Mathilde Bos

Relatietherapie

Over mij

Mathilde Bos

Als vrijgevestigd psychotherapeut heb ik sinds 2003 een eigen praktijk in de regio Ermelo/Putten. Naast mijn specialisatie in EFT, ben ik zeer ervaren in het behandelen van ernstige, vroegkinderlijke trauma's en de daaruit voortvloeiende klachten. Ik ben in dat kader ook geregistreerd als EMDR practioner. Ook bied ik langderdurende, op de persoonlijkheid gerichte behandelingen schematherapie en psychodynamische psychotherapie, voor mensen die zichzelf herhaaldelijk zien vastlopen omdat ze een negatief zelfbeeld hebben en  bijvoorbeeld angsten of somberheid steeds terugkeren. 

Mijn ervaring met EFT

In 2008 ben ik begonnen met me verder te verdiepen in EFT, een methode die me aansprak omdat het een hele respectvolle, effectieve methode is, die het opnieuw durven aangaan van verbinding met je partner centraal stelt. Als client vraagt deze methode om een bereidheid je eigen aandeel in het patroon, waarin je samen bent vastgelopen, te willen onderzoeken.  Het daagt je uit om drempels over te gaan door je naar je partner, vaak na dikwijls teleurgesteld te zijn, toch weer kwetsbaar op te gaan durven stellen. Elkaar te laten zien wat er soms schuil gaat achter je zwijgen, achter je woede of achter je kritiek en de ander vanuit die positie te durven vragen waar je naar verlangt.

Praktische informatie

EFT  is een intensieve therapie, die veelal een half jaar tot een jaar, soms langer, kan duren. De zittingen duren 75 minuten en vinden veelal plaats met een frequentie van een maal per 14 dagen.

Als een relatieprobleem de enige klacht is, wordt dit vanuit de basisverzekering niet vergoed. Mocht er echter naast relatieproblemen sprake zijn van psychische klachten die voldoen aan de criteria van een bepaalde psychische stoornis (bv angst- of stemmingsklachten) dan zijn er wel mogelijkheden om voor vergoeding in aanmerking te komen. Je kunt je per mail of telefonisch aanmelden, dan kun je hier meer informatie over ontvangen en krijg je ook te horen hoe lang de wachtlijst is. Veelal is dat een periode van ongeveer 12 weken.

Heb je vragen of wil je weten of ik je kan helpen? Je kunt altijd vrijblijvend contact met me opnemen via 'de contactbutton'.

Praktische informatie

Leeftijdsgroep
Jong volwassen Volwassen Ouderen
Soort therapie
Relatietherapie Registertherapeut: ja GZ Psycholoog (29052561125) Psychotherapeut (49052561116)
Status
Gecertificeerde EFT Registertherapeut
Ervaring
Meer dan 10 jaar
Opleidingen & trainingen
NVRG (Lid) EMDR practioner,
Talen
Nederlands Engels
Beschikbaarheid
Binnen 4 maanden
Prijzen
zie www.bospsychotherapie.nl
Duur van de sessie
Individuele sessies 60 minuten
Systeemgesprekken 75 minuten