Karla Leenstra

Relatietherapie Houd me Vast

Over mij

Hartelijk welkom op mijn persoonlijke pagina!

Mijn naam is Karla Leenstra. Als BIG geregistreerd Psychotherapeut en Gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog) heb ik een brede ervaring binnen de GGZ opgedaan. Hierbij was er intensief contact met de volgende cliëntengroepen: Angst- (en trauma), Stemming- en Persoonlijkheidsstoornissen. BIG staat voor Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg. Dit register maakt onderdeel uit van de Wet BIG.  

Mijn affiniteit ligt bij het behandelen van mensen met persoonlijkheidsstoornissen. Als senior schematherapeut geef ik naast individuele behandelingen ook groepstherapie. Hierbij wordt mogelijk gebruik gemaakt van systeemtherapie en schematherapie. Met de systemische kijk wordt de individuele therapie verbreedt en verdiept. Tevens is E-health een zeer bruikbaar middel gebleken ter ondersteuning en verdieping van de behandeling.

Sinds 1999 heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen van mensen met angst-, stemming- en persoonlijkheidsstoornissen. Aanvankelijk was ik werkzaam in het Centraal Militair Hospitaal te Utrecht waarbij veel expertise is opgebouwd met betrekking tot ernstige PostTraumatische Stress-stoornis in combinatie met persoonlijkheidsproblematiek. Vervolgens heb ik deze expertise verder kunnen uitbouwen in Rotterdam op de Afdeling Psychotherapie, sectie Angst en Trauma binnen de Bavo-RNO groep. Sinds 2007 ben ik werkzaam bij Altrecht Polikliniek, waar ik cliënten met persoonlijkheidsproblematiek behandel.   

Sinds 2019 ben ik syteemtherapeut NVRG en ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG).

Gezins- en relatietherapie wordt ook wel Systeemtherapie genoemd. Emotionally focused therapy (EFT) is een vorm van partner-relatietherapie die zich richt op het onderliggende vertrouwen en de verbinding in de relatie. De liefde en emoties staan centraal en worden gezien als de drijvende kracht in een relatie. Op het moment dat mensen zich niet gezien en erkend voelen door hun partner kunnen er problemen ontstaan.

De specifieke patronen die je in de relatie hebt ontwikkeld en waar je zelf niet uit kunt komen zonder hulp, zijn de belangrijkste focus in de behandeling. In de behandeling wordt gewerkt aan intimiteit en vertrouwen, waardoor de relatie weer een basis wordt waarmee je de wereld met (zelf)vertrouwen tegemoet ziet. Door een veilige hechting met jouw partner kun je beiden zelfstandig en autonoom functioneren.  

Mocht je therapie bij mij overwegen, dan kunnen we een kennismakingsgesprek afspreken. Als uit het eerste gesprek blijkt dat EFT-therapie passend is, dan volgt behandeling. Behandeling bestaat uit gesprekken die gericht zijn op verbetering van de relatie. De kosten en vergoedingen voor EFT-sessies variëren en zijn afhankelijk van je verzekeringspakket.

Heb je vragen of wil je weten of ik je kan helpen? Je kunt altijd vrijblijvend contact met me opnemen via 'de contactbutton'.

Praktische informatie

Leeftijdsgroep
Volwassen
Soort therapie
Relatietherapie Registertherapeut: ja GZ Psycholoog (39044827725) Psychotherapeut (59044827716)
Status
Aanvullend getrainde EFT Registertherapeut
Ervaring
Meer dan 10 jaar
Opleidingen & trainingen
NVRG (Lid) NVGP (Geen lid) NVP (Lid) Vereniging voor Schematherapie - senior schematherapeut
Talen
Nederlands
Beschikbaarheid
Binnen 1 maand
Bereikbaarheid van de praktijk
Openbaar vervoer Dichtbij bushalte Dichtbij treinstation Dichtbij parkeren Rolstoelvriendelijk

Spreekt Karla jou aan als therapeut?

Maak kennis met Karla en kijk of het klikt!

Kennismaken