Marco Bijtenhoorn

Relatietherapie

Over mij

Ik ben Marco Bijtenhoorn en werk al lange tijd als systeemtherapeut en individueel behandelaar in de reguliere GGZ. Daarnaast ben ik in 2016 gestart met een kleine eigen praktijk voor relatie- en gezinstherapie. Na het afronden van de opleiding tot GGZ verpleegkundig specialist ben ik in 2022 deze praktijk aan het uitbreiden met een individueel behandelaanbod bestaande uit diverse therapeutische behandelinterventies waaronder EMDR en farmacotherapie.

Mijn ervaring strekt zich uit over een breed werkgebied. Ik heb ruime ervaring in zowel de volwassen- als in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Hierbij werk ik in verschillende settingen. Soms individueel, met stellen maar ook met hele gezinnen.
Daarnaast ben ik sinds 2022 ook geregistreerd als supervisor voor de NVRG en de SKJ. Hiermee hoop ik ook veel van mijn ervaringen kennis in te kunnen zetten in het begeleiden en superviseren van mijn aankomende collega’s.

Relatietherapie gaat over de wijze waarop we in relatie staan tot onze naasten. Iedereen krijgt gedurende zijn leven wel eens te maken met spanningen en problemen in deze relaties. Spanningen kunnen op verschillende momenten ontstaan, bijvoorbeeld wanneer kinderen geboren worden of juist uit huis gaan. Spanningen kunnen ook ontstaan wanneer ziekte de sfeer beïnvloedt, of we een periode erg druk zijn met ons werk of carrière.
Tot op zekere hoogte hoort dit bij het leven. Als het ons niet lukt om deze problemen zelf het hoofd te bieden, valt relatietherapie te overwegen.

U kunt contact met mij zoeken per e-mail of telefoon. Wij maken dan een eerste afspraak.
Een eerste gesprek noem ik ook wel een taxatiegesprek. Het doel hiervan is om samen met u en uw partner zo goed mogelijk zicht te krijgen op de relatie. Welke patronen spelen een rol, wat is de dynamiek binnen de relatie en belangrijker, wat is uw visie en die van uw partner op het probleem? Aan het eind van dit eerste gesprek zal ik met een samenvatting mijn observaties en interpretaties van de problematiek beschrijven. Hieruit voortvloeiend zal ik u een voorstel doen over de mogelijkheden voor een behandeling.

De klik met de therapeut is een belangrijke factor in het welslagen van de behandeling. De volgende stap in het proces is vaak even bedenktijd om over dit voorstel na te denken en het samen met uw partner eens worden over de voorgestelde behandeling.

Bij instemming met de behandeling worden de afspraken in overleg met u ingepland. Dit kan op wekelijkse, maar bijvoorbeeld ook op twee-wekelijkse basis. Een partnerrelatietherapie duurt in de regel tussen de vijf en vijftien zittingen.
Bij het eerste behandelcontact ontvangt u een behandelplan. Dit behandelplan bevat een samenvatting van het eerste gesprek, het behandelvoorstel en de behandeldoelen. Van elk gesprek zal ik voortgangsnotities bijhouden.

Praktische informatie

Leeftijdsgroep
Jong volwassen Volwassen
Soort therapie
Relatietherapie Registertherapeut: ja
Status
Aanvullend getrainde EFT Registertherapeut
Ervaring
Meer dan 10 jaar
Opleidingen & trainingen
Naast relatie en gezinstherapeut ben ik ook geschoold in individuele therapieën waaronder schematherapie en EMDR.
Daarnaast werk ik ook als verpleegkundig specialist GGZ waarbij ik farmacotherapeutische behandleingen verzorg.
NVRG (Lid) IK heb een BIG registratie als verpleegkundig specialist GGZ
Talen
Nederlands Engels
Werkmomenten
Vrijdagen overdag en incidenteel de dinsdagavonden.
Beschikbaarheid
Binnen 1 maand
Prijzen
€150,-
Duur van de sessie
Duur van de sessie is 75 minuten.
Bereikbaarheid van de praktijk
Openbaar vervoer Dichtbij bushalte Dichtbij treinstation Dichtbij parkeren Rolstoelvriendelijk

Spreekt Marco jou aan als therapeut?

Maak kennis met Marco en kijk of het klikt!

Kennismaken