Vanuit Stichting EFT Nederland leiden we elk jaar zo’n 600 therapeuten op om relaties sterker te maken. Eén van de krachtigste onderwijsmomenten in de basistraining is de live therapiesessie meemaken aan het einde van deze training. Een van de docenten doet dan een gesprek met een stel dat in therapie is. Als je dit zelf hebt meegemaakt in jouw opleiding, dan weet je hoe tof en leerzaam dit is!  

Voor elke Basistraining Register zijn we op zoek naar een therapeut en stel dat hiervoor openstaat. Iedere therapeut die de Basistraining Register, Leergang EFT 1 of Leergang EFM 1 heeft afgerond, is welkom voor een livesessie. Een bijzondere kans voor jullie alle drie om nog een stapje verder te komen in de therapie en bij te dragen aan het opleiden van onze collega’s.

Reacties van stellen en therapeuten die jullie zijn voorgegaan:

'Het leverde ons zoveel inzichten en reflectie op. Het was ondanks de camera’s een intieme sessie. Ik snap mezelf en mijn partner nu beter.’  
Tom & Hanneke 

‘Een verrijking voor het stel, maar net zo goed voor mezelf als therapeut. Het biedt een extra kans voor een nieuwe invalshoek en verdieping. De mooie reacties uit de groep zijn voor hen echt een cadeau.’ 
Corrie Larnoes, EFT-therapeut  

We zijn weer op zoek naar therapeuten en stellen die mee willen doen aan een live sessie dit najaar. 

Hoe werkt dat? 
Je presenteert in de lesgroep jezelf en het stel. Je legt in een notendop uit hoe het verloop van de therapie tot nu toe is gegaan. Daarna ben je als stille getuige en steun voor het stel met hen en de docenten Karin Wagenaar of Lotte van Hoorn - ten Hoeve in de kamer tijdens de livesessie.

Deze wordt opgenomen, de lesgroep kijkt live mee en daarna blijft het stel met de therapeut nog even kletsen zonder camera’s, terwijl de docent teruggaat naar de lesgroep om feedback van de deelnemers op te halen. Daarna gaat de docent weer terug naar het stel. Dan gaan de camera’s  weer aan en vertelt de therapeut de mooie positieve feedback uit de groep. Daarna volgt in de lesgroep de technische nabespreking van de sessie.  

Een stel aanmelden 
De eerstvolgende livesessies is op zaterdag 25 november. 

Wat voor stel zoeken we? 
Voor het beste leerrendement is het wenselijk dat het stel niet volop in de escalatiefase zit. Verder zijn er eigenlijk geen speciale voorwaarden. 

Wat kun je aan een stel vertellen om ze te motiveren mee te doen? 
- Je krijgt nieuwe inzichten in jezelf en de ander.
- Je draagt bij aan het leerproces van je eigen én andere EFT-relatietherapeuten. 
- We zorgen er vooraf voor dat niemand uit de groep jullie kent, zodat jullie je vrij voelen om jezelf te kunnen zijn.  
- Je staat er niet alleen voor, de hele groep voelt met jullie mee – en denkt mee over wat jullie nodig hebben.  
- Het wordt door elk stel als een cadeau ervaren! 

Door mee te doen, draag je bij aan een uniek moment in het leven van een mede-therapeut. Wil je deze bijzondere kans grijpen, meld je aan via training@eft.nl, dan neem de docent contact met je op.  

Samen voor sterke relaties!   

 

Deel artikel

Gerelateerd nieuws