Cris van Dusseldorp

Relatietherapie Houd me Vast

Over mij

Hartelijk welkom op mijn persoonlijke pagina!

Wat leuk dat je op mijn pagina terecht bent gekomen en dat is vast niet voor niks. Je wilt vast meer weten over wie ik ben, hoe e.a. zit rondom relatie therapie enz. Hieronder neem ik je even kort mee op reis. 

                 Breng wat kwetsbaar voelt juist in verbinding, zodat je helemaal tot je recht komt!

Kwetsbaarheid als Kracht

Cris geniet ervan als mensen ook in hun werk opbloeien. Wat daar voor nodig is? Dat je wat kwetsbaar voelt in verbinding brengt. Dan kom je helemaal tot je recht!

Cris is een integratieve coach, trainer, supervisor, realtie therapeut en spreker. Hij heeft als pionier en coachend leider meer dan 25 jaar ervaring. Hij ziet kracht en kwaliteiten in mensen en begeleidt ze vol passie om hun potentie te verwezenlijken.

Waarom dan juist Cris voor jou?

Door zijn rijke levenservaring heeft hij het vermogen om aan te sluiten bij zeer verschillende mensen, echtparen en groepen. Hij vindt in elke situatie praktische handvatten waarmee je echt verder kunt. Hij werkt graag met mensen op het snijvlak van persoonlijke ontwikkeling en professioneel functioneren. Hij katalyseert verandering en zet aan tot beweging.

Welke registratie heb ik?

Ik ben geregistreerd bij de LVSC en werk als supervisor en coach (Supervisor registratienummer DUS002-S en Register Coach DUS002-RC ). Ik ben ook geregistreerd als integratief therapeut bij de VIT met registratienummer: 612.19S. Verder heb ik de basisregistratie als EFT Therapeut en heb ik mijn Groundwork coach en trainer certificatie (zie; http://www.groundwork.nl/coaches/cris-van-dusseldorp)

Hoe ga ik te werk?

Mocht je therapie bij mij overwegen, dan kunnen we een kennismakingsgesprek afspreken. Als uit het eerste gesprek blijkt dat EFT-therapie passend is, dan volgt een "emotioneel gericht relatietherapie traject". Dit traject bestaat uit gesprekken die gericht zijn op verbetering van de relatie.

De kosten zijn bij mij voor een sessie van 1,5 uur 175 euro incl. btw.  

Als coach, supervisor, relatietherapeut is het zo, dat vanwege de bezuinigingen in de zorg deze alle drie helaas niet meer vergoed worden via de zorg verzekering. 

Heb je vragen of wil je weten of ik je kan helpen? Je kunt altijd vrijblijvend contact met me opnemen via 'de contactbutton'.

Waar

Wanneer je naar onze praktijkruimte komt dan is het adres met aanwijzingen als volgt; Emmastraat 7, 6881 SM Velp. Onze praktijk bevind zich op de tweede verdieping. De ingang is om het hoekje in een klein steegje. U kunt aanbellen op de deurknop. Boven, vindt u twee gesprekskamers, een wachtkamer, een kleine keuken (met lekkere koffie en thee) en een WC.
Parkeren is gratis in de Emmastraat met een blauwe schijf. U kunt ook gratis parkeren op loopafstand bij de Action indien u langer wilt parkeren dan twee uur.
Met openbaar vervoer is het 9 minuten lopen vanaf station Velp.
Er is ook een bus van Arnhem Centraal (bus 1) die direct naar de Emmastraat halte gaat.

Wat kun je verwachten - hoe ziet een traject er globaal uit?

Het traject heeft 9 stappen. Twee meer dan in het boek van Sue Johnson 'Houd mij Vast', staat. Ik raad jullie aan het boek samen te gaan lezen.

Je kunt me mailen naar; cris@redwoodspeopleservices.nl

Je kunt meer lezen over onze VOF Redwoods People Services. Onze diensten zijn ondermeer; (relatie) therapie, training, coaching, supervisie. Lees meer op onze website; www.redwoodspeopleservcies.nl

Je kunt mij bereiken via de 'contactbutton' op deze pagina.

 

 

EFT behandeling

Met EFT-relatietherapie doorbreekt de therapeut met het (echt)paar hun negatieve interactiepatroon. Het (echt)paar leert onderliggende hechtingsbehoeftes en hechtingsangsten uit te spreken en het leert met deze behoeftes om te gaan. EFT bestaat uit negen stappen verspreid over drie fases.

De eerste fase: de-escalatiefase

De eerste fase van de therapie is de de-escalatiefase. Deze fase verheldert het negatieve interactiepatroon. In deze fase is de bedoeling dat het (echt)paar het patroon herkent en dat beide de rol van zichzelf en de ander binnen dit patroon erkennen. De therapeut werkt met zijn cliënten aan:

Stap 1 - Taxatie en opbouw van werkrelatie.

Stap 2 - Verheldering van negatieve interactiecirkel.

Stap 3 - Bereiken van emoties.

Stap 4 - Herformulering in termen van interactiecirkel, emoties en hechting.

De tweede fase: verbindingsfase

Het (echt)paar leert onderliggende hechtingsbehoeftes en hechtingsangsten uit te spreken en met deze behoeftes om te gaan. Dit geeft een nieuwe emotionele verbinding binnen de relatie die veel veiligheid geeft en de relatie ten goede verandert. De volgende stappen vormen de tweede fase:

Stap 5 - Erkennen en aanvaarden van emoties en (hechtings)behoeften.

Stap 6 - Accepteren van de emoties en behoeften van de partner.

Stap 7 - Herstructureren van de interactie en creëren van emotionele verbinding. Uitdrukken van wensen en verlangens.

De derde fase: bestendigingsfase

In de eindfase vinden paren nieuwe oplossingen voor oude problemen. De rol van de therapeut wordt kleiner. Vanuit de volgende stappen:

Stap 8 - Nieuwe oplossingen voor oude problemen.

Stap 9 - Bestendiging van nieuwe interactiecirkel inclusief hechting en verbinding.

 

 

Praktische informatie

Leeftijdsgroep
Jong volwassen Volwassen Ouderen
Soort therapie
Relatietherapie Registertherapeut: nee
Status
Aanvullend getrainde EFT therapeut
Ervaring
3 - 10 jaar
Opleidingen & trainingen
Post-HBO Coaching en Supervisie
Post-HBO Integratieve Coaching en therapie
EFT relatietherapie advanced
Spiritual Direction (i.o.)
LVSC registraties: DUS002-RC H en DUS002-S H VIT-registratie: 612.19.A AGB Code: 90109154 RBCZ Licentie: 210111R
Talen
Nederlands Engels
Werkmomenten
Ik werk op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.
Je kunt een intake inplannen door contact op te nemen met onze secretaresse Pauline Knijnenburg op 06 24913779 of email naar secretariaat@redwoodspeopleservices.nl
Beschikbaarheid
Binnen 1 maand
Prijzen
180 euro voor 1 EFT sessie van 1,5 uur
Duur van de sessie
Anderhalf uur
Bereikbaarheid van de praktijk
Openbaar vervoer Dichtbij bushalte Dichtbij treinstation Dichtbij parkeren Rolstoelvriendelijk

Spreekt Cris jou aan als therapeut?

Maak kennis met Cris en kijk of het klikt!

Kennismaken