‘Om het een eerlijk proces te laten zijn, hebben we alle voorstellen gelezen zonder de namen van de auteurs te zien,’ vertelt Karin Wagenaar. De technische commissie bestond uit vier leden, naast Karin waren dat Lieven Migerode, bestuurslid van EFT België, Kyriaki Polychroni, directeur EFT Griekenland en Jette Nilsen van EFT Denemarken.

44 inzendingen

Ieder voorstel werd door tenminste twee leden gelezen. Die scoorden de inzendingen aan de hand van een aantal criteria. Op ieder criterium kreeg het voorstel een cijfer van tussen de 1 en de 10. Karin zag 44 inzendingen. ‘Er zaten heel veel leuke inzendingen tussen, ik werd er zenuwachtig van. Wéér een leuke, nu wordt het nog moeilijker om te kiezen, dacht ik steeds.’

Drie uur

Wat hielp, zegt ze, was dat sommige inzendingen niet direkt een koppeling hadden met het thema (‘Hoop houden in onzekere tijden’). Daardoor vielen er al een aantal voorstellen af. Verder besloot de commissie dat er op de World Summit aandacht moet zijn voor EFT en koppels, gezinnen, EFT voor individuen, en verder voor EFM, voor EFT en diversiteit en EFT en ziekte. ‘We hebben drie uur vergaderd. Je hebt het cijfer maar vaak ook nog een opmerking in de kantlijn, en daarover gingen we dan in discussie.’ Ze zijn eruit gekomen. 

Ga snel naar: efteuropa.com.

Deel artikel

Gerelateerd nieuws