Petra Deij

Relatietherapie Gezinstherapie

Over mij

over mezelf

Sinds 1983 werk ik in de geestelijke gezondheidszorg in diverse functies en op verschillende plekken. Ik heb intensief gewerkt met clienten met een eetstoornis, met ervaringen van seksueel misbruik en verwaarlozing, adoptievraagstukken, zwangerschapsproblematiek en ouders met heel jonge kinderen. In toenemende mate richtte ik mij meer op de behandeling van systemen: partnerrelaties, gezinnen, broers en zussen. Ik heb de opleiding relatie- en gezinstherapie (systeemtherapie)) gevolgd, maakte kennis met EFT en heb me hierin gespecialiseerd. Inmiddels met ruime ervaring met EFT voor individu, paren en gezinnen, heb ik me verder gespecialiseerd in gehechtheidsproblematiek en de hierop toegespitste opleiding Basistherapie gevolgd waarmee individuele gehechtheidssproblematiek van volwassenen goed kan worden behandeld.
 
Behalve het directe werk met clienten houd ik me actief bezig opleiden van collega's. Ik geef les in systeemtherapie, EFT, supervisie en leersupervisie voor systeemtherapeuten en supervisoren i.o. (EFT en NVRG) en verzorg gastlessen, workshops en presentaties op diverse plekken. Ervaringen en kennis delen zie ik niet als ocverdragen maar als wederzijds leren, ik leer evengoed van denren als ik lesgeef of superviseer (collaboratief leren).
Momenteel leer ik als student ook actief bij omdat ik aan het promoveren ben aan de University of Bedfordshire (UK) in het aandachtsgebied Systemic Practice, op de supervisierelatie.
 
Behalve in eigen praktijk ben ik ook werkzaam in een polikliniek in de specialistische GGz (Altrecht) waar ik in teamverband werk als systeemtherapeut. Ik vind dit een prettige combinatie omdat werken in een team mij scherp houdt en het voeren van een eigen praktijk een mooie uitdaging is.

 

 

 

 

 

Praktische informatie

Leeftijdsgroep
Jong volwassen Volwassen Ouderen
Soort therapie
Relatietherapie Gezinstherapie Registertherapeut: ja
Status
Supervisor (EFT Registertherapeut), EFT Gezinstherapeut basis
Ervaring
Meer dan 10 jaar
Opleidingen & trainingen
Systeemtherapie NVRG, (leer)supervisor, opleider en trainer. Specialisatie in gehechtheidsgericht werken (o.a. EFT, Basistherapie, Dyadic Developmental Therapy [Dan Hughes].
Promovendus (2019-2024) in Systemic Practice aan de University of Bedfordshire, onderwerp supervisie en de supervisierelatie.
NVRG (Supervisor/opleider) Psychiatrisch verpleegkundige en gespecialiseerd psychosociaal+ maatschappelijk werker. Opgeleid als Basistherapeut voor (individuele) gehechtheidsproblematiek bij volwassenen.
Talen
Nederlands Engels
Werkmomenten
In overleg.
Momenteel heb ik een clientenstop.
Echter, aanmelden voor (leer)supervisie (EFT/NVRG), opleiding en training is mogelijk.
Beschikbaarheid
Clientenstop
Bereikbaarheid van de praktijk
Openbaar vervoer Dichtbij parkeren

Spreekt Petra jou aan als therapeut?

Maak kennis met Petra en kijk of het klikt!

Kennismaken