Mathilde Bos

Relatietherapie

Over mij

Mathilde Bos

Als vrijgevestigd psychotherapeut heb ik sinds 2003 een eigen praktijk  en ben reeds enkele jaren gevestigd  in Ermelo. Naast mijn specialisatie in EFT, ben ik zeer ervaren in het behandelen van ernstige, vroegkinderlijke trauma's en de daaruit voortvloeiende klachten. Ik ben in dat kader ook geregistreerd als EMDR practioner. Ook bied ik langderdurende, inzichtgevende behandelingen, psychodynamische psychotherapie, voor mensen die zichzelf herhaaldelijk zien vastlopen in contacten met anderen, in werk of in intieme relaties. Tenslotte heeft ook de wijze waarop het lichaam een invalshoek kan bieden voor het verkennen van emotionele angsten en verlangens, mijn interesse. Om die reden heb ik mij ook geschoold in de pesso psychotherapie.

Mijn ervaring met EFT

In 2008 ben ik begonnen met me verder te verdiepen in EFT, een methode die me aansprak omdat het een hele respectvolle, effectieve methode is, die het opnieuw durven aangaan van verbinding met je partner centraal stelt. Als client vraagt deze methode om een bereidheid je eigen aandeel in het patroon, waarin je samen bent vastgelopen, te willen onderzoeken.  Het daagt je uit om drempels over te gaan door je naar je partner, vaak na dikwijls teleurgesteld te zijn, toch weer kwetsbaar op te gaan durven stellen. Elkaar te laten zien wat er soms schuil gaat achter je zwijgen, achter je woede of achter je kritiek en de ander vanuit die positie te durven vragen waar je naar verlangt.

Praktische informatie

EFT  is een intensieve therapie, die veelal een half jaar tot een jaar, soms langer, kan duren. De zittingen duren 75 minuten en vinden veelal plaats met een frequentie van een maal per 14 dagen.

Helaas hebben zorgverzekeraars besloten om per 1 januari 2013 relatietherapie niet meer te vergoeden. Mocht er echter naast relatieproblemen sprake zijn van psychische klachten die voldoen aan de criteria van een bepaalde psychische stoornis (bv angst- of stemmingsklachten) dan zijn er nog wel mogelijkheden om voor vergoeding in aanmerking te komen. Je kunt je per mail of telefonisch aanmelden, dan kun je hier meer informatie over ontvangen en krijg je ook te horen hoe langt de wachtlijst is. Veelal is dat een periode van ongeveer 8 weken.

Mocht je de therapie zelf willen betalen dan bedragen de kosten 125 euro per sessie van 75 minuten. De eerste 3 sessies zijn duurder, namelijk 175 euro vanwege de verslaglegging en rapportage. 

Heb je vragen of wil je weten of ik je kan helpen? Je kunt altijd vrijblijvend contact met me opnemen via 'de contactbutton'.

Praktische informatie

Soort therapie
Relatietherapie
Talen
Nederlands
Beschikbaarheid
Binnen 1 maand
Status Dit geeft aan in hoeverre deze persoon trainingen van EFT met succes heeft afgerond.
  • Basis EFT Registertherapeut
  • Aanvullend getrainde EFT Registertherapeut
  • Gecertificeerde EFT Registertherapeut
Registraties
  • GZ Psycholoog (29052561125)
  • Psychotherapeut (49052561116)
Lidmaatschappen
  • NVRG (Lid)
  • Overig EMDR practioner,