Peter Tuin

Relatietherapie Individuele therapie Houd me Vast

Over mij

Mijn naam is Peter Tuin.

Ik woon met mijn gezin in Rotterdam en werk als systeemtherapeut binnen de specialistische GGZ (kinderen en jeugd). Daarnaast voer ik een eigen praktijk voor relatie- en gezinstherapie en individuele therapie in de regio’s Rijnmond, Drechtsteden en Haaglanden.
Ik ben opgeleid als systeemtherapeut bij De Viersprong (post-HBO, systeemgericht werken) en Euthopia (WO, systeemtherapie), met als opleiders o.a. Bruno van Hillewaere en Robert van Hennik. Tevens heb ik de EFT basisopleiding en verdiepingsopleiding (voor relatietherapeuten) gevolgd in Leuven (België).

Als relatietherapeut werk ik vanuit de EFT-methodiek, waarbij de focus ligt op emoties en patronen, en de liefde centraal staat. Binnen EFT is de laatste jaren ook ruimte gekomen voor individueel behandelen (EFIT), waarbij binnen het kader van relatietherapie partners ook individueel behandeld kunnen worden (bv in geval van trauma), al dan niet in bijzijn van de patner. Ik combineer deze aanpakken graag met elkaar. Ook is individuele therapie bij mij mogelijk.

Als gezinstherapeut put ik uit meerdere bronnen: EF(F)T, MBT, narratieve en dialogische stromingen. Het verhaal van het gezin staat centraal, en de individuele verhalen van ieder gezinslid worden door mij als gelijkwaardig benaderd. We werken aan meer begrip voor elkaar en meer samenhang binnen het gezin. We geven samen betekenis aan de moeilijkheden en gaan op zoek naar helpende perspectieven.

Praktische informatie

Leeftijdsgroep
Jong volwassen Volwassen Ouderen
Soort therapie
Relatietherapie Individuele therapie Registertherapeut: ja
Status
Aanvullend getrainde EFT Registertherapeut, Individueel EFT-therapeut basis
Ervaring
3 - 10 jaar
Opleidingen & trainingen
Systeemtherapie (WO), EFT (basis en verdieping), EFIT (level 2), MBT NVRG (Lid) NVPA & RBCZ (tbv gedeeltelijke vergoeding via aanvullende zorgverzekering)
Talen
Nederlands Engels
Werkmomenten
praktijkdagen momenteel woensdag en vrijdag. tevens incidenteel avondafspraken mogelijk.
Beschikbaarheid
Binnen 1 maand
Bereikbaarheid van de praktijk
Openbaar vervoer Dichtbij bushalte Dichtbij treinstation Dichtbij parkeren Rolstoelvriendelijk

Spreekt Peter jou aan als therapeut?

Maak kennis met Peter en kijk of het klikt!

Kennismaken