Heleen van der Wel

Relatietherapie

Over mij

Hallo ik ben Heleen  en ik ben relatie- en gezinstherapeut

Je leert jezelf vaak het beste kennen in relatie met een ander. Relaties vormen een belangrijk deel van ons leven, we hebben allemaal behoefte aan verbinding met een ander. Wanneer een relatie goed is zorgt het voor geluk, warmte en geborgenheid. Wanneer een relatie moeilijk wordt raken we ontregeld. Relaties zijn niet altijd makkelijk. Ze veranderen en ontwikkelen zich, zowel positief als negatief. Soms raken mensen de verbinding met dierbaren kwijt en voelen ze zich eenzaam en in de steek gelaten.  

Ik heb beide in mijn eigen leven ervaren. Na een lange relatie, waarin twee prachtige kinderen zijn geboren, hebben we onze relatie beëindigd. Een paar jaar later heb ik weer een nieuwe liefde gevonden en ervaar ik opnieuw hoe fijn het is om samen het leven te leven.

Mijn ervaring

Ik ben begonnen als verpleegkundige. In contact met patiënten werd ik nieuwsgierig naar de psychologische kant van de mens. Na een uitstapje als verpleegkundige in Afrika ben ik begonnen met een studie psychologie. Veel verschillende werkplekken en studies verder ben ik inmiddels transcultureel systeemtherapeut.

Mensen verschillen in wat ze horen, zien en beleven. Ieder heeft zijn eigen verhaal en zijn eigen waarheid. Als mensen verbinding met elkaar kwijt raken lukt het vaak niet meer om elkaars verhalen te horen. Er ontstaat onbegrip, teleurstelling, verdriet, angst of boosheid. Ik ga graag met partners of een gezin opzoek naar de verhalen die vertelt en gehoord moeten worden.

Mijn aanpak en waarden

Zowel in mijn werk als privé ben ik een "reiziger". Ik geniet van onderweg zijn, van beweging, van verandering & van ontdekken.In mijn werk wil ik mensen graag laten zien dat ze kunnen kiezen. Ik ga er van uit dat mensen de mogelijkheid hebben om te veranderen. Een eerste stap op weg naar verandering is het loslaten van het bekende en de verwondering voor het onbekende. Ik schep graag verwarring. Vanuit chaos is het mogelijk om opnieuw te creëren. Ik probeer mensen uit te dagen om te dwalen, daar is lef voor nodig. Durven is even je evenwicht verliezen, niet durven is uiteindelijk jezelf verliezen.

 

Praktische informatie

Leeftijdsgroep
Jong volwassen Volwassen Ouderen
Soort therapie
Relatietherapie Registertherapeut: ja
Status
Aanvullend getrainde EFT Registertherapeut
Ervaring
Meer dan 10 jaar
Opleidingen & trainingen
NVRG (Lid) SKJ
Talen
Nederlands
Beschikbaarheid
Binnen 1 maand

Spreekt Heleen jou aan als therapeut?

Maak kennis met Heleen en kijk of het klikt!

Kennismaken