Het EFT gedachtengoed toepassen in allerlei situaties waarin escalatie dreigt, van een burenruzie tot een echtscheiding, daar wil EFT Nederland zich de komende jaren voor inzetten. Zo begonnen we eerder onder de bezielende leiding van EFT-bestuurslid Makiri Mual de opleiding Emotionally Focused Mediation. Maar de EFT-methode in uiteenlopende situaties weten toe te passen, dat vergt nogal wat van de professionele conflictfacilitator.

Oefenen

Op 31 november en 1 december organiseren we daarom een opfriscursus. Op die dagen zal de methodiek weer kort worden opgehaald. Daarnaast is er vooral aandacht voor het inbrengen van dilemma’s. Als je bijvoorbeeld meemaakt in je praktijk dat het conflict, ondanks het doorlopen van alle stappen, maar niet gede-escaleerd raakt. Of als het lastig is om beide partijen – ruziënde buren, een stel dat een echtscheidingsconvenant wil tekenen – tot het uitspreken van datgene waarin ze zich kwetsbaar voelen. Maar ook als beide partijen zich tegen de mediator keren. Wat doe je in zulke situaties?

Opgeven

EFM is feitelijk een nieuw vakgebied. En we kijken ernaar uit om dat vakgebied de komende jaren samen met jou verder te ontwikkelen. Hier kun je je opgeven voor de terugkomdagen.

 

 

Foto: Pexels

Deel artikel

Gerelateerd nieuws