Koen is zich steeds meer bewust geworden van zijn positie en onderliggende emoties en de effecten ervan op Erica. Hij weet nu waarom hij zich terugtrekt en stiller wordt en dat dit niet helpend is voor Erica. Maar ook dat het zo verdrietig is voor hemzelf. Stil worden en terugtrekken is zo eenzaam.

Het proces waar we in zitten heeft hem dichterbij Erica gebracht, maar ook dichterbij zijn eigen emoties. Koen trekt zich minder terug, is meer open en ontspannen. Ze ervaren de therapie als een succes en zijn er helemaal vol van.

Koen zegt: ‘Zo’n proces zou toch ook mooi zijn in mijn team, in mijn organisatie; om van taken en doelen naar verbinding te gaan. Soms worstel ik met mensen die steeds in hetzelfde vastlopen en weinig energiek en vitaal zijn hierdoor.’

Ja Koen denk ik, we zijn ermee bezig, komt eraan. En ik vraag hem: ’Je wilt het heel graag van betekenis zijn voor de mensen op je werk, net zoals je ervaart in je relatie?’ Jezelf zien en de ander zien, maken de taken en doelen zoveel leuker en van betekenis. 

Koen knikt. ‘Dat is het.’

 

Over Jacomijn Jacobs

Iedere twee weken vind je hier een column van een EFT-therapeut of EFM-mediator. Jacomijn Jacobs werkt al jaren als EFT relatietherapeut en heeft al heel wat stellen begeleid in het proces naar verbinding. Ze brengt het gedachtegoed over in therapieën, maar ook in trainingen, supervisies en steeds vaker in organisaties en teams.

Deel artikel

Gerelateerd nieuws