Lucia H. van der Sluijs

Relatietherapie Houd me Vast

Over mij

Hartelijk welkom op mijn persoonlijke pagina!

Op deze pagina vind je meer informatie over mij en over mijn overige registraties en opleidingen.

Ik ben in 1980 begonnen als maatschappelijk werker in de verslavingszorg, heb vervolgens de Voorgezette Opleiding gevolgd.
In 1987 begon ik te werken als maatschappelijk werker op de psychiatrische kliniek van het UMCG. Ik heb de opleiding tot systeemtherapeut gevolgd en ben erkend lid van de beroepsvereniging NVRG.
Vanaf 1998 werk ik als systeemtherapeut bij de GGz Groningen, inmiddels PsyQ Groningen|Lentis, met mensen met eetstoornissen en met persoonlijkheidsproblematiek, en hun families.

Sinds januari 2021 ben ik niet meer in loondienst werkzaam, werk ik alleen in mijn eigen praktijk.

Ik heb het altijd inspirerend gevonden om, naast mijn werk, cursussen en opleidingen te volgen. Ik heb mij o.a. verdiept in de narratieve therapie en heb trainingen gevolgd in EFT. Inmiddels  ben ik Gevorderd EFT-therapeut.

Belangrijk in therapie is voor mij om niet alleen oog te hebben voor hoe problemen de levens van mensen kunnen beheersen, maar vooral ook voor de kracht van mensen om zelf de problemen in hun leven aan te pakken. Die kracht (terug) te vinden, dát is het doel.
In de EFT spreekt mij erg aan dat de emotie centraal wordt gesteld. Ieder mens heeft behoefte aan een plek om thuis te zijn, om te mogen zijn met kracht én angst. Dat is de plek waar we allemaal naar zoeken. Dat is de plek die ook zo kwetsbaar is.
Het leven is zoveel fijner en gemakkelijker wanneer je je veilig voelt, geliefd voelt, thuis voelt. Wanneer je met elkaar samenleeft, beland je zo gemakkelijk met elkaar in terugkerende patronen van kritisch zijn en je terugtrekken, dat je die veilige plek kwijtraakt.
Met elkaar die plek (terug)vinden is wat ik probeer te bereiken in de therapiegesprekken.


Mocht je therapie bij mij overwegen, dan kunnen we een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Als uit het eerste gesprek blijkt dat EFT-therapie passend is, dan volgt behandeling. Behandeling bestaat uit gesprekken die gericht zijn op verbetering van de relatie.

Ik heb geen afspraken met zorgverzekeringen, er zijn geen vergoedingen mogelijk.

Heb je vragen of wil je weten of ik je kan helpen?
Je kunt altijd vrijblijvend contact met me opnemen via de 'contactbutton'.

Praktische informatie

Leeftijdsgroep
Jong volwassen Volwassen Ouderen
Soort therapie
Relatietherapie Registertherapeut: ja
Status
Aanvullend getrainde EFT Registertherapeut
Ervaring
Meer dan 10 jaar
Opleidingen & trainingen
NVRG (Lid)
Talen
Nederlands
Beschikbaarheid
Binnen 1 maand

Spreekt Lucia H. jou aan als therapeut?

Maak kennis met Lucia H. en kijk of het klikt!

Kennismaken