Petra Deij

Relatietherapie Houd me vast

Over mij

over mezelf

Sinds 1983 werk ik in de geestelijke gezondheidszorg in diverse functies en op verschillende plekken. Ik heb intensief gewerkt met clienten met een eetstoornis, met  ervaringen van seksueel misbruik en verwaarlozing, zwangerschapsproblematiek en ouders met heel jonge kinderen. In toenemende mate richtte ik mij meer op de behandeling van systemen: partnerrelaties, gezinnen, broers en zussen. Ik heb de opleiding relatie- en gezinstherapie (systeemtherapie)) gevolgd, maakte kennis met EFT en heb me hierin gespecialiseerd. Inmiddels met ruime ervaring met EFT voor paren en gezinnen, heb ik me verder gespecialiseerd in gehechtheidsproblematiek en de hierop toegespitste opleiding Basistherapie gevolgd waarmee individuele hechtingsproblematiek van volwassenen goed kan worden behandeld.
Behalve het directe werk met clienten houd ik me actief bezig met aanpalende zaken rondom EFT. Ik publiceer regelmatig in vakbladen en ik geef les, lezingen en workshops over gehechtheid, relatie- en gezinstherapie en EFT. Door ook op deze wijze met het vak bezig te zijn, en tevens als supervisor voor zowel EFT als systeemtherapie met collega's te werken die an het leren zijn, blijft mijn blik zich scherpen.
Behalve in eigen praktijk ben ik ook werkzaam in een polikliniek in de specialistische GGz (Altrecht) waar ik in teamverband werk als systeemtherapeut. Ik vind dit een prettige combinatie omdat werken in een team mij scherp houdt en het voeren van een eigen praktijk een mooie uitdaging is.

over EFT

Vanaf de kennismaking ben ik zeer enthousiast ben over EFT. Het voegt de belangrijke dimensies van verbinding, vertrouwen en veiligheid, van liefde, toe aan de therapie. Dit miste ik eerder in mijn werk. Toen veranderde door praten over gedrag en communicatie zeker het één en ander, maar vaak niet voldoende om een daadwerkelijke verandering in een relatie teweeg te brengen. Door de focus op alle emoties en behoeften, lukt dit met EFT vaak wel.
SKYPE-therapie is goed mogelijk met EFT. Het kan een gemakkelijke oplossing zijn om skypesessies in te lassen in de gewone therapie als u wat verder weg woont. Ik heb ook ervaring met volledige skype-therapieen met mensen die in het buitenland wonen.
In het najaar van 2017 komt de derde (herziene) druk uit van mijn boek over ontrouw, nieuwe titel 'Verder na een affaire'
Als u een voorproefje wilt ontvangen, neem dan contact met me op, dan stuur ik het u toe.

over supervisie en leertherapie

Ik ben geregistreerd supervisor/opleider/leertherapeut voor de NVRG en supervisor EFT. Ik doe dit individueel, in duo's of in groepsverband. Supervisie kan ook gedeeltelijk via Skype plaatsvinden, als praktische aanvulling op de gewone zittingen. Gevolgde supervisie-uren tellen mee voor de registraties bij de NVRG en EFT. In een aantal gevallen tellen de supervisies ook mee voor de opleiding tot psychiater, klinisch psycholoog of psychotherapeut. Dit verschilt per opleiding en werkplek. Neem gerust contact op als hier vragen over zijn.

opleiding en trainingen

Er wordt gewerkt in kleine groepen (4-8 deelnemers) waardoor er een optimaal leer/werkklimaat kan ontstaan, toegespitst op ieders persoonlijke behoefte. Accreditaties zijn verleend/worden aangevraagd bij diverse beroepsverenigingen.                                     -

 over registraties en vergoedingen

De registratie bij de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG) geeft aan dat er een bepaald en gecontroleerd opleidingsniveau is voor relatie- en gezinstherapeuten. Dit is nodig omdat de titel relatietherapeut niet beschermd is en iedereen zich zo mag noemen. Ik ben geregistreerd lid van de NVRG (www.nvrg.nl) , gecertificeerd EFT-therapeut, heb een Big-registratie als verpleegkundige en ben geregistreerd lid van de landelijke vereniging psychosociaal werk (www.lvpw.nl). Ik ben aangesloten bij het focusnetwerk (www.focussen.info) en als Basistherapeut sta ik ingeschreven op www.hechtingsproblemen.nl .
 
Relatietherapie wordt door de ziektekostenverzekeraars sinds 2013 niet meer vergoed als losstaande behandeling.Door mijn lidmaatschap van de LVPW vergoeden de meeste verzkeeraars een behandeling bij mij, of een gedeelte daarvan wel, vanuit het aanvullende pakket. Dit telt niet mee in uw eigen bijdrage. Kijkt u alstublieft goed wat uw verzekeraar vergoed.
Relatietherapie wordt belast met btw 21%. De recente (03-2016)  uitspraak van de Hoge Raad met betrekking tot de btw geldt helaas alleen voor individuele therapieen.

 

 

 

 

Praktische informatie

Soort therapie
Relatietherapie
Talen
Nederlands
Beschikbaarheid
Binnen 1 maand

Spreekt Petra jou aan als therapeut?

Maak kennis met Petra en kijk of het klikt!

Kennismaken
Status Dit geeft aan in hoeverre deze persoon trainingen van EFT met succes heeft afgerond.
  • Basis EFT Registertherapeut
  • Aanvullend getrainde EFT Registertherapeut
  • Gecertificeerde EFT Registertherapeut
  • Supervisor (EFT Registertherapeut)
Registraties
Lidmaatschappen
  • NVRG (Supervisor/opleider)
  • Overig Psychiatrisch verpleegkundige en gespecialiseerd psychosociaal+ maatschappelijk werker. Opgeleid als Basistherapeut voor (individuele) gehechtheidsproblematiek bij volwassenen.