Ingrid van der Mark-Barneveld

Relatietherapie

Over mij

Hartelijk welkom op mijn persoonlijke pagina!

Je vindt op deze pagina antwoord op veelgestelde vragen.

Relatieproblemen? Meer of opnieuw glans in je relatie? Een relatie APK? Herstel van de relatie na vreemdgaan? Komen jullie er samen niet uit? Dan kan EFT-relatietherapie uitkomst bieden.

Met mij als therapeut haal je een enthousiast, open, betrokken en eerlijk mens in huis die op een respectvolle en onpartijdige wijze en met humor, een liefdevolle én confronterende stijl hanteert die jullie uitnodigt tot bewustwording én verandering. 

Hieronder neem ik je mee in wat ik jou kan bieden en geef ik antwoord op veelgestelde vragen.

"Daar gaan we weer.......altijd weer dezelfde ruzie. Telkens weer afstand en steeds minder verbondenheid".  Dat kan echt anders met EFT relatietherapie. 

Is er sprake van vreemdgaan? Betekent dat altijd het einde van een relatie of is er een manier om samen verder te gaan? Herstel is mogelijk. Willen jullie gaan voor herstel?

Ik kan jullie daarin begeleiden. In overleg kan dit met behulp van een on-line programma. Weet je nog niet waar je voor wil gaan, ook dan ben je welkom.

Wil je een betere relatie met familie, vrienden, collega's. Ook dat is mogelijk!

Wat hopen jullie dat jullie samen kunnen bereiken voor jullie relatie? Meer begrip? Betere communicatie? Ontdekken welke richting jullie op willen met jullie relatie? Of meer openheid en vertrouwen?

Zullen we dat samen verkennen? Aarzel niet om contact met mij op te nemen voor een intake-/kennismakingsafspraak. Je kunt mij bereiken via de 'contactbutton' op deze pagina.

Mocht je therapie bij mij overwegen, dan kunnen we een kennismakingsgesprek afspreken. Als uit het eerste gesprek blijkt dat EFT-therapie passend is, dan volgt behandeling. Behandeling bestaat uit gesprekken die gericht zijn op verbetering van de relatie. De kosten en vergoedingen voor EFT-sessies variëren en zijn afhankelijk van je verzekeringspakket.

Veelgestelde vragen

Hoe snel ben je beschikbaar? En wat is de frequentie van gesprekken?
Een afspraak voor een kennismakingsgesprek kan binnen 1 á 2 weken.

Partnerrelatiegesprekken zijn meestal om de week en is er sprake van een crisis dan zit er minder tijd tussen. Dit gaat overigens in overleg.

Worden individuele gesprekken vergoed?
Ja, als je aanvullend verzekerd bent bij bepaalde zorgverzekeraars. Voor 2023 is dit:

Zilveren Kruis, Avéro Achmea, FBTO, OZF, De Friesland Zorgverzekeraar, CZ, OHRA, CZdirect, Nationale Nederlanden Zorg, MenzisPMA, Anderzorgde drie Zorgkantoren Groningen Twente en ArnhemMenzis Zorgaanbod (MEZ), ONVZ.
De zorgverzekeraar zal vragen naar Prestatiecode: 24504 overige psychosociale therapie

Aan het bovenstaande kunnen geen rechten worden ontleend. Informeer ook altijd zelf nog even.

Wordt relatietherapie vergoed?
Voor relatietherapie geldt dat alleen de volgende verzekering vergoedt via een aantal aanvullende pakketten: CZ (hieronder valt ook Nationale Nederlanden, Just en Ohra). De zorgverzekeraar zal vragen naar de prestatiecode: dit is 24504 Overige psychosociale therapie. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Informeer ook altijd zelf nog even.

Heb je affiniteit met spiritualiteit/geloof?
Mijn achtergrond is christelijk. En het christelijk geloof is de basis van waaruit ik leef. Iedereen is echter van harte welkom! De affiniteit met een christelijke levensovertuiging betekent niet dat er een speciale christelijke manier van behandelen wordt gebruikt. De keus ligt bij de cliënt om geloof meer of minder expliciet mee te nemen in de behandeling. Ik ben van binnenuit bekend met diverse stromingen in christelijk Nederland (Reformatorisch, Gereformeerd, Evangelisch).

Wat is jouw leeftijd en hoeveel ervaring heb je?
Mijn geboortejaar is 1970. Ik doe sinds 2010 dit werk. Het voordeel van mijn leeftijd is, dat ik ook enige levenservaring heb.

Welke aanvragen kun je niet in behandeling nemen?
Als er sprake is van autisme, ernstig trauma of van persoonlijkheidsstoornissen (b.v. borderline, PTSS). Zie: https://www.psyq.nl/persoonlijkheidsstoornis/verschillende-persoonlijkheidsstoornissen.

 

Heb je vragen of wil je weten of ik je kan helpen? Je kunt altijd vrijblijvend contact met me opnemen via 'de contactbutton', via de website van Verrijk je Relaties (contactformulier of WhatsApp).

Praktische informatie

Leeftijdsgroep
Volwassen
Soort therapie
Relatietherapie Registertherapeut: ja
Status
Aanvullend getrainde EFT Registertherapeut
Ervaring
3 - 10 jaar
Opleidingen & trainingen
O.a. EFT basistraining en verdieping. Training EFT en Seks. Training EFIT.
HBO-docent omgangskunde/specialisatie communicatietrainer
CAT Vergoedbaar therapeutnr: CM1833-08-01-19 AGB-praktijkcode: 90065854 AGB-zorgverlenerscode: 90106615 Prestatiecodes: 24504 overige psychosociale therapie
Talen
Nederlands
Werkmomenten
Overdag van maandag tot en met vrijdag.
Beschikbaarheid
Binnen 1 maand
Prijzen
Individuele gesprekken: € 80,- per 60 min. (EFT Relatiegesprekken: € 80,- per 60 min. (relatiegesprekken zijn 1,5 uur)

E-mail of telefonisch contact: vanaf 15 minuten naar rato.
Het tarief is inclusief voorbereiding op de sessie, eventuele correspondentie met verwijzer en eventuele overleg met huisarts of andere zorgverleners.

Indien het voor jou om wat voor reden dan ook niet mogelijk is de gesprekskosten te betalen en er ook geen andere mogelijkheden zijn (b.v. diaconie, familie die bijspringt), is een lager tarief bespreekbaar. Graag aangeven tijdens het eerste gesprek.

Vergoedingen individuele gesprekken

De meeste therapeuten in Nederland zijn niet BIG-geregistreerd en vallen daarmee, indien ze zijn aangesloten bij een beroepsvereniging, in het aanvullende pakket van de zorgverzekering. Verrijk je Relaties is aangesloten bij de beroepsvereniging CAT waardoor individuele therapie door diverse ziektekostenverzekeraars (deels) wordt vergoed. Relatietherapie wordt soms vergoed. Zie hieronder.

Als je een (uitgebreide) aanvullende verzekering hebt, dan is het mogelijk financieel voordeliger om een therapeut te zoeken die – zoals ik – in het aanvullende pakket valt. Je betaalt immers géén eigen risico. Afhankelijk van je zorgverzekering wordt een deel van de kosten vergoed. Dit kan een bedrag of percentage per sessie zijn, of een totaalbedrag. Dit, in tegenstelling tot de behandeling door een psycholoog waarbij sowieso allereerst het eigen risico in rekening wordt gebracht. Valt de behandeling achteraf duurder uit an dien je dit zelf óók volledig bij te betalen.

De hoogte van vergoedingen staat meestal opgenomen in je aanvullende polis onder het kopje “alternatieve geneeswijzen”, “complementaire zorg” of “natuurgeneeskunde”.

Als je aanvullend verzekerd bent bij de volgende zorgverzekeraars kom je in 2023 voor (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking:
Zilveren Kruis, Avéro Achmea, FBTO, OZF, De Friesland Zorgverzekeraar, CZ, OHRA, CZdirect, Nationale Nederlanden Zorg, Menzis, PMA, Anderzorg, de drie Zorgkantoren Groningen Twente en Arnhem, Menzis Zorgaanbod (MEZ), ONVZ.
De zorgverzekeraar zal vragen naar Prestatiecode: 24504 overige psychosociale therapie
Vergoedingen relatiegesprekken

Voor relatietherapie geldt dat alleen de volgende verzekering vergoedt via een aantal aanvullende pakketten: CZ (hieronder valt o.a. ook Nationale Nederlanden, Ohra, Just.) De zorgverzekeraar zal vragen naar de prestatiecode: dit is 24504 Overige psychosociale therapie. De omschrijving op de factuur zal, zoals ik heb doorgekregen van CZ, afdeling Alternatief (013-5938480 ), “Relatietherapie” zijn.

Aan het bovenstaande kunnen geen rechten worden ontleend. Het is altijd verstandig om de polis of zorgverzekeraar te raadplegen alvorens je met de therapie begint.
Duur van de sessie
Relatietherapie: 90 min.
Individuele therapie en coaching: 60 min.
Bereikbaarheid van de praktijk
Dichtbij treinstation Dichtbij parkeren

Spreekt Ingrid jou aan als therapeut?

Maak kennis met Ingrid en kijk of het klikt!

Kennismaken