere opleidingen en cursussen
NVRG (Lid) NIP, nr 6913
Talen
Nederlands Engels
Werkmomenten
Vrijdagen
Beschikbaarheid
Binnen 1 maand
Prijzen
zie website
Duur van de sessie
Partnerrelatie therapie 75 minuten
Gezinstherapie 75 minuten
Individuele therapie 45 minuten
Bereikbaarheid van de praktijk
Openbaar vervoer Dichtbij bushalte Dichtbij treinstation Dichtbij parkeren

Spreekt Anne-Marije jou aan als therapeut?

Maak kennis met Anne-Marije en kijk of het klikt!

Kennismaken