Chantal Rijk

Relatietherapie Houd me Vast

Over mij

Hartelijk welkom op mijn persoonlijke pagina!

Mijn naam is Chantal Rijk en ik ben al ruim 18 jaar werkzaam in de (specialistische) geestelijke gezondheidszorg waarvan de laatste zes jaar in samenwerking met de Zeeuwse Huisartsen. Ik combineer mijn achtergrond als systeemtherapeut met diverse methodieken (ACT, DGT, CGT, MBT, EFT, Schematherapie, EMDR, Positieve Psychologie en Focusing) waarvoor ik de nodige opleidingen heb gevolgd. Zo heb ik o.a. de opleiding Schematherapie afgerond aan de Universiteit van Amsterdam maar mijn hart ligt bij partnerrelatietherapie (EFT) en daarnaast in het begeleiden van stellen en individuen met vragen rondom de kinderwens.

Wat kan ik voor jullie betekenen?
De eerste stap is om samen met jullie vast te stellen of je nog hoop hebt dat de relatie verbeterd kan worden. In de therapie verhelderen we de negatieve interactiepatronen die zijn ontstaan in je relatie. Dit negatieve patroon is het probleem geworden in je relatie en in plaats elkaar de schuld te geven, krijgt het patroon als ware ‘de schuld’. Ik begin met het ontrafelen van dit patroon en van ieders aandeel in dit patroon. We gaan kijken naar de logica in jullie stappen en zoeken naar een uitweg. Het patroon is de gezamenlijke vijand, niet je partner. Als je dat kunt zien dan ontstaat er ruimte voor een nieuwe manier van omgaan met elkaar. De sfeer tussen jullie verandert en er komt meer ruimte voor zachtheid en verbinding. Het fundament van de relatie wordt verstevigd en je durft elkaar meer te vertrouwen en emotioneel toe te laten. Je leert ook om naar elkaar uit te spreken wat je voelt, waar je bang voor bent en nodig hebt. Jullie zijn straks in staat om een echte verbinding te voelen.

Gesprekken duren gemiddeld 75  minuten. De frequentie zullen we overleggen in het begin maar het uitgangspunt is dat dit een kortdurende vorm van therapie is. Dit zal meestal om de week plaats vinden gedurende een periode. Ik vind het belangrijk dat mensen met hun verhaal in een huiselijke en persoonlijke omgeving terecht kunnen. Daarom zullen de gesprekken bij mij thuis of in jullie eigen vertrouwde omgeving via Teams plaats vinden.

Vanuit mijn achtergrond als relatietherapeut ben ik aangesloten bij het EFT netwerk in Nederland. Dat houdt in dat ik geregistreerd EFT therapeut ben. EFT is de best onderzochte relatietherapie en bewezen effectief. De basis van EFT is de hechtingstheorie die zegt dat niemand is gemaakt om alleen te zijn. Ieder mens functioneert beter in verbinding met een geliefde die emotioneel open en nabij is. In de veilige aanwezigheid van een partner of een geliefde kunnen we meer aan. In een relatie lopen de (negatieve) emoties vaak hoog op. Dat is lastig, maar ook begrijpelijk want de ander is zo belangrijk dat je die niet kwijt wilt raken. In EFT gebruiken we de emoties als ingang om elkaar te begrijpen. Onder de boosheid zit vaak veel pijn. Pas als je kunt zeggen wat jou pijn doet of waar je behoeften liggen kan de ander iets voor je betekenen. De ander kan troost geven, steun of geruststelling, maar dat kan pas als je niet alleen maar boos bent, maar juist je kwetsbare gevoelens durft te tonen. Als gecertificeerd EFT Therapeut kan ik jullie hierin helpen.

Neem gerust een kijkje op mijn website: https://www.praktijk-rijk.nl voor nog meer informatie. Heb je nog vragen of kom je er niet uit? Stel ze gerust.

Groetjes Chantal

Praktische informatie

Leeftijdsgroep
Jong volwassen Volwassen Ouderen
Soort therapie
Relatietherapie Registertherapeut: nee
Status
Basis EFT therapeut
Ervaring
Meer dan 10 jaar
Opleidingen & trainingen
EFT Therapeut (basis en verdiepingsopleiding)
Psycholoog

Trainingen:
Schematherapie
ACT
Positieve Psychologie
CGT
EMDR (volwassenen en jeugd)
Focusing
POH-GGZ
Talen
Nederlands Engels
Werkmomenten
Maandag 19.00 - 21.00
Dinsdag 09.00 - 21.00
Woensdag Gesloten
Donderdag 09.00 - 21.00
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Beschikbaarheid
Clientenstop
Prijzen
Individueel: 90 euro.
Koppel: 130 euro.

Online therapie is ook mogelijk, kijk voor de tarieven van online therapie op de website (deze vallen lager uit).
Duur van de sessie
Gesprek individueel: 60 min.
Gesprek koppel: 75 min.

Houdt er rekening mee dat gesprekken soms iets kunnen uitlopen.
Bereikbaarheid van de praktijk
Openbaar vervoer Dichtbij bushalte Dichtbij treinstation Dichtbij parkeren Rolstoelvriendelijk

Spreekt Chantal jou aan als therapeut?

Maak kennis met Chantal en kijk of het klikt!

Kennismaken