Jeroen Heijne

Relatietherapie Gezinstherapie Houd me Vast

Over mij

Wat goed dat je mij gevonden hebt op de website van EFT Nederland.

Op deze persoonlijke pagina wil ik je mee te nemen in mijn enthousiasme voor EFT en alles wat te maken heeft met liefdevolle relaties. Ik heb mijn eigen praktijk voor relatie- en gezinstherapie in Aalsmeer en voel me sterk verbonden met het gedachtegoed van de grondleggers van EFT en van de vereniging EFT Nederland. Ik denk graag in mogelijkheden en zet me dan ook volledig in om "Samen voor betere relaties" te gaan. 

Naast mijn werk als zorgprofessional ben ik (minstens zo belangrijk) vader van drie dochters, echtgenoot van een lieve vrouw, opa van de liefste kleinkinderen ter wereld, een levensgenieter en muzikant in hart en nieren. Verder omschrijven mensen mij als analytisch en kritisch, flexibel, invoelend, eerlijk, professioneel, betrokken, muzikaal, creatief, loyaal, ruimdenkend, helder in contact en communicatie.

Achtergrond

Jeroen Heijne (1968) is Orthopedagoog-Generalist, Post-Master Gedragswetenschapper, Systeemtherapeut, EFT therapeut en Supervisor NVO & NIP. Hij is BIG geregistreerd en aangesloten bij de NVO (Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen), het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen, de NVRG (Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie), Stichting EFT Nederland (Emotionally Focussed Therapy) en de SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd). Jeroen heeft ruim 30 jaar ervaring in het werken met kinderen, jeugdigen en gezinnen.

Jeroen begint in 1989 zijn loopbaan in het speciaal onderwijs voor zeer moeilijk lerende kinderen. Daar wordt hij direct 'gegrepen' door de ontwikkeling en het gedrag van deze kwetsbare kinderen. Het ligt dan ook voor de hand dat hij, na ruim tien jaar in het speciaal onderwijs gewerkt te hebben, een switch maakt richting de verstandelijk gehandicaptenzorg. Hij werkt in deze sector jarenlang als gedragswetenschapper bij verschillende organisaties voor mensen met een verstandelijke beperking in regio Amsterdam-Amstelland. Hij is als behandelverantwoordelijke verbonden aan klinische kind- en jeugdgroepen en afdelingen voor jongvolwassenen met een lichte verstandelijke beperking, gedragsproblemen en psychiatrische stoornissen.

Met een achtergrond als orthopedagoog heeft hij altijd de focus gehad op de ontwikkeling van kinderen in relatie tot hun omgeving. De aandacht voor de relatie tussen kinderen en hun ouders is uitgegroeid tot een specialisme in relaties, verbondenheid en hechting. Naast de opleiding systeemtherapie specialiseert hij zich verder in hechting en hechtingsgerichte therapieën zoals ABFT (Attachment Based Family Therapy), EFFT (Emotionally Focussed Family Therapy) en EFT (Emotionally Focussed Therapy). Vanuit zijn ervaring in het werken met kinderen en jeugdigen die uitdagend en ingewikkeld gedrag laten zien, omarmt hij het gedachtegoed van de Nieuwe Autoriteit en Geweldloos Verzet (Haim Omer en Eliane Wiebenga). Jeroen is een gepassioneerd therapeut die zich in zijn werk laat inspireren door het de visie en het werk van Sue Johnson (EFT), Gabor Maté, Haim Omer (Geweldloos Verzet), Daniel Hughes (AFFT), Guy Diamond (ABFT), Gail Palmer en George Faller (EFFT).

Aanbod

In mijn praktijk kun je terecht voor EFT Individuele TherapieEFT-relatietherapie en EFT-gezinstherapie. Ik organiseer ik één of twee keer per jaar een "Hou Me Vast" relatiecursus. Verder bied ik op dit moment Supervisie aan zorgprofessionals in het kader van professionele ontwikkeling en het behalen van beroepsregistraties (BAPD, NVO-OG, NIP K&J, SKJ) en verwacht ik ergens in de komende jaren ook NVRG Supervisor te zijn.

Praktijk

Mijn praktijk is gevestigd op de eerste verdieping van gezondheidscentrum Zwarteweg in Aalsmeer. De praktijk is goed toegankelijk (lift aanwezig) en is verder lekker ruim, licht en sfeervol ingericht. Er is voldoende parkeergelegenheid aan de achterzijde van het pand. De praktijk is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. 

Kennismaking

Als je therapie bij mij overweegt, dan kunnen we een kennismakingsgesprek afspreken. In dit gesprek maken we  uiteraard kennis met elkaar en voelen we aan of het goed voelt, of er een klik is. Het is belangrijk om te prettig te voelen bij een therapeut en als het voor je gevoel 'klopt' dan vergroot dat de kans op succes. Als uit het eerste gesprek blijkt dat EFT-therapie passend is, dan kunnen we aan de slag. Behandeling bestaat uit gesprekken die gericht zijn op verbetering van de relatie. Belangrijk om te vermelden is dat therapie (welke vorm dan ook) geen garantie voor succes is. Wel is uit onderzoek gebleken dat 'EFT voor stellen' voor veel mensen zeer positief heeft uitgepakt!

Vergoeding

De kosten en vergoedingen voor de behandeling zijn per EFT-therapeut verschillend. Sommige verzekeraars vergoeden een EFT-behandeling en (de meeste) anderen niet. Dit is afhankelijk van je zorgverzekeringspakket. Ik heb geen contracten met gemeenten of zorgverzekeraars afgesloten, wat betekent dat je de therapie zelf betaalt.

Contact

Heb je vragen of wil je weten of ik je kan helpen? Informatie over de kosten? Je kunt altijd vrijblijvend telefonisch contact met me opnemen of even een berichtje sturen via onderstaande contact knop.

Meer

Je vind meer informatie over mij op mijn LinkedIn pagina.

Praktische informatie

Leeftijdsgroep
Jong volwassen Volwassen Ouderen
Soort therapie
Relatietherapie Gezinstherapie Registertherapeut: ja
Status
Aanvullend getrainde EFT Registertherapeut, EFT Gezinstherapeut basis
Ervaring
3 - 10 jaar
Opleidingen & trainingen
Doctoraal Pedagogische Wetenschappen, Postdoctoraal Orthopedagoog-Generalist, Systeemtherapie, Narratieve Therapie, Partnerrelatietherapie, Externship in Emotionally Focused Couples Therapy (EFT basis), Core Skills Advanced in Emotionally Focused Couples Therapy (EFT verdieping), Hou Me Vast, Hechtingsgerichte Gezinstherapie (ABFT), Lichaamsgerichte Psychotherapie, Supervisorenopleiding NVO (OG) & NIP (K&J) NVRG (Lid) EFT (Registertherapeut), BIG (Geregistreerd Orthopedagoog-Generalist), NVO (Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen, SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd), NVGR (Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie), NIP (Nederlands Instituut van Psychologen)
Talen
Nederlands
Werkmomenten
Alleen op afspraak
Beschikbaarheid
Binnen 1 maand
Bereikbaarheid van de praktijk
Openbaar vervoer Dichtbij bushalte Dichtbij parkeren Rolstoelvriendelijk

Spreekt Jeroen jou aan als therapeut?

Maak kennis met Jeroen en kijk of het klikt!

Kennismaken