Alies van der Graaf

Relatietherapie Houd me Vast

Over mij

 

Hoe houd je een relatie zo gelukkig en stabiel mogelijk?
Hoe kun je negatieve patronen doorbreken?

Deze vragen staan centraal in de praktijk van Alies van der Graaf (59). Sinds augustus woont zij in Oosterhout. In haar woning aan de IJsvogelvlinder heeft ze een fijne praktijkruimte ingericht en is ze werkzaam onder de naam Psychologie Op Maat. Een praktijk aan huis is voor haar een heel bewuste keuze geweest.
Alies: “ Een huiselijke omgeving zorgt ervoor dat je je snel veilig en vertrouwd voelt en dat is een voorwaarde om het gesprek met elkaar aan te kunnen gaan”.

Alies voert allerlei soorten gesprekken als GZ-psycholoog, maar ze is zich in de afgelopen 21 jaar dat ze werkzaam is, steeds meer gaan richten op relatietherapie in de breedste zin van het woord . Ze biedt met haar professionele kennis en ruime levenservaring een traject Op Maat aan, voor partners, gezinnen en nieuw samengestelde gezinnen. Ook individuele trajecten zijn natuurlijk mogelijk.
Alies van der Graaf is een boerendochter die van schaatsen, zeilen en pianospelen houdt. Ze is hartelijk, nuchter en direct. En zo benadert ze ook haar cliënten.


WERKWIJZE
“Mensen met relatieproblemen kunnen mij altijd bellen of mailen voor een kennismakingsgesprek. Eerst maar eens kijken of er een klik is, want dat is de basis voor mijn begeleiding: iedereen moet zich op z’n gemak voelen. Elk traject is anders. Soms wordt er individueel gestart en sluit de partner later aan, maar heel vaak wordt er samen gestart. Er kunnen ook gezinssessies plaatsvinden”.
Ze probeert de wachttijd tot een minimum te beperken en het is mogelijk om het consult laat in de middag of ‘s avonds in te plannen. Van het grootste belang is dat iedereen zich veilig en vertrouwd voelt tijdens de gesprekken.
“Je moet gehoord en gezien worden bij mij in de praktijk én in je relatie. Het doel van de gesprekken is om beter tot elkaar door te kunnen dringen en over emoties te durven gaan communiceren”.
Redenen om een afspraak te maken zijn divers:


VERSTERKEN VAN JE RELATIE
Alies: “In mijn praktijk kom ik vaak stellen tegen die weer nieuw leven in hun wat uitgedoofde relatie willen brengen. Ze zijn blij met de vertouwde vanzelfsprekendheid, maar beginnen de verbondenheid met hun partner te missen. Een paar gesprekken kunnen dan een verrijking voor de relatie zijn”.
 

DOORBREKEN VAN NEGATIEVEPATRONEN IN DE RELATIE
Relatietherapie wordt van belang als de ruzies zich blijven herhalen en het niet meer lukt om negatieve patronen te doorbreken. Alies: “Men gaat dan vaak op een niet verbindende manier met elkaar communiceren: soms vermijdend, soms aanvallend. Ook het verwerken van de gevolgen van een affaire kan aanleiding zijn voor therapie.


HULP BIJ HET HERSTELNA EEN SCHEIDING
Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis. Emoties zoals boosheid, verdriet, schaamte en angst wisselen elkaar af. Ook het gevoel van eigenwaarde kan een deuk oplopen.
Alies: “ Soms jaren later, zijn er momenten dat deze emoties weer opspelen. Een onafhankelijke blik op de situatie kan dan verhelderend werken en ertoe leiden dat men weer in staat is om het nieuwe leven te accepteren: Het wordt niet slechter, maar anders!”


CREËREN VAN EEN HARMONIEUS NIEUW GEZIN
Samenwonen met een nieuwe partner (en diens kinderen) is voor iedereen een grote verandering. Emotionele spanningen en praktische problemen kunnen zich voordoen.
Als Stiefplancoach helpt Alies het nieuwe gezin met het leren rekening houden van elkaars wensen en verwachtingen, ook die van de kinderen: Hoe voeden we op? Wie corrigeert de kinderen? Hoe gaan we om met de ex-partner? Het opstellen van een Stiefouderschapsplan kan hierbij een hulpmiddel zijn.

Praktische informatie

Soort therapie
Relatietherapie Registertherapeut: ja GZ Psycholoog (99051078125)
Status
Aanvullend getrainde EFT Registertherapeut
Opleidingen & trainingen
NIP
Talen
Nederlands
Beschikbaarheid
Binnen 1 maand

Spreekt Alies jou aan als therapeut?

Maak kennis met Alies en kijk of het klikt!

Kennismaken