Dennis Oosterwijk

Relatietherapie

Over mij

Herkennen jullie deze dingen:


Veranderingen in je relatie

Ooit hebben jullie uit pure verliefdheid voor elkaar gekozen en leek er geen vuiltje aan de lucht. Jullie praatten honderduit, leerden elkaar tot in iedere vezel kennen en wisten exact wat jullie aan elkaar hadden en wat je van elkaar nodig had. Alles liep haast als vanzelf en dit leek tot enige tijd geleden ook zo te blijven. Misschien vragen jullie je nu af hoe het zover heeft kunnen komen…

Helaas gaan er tegenwoordig meer relaties naar de knoppen dan dat er toppen. Door de nodige veranderingen, moeilijkheden, verschillen en bijbehorende conflicten raken we in de knoop met onszelf en elkaar.

En in plaats van de knoop te ontwarren, lijken we deze liever door te willen hakken. Simpelweg omdat we niet weten hoe we relatieproblemen kunnen oplossen en destructieve patronen kunnen doorbreken.

Relatietherapie: Raad én daad

Mochten jullie willen werken aan de relatie dan sta ik jullie hier graag in bij. Met raad èn daad. Zodat jullie weer kunnen gaan genieten van de liefde, het leven èn elkaar!

Een relatie is namelijk niets anders dan de combinatie van twee bijzondere individuen en hun unieke wisselwerking, hun dynamische interactie. Na verloop van tijd vormen zich binnen een relatie altijd bepaalde actie-reactie-patronen.

Als de één dit doet, reageert de ander zo. Als de één dit zegt, reageert de ander steevast zo. En die wisselwerking kan positief of negatief uitpakken. In destructieve relaties is het net alsof je het rode draadje bij het zwarte houdt. Dat kan gigantische kortsluiting geven en heftige ruzies veroorzaken.

Ik help jullie om in een aantal sessies vastgeroeste patronen bloot te leggen en te doorbreken. Maar dat kan alleen als jullie alletwee bereid zijn kritisch naar jullie eigen bijdrage te kijken. Want pas als jullie hand in eigen boezem durven te steken, valt jullie relatie in positieve zin te veranderen.

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

De meeste van de hieronder veelgehoorde problemen hangen veelal met elkaar samen waardoor een relatie vastloopt. 

1. Communicatie binnen de relatie

Een veelgehoord probleem is het gevoel dat je niet meer echt met elkaar kunt praten. De communicatie is zich gaan beperken tot het hoogst noodzakelijke of praktische niveau. Vaak is de toon verwijtend van aard waardoor ook het luisteren naar elkaar vrijwel onmogelijk is geworden. Verwijdering van elkaar en daarmee verlies van verbinding is veelal het gevolg.

2. Man/Vrouw verschillen

In veel relaties is er sprake van onbegrip naar elkaar door onvoldoende kennis van de verschillen tussen mannen en vrouwen. Naast de bekende fysieke kenmerken zijn er namelijk ook de emotionele en mentale verschillen. Het kan helpend zijn deze door inzicht en begrip te overbruggen en vooral te accepteren voor wat ze zijn.

3. Behoeften

De menselijke ontwikkeling is continu aan verandering onderhevig. Dit geldt ook voor de persoonlijke en relationele behoeften. Zolang je je bewust bent van wat je nodig hebt (en hierover communiceert) is er vaak niets aan de hand. In de praktijk is een relatie vaak onbewust ontstaan en denk je te weten wat je partner nodig heeft en sta je hier niet meer bij stil. Het gevolg kan zijn dat je elkaar iets geeft waarop je zelf of de ander eigenlijk helemaal niet op zit te wachten. Dit kan voelen als jezelf "leeggeven". Opnieuw inzicht verkrijgen in elkaars behoeften kan dit gevoel veranderen.

4. Pijnlijke gebeurtenissen

Kwetsende of schokkende gebeurtenissen kunnen een wissel trekken op de relatie met je partner. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ruzies tussen elkaar binnen het gezin of familie, vreemdgaan, een miskraam, verlies van baan, geldproblemen etc. Het gevolg is veelal een schending in het onderling vertrouwen en een opstapeling van pijn waar je niet meer van kunt loskomen. Het werkelijk loslaten van de ermee samenhangende emoties kan bevrijdend en verbindend werken.

5. Conflicten

Ruzies of conflicten zijn vaak het gevolg van onder andere bovengenoemde factoren. Bijvoorbeeld het gevoel niet te worden gehoord (zie 1), elkaar niet begrijpen of kunnen verplaatsen in de ander (zie 2), elkaar iets wel of niet meer geven waar al dan niet om wordt gevraagd (zie 3) en vaak wordt dit pijnlijker door eerdere ervaringen (zie 4). Het doorbreken van diverse patronen is een voorwaarde om toekomstige conflicten te gaan voorkomen.

Tarieven

De genoemde tarieven zijn per persoon per uur en inclusief BTW. Een sessie duurt gemiddeld tussen de 1 en 1,5 uur. Betaling geschiedt achteraf middels een factuur. Deze factuur dient achteraf binnen 14 dagen per bank te zijn voldaan en kan tevens worden ingediend bij je ziektekostenverzekeraar. Relatietherapie wordt vrijwel niet meer vergoed.

Openingstijden

Afspraken vinden in principe plaats tijdens kantooruren. Het is echter ook beperkt mogelijk om in de avonduren een afspraak te maken.

Kennismaking

Het is altijd mogelijk om geheel vrijblijvend een half uur kennis te komen maken. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Je kunt me bereiken via het contactformulier voor het maken van een afspraak.

Opleidingen & registraties

Beroepsopleidingen

Jaarlijks volg ik meerdere bij- en nascholingscursussen om de opgedane vakkennis op peil te houden en verder te ontwikkelen, conform de eisen van de beroepsvereniging V.B.A.G. en beroepsregister RBCZ, o.a. op het gebied van o.a. sekscounselling, EFT en relatietherapie.

Accreditaties en Registraties

Praktische informatie

Leeftijdsgroep
Jong volwassen Volwassen Ouderen
Soort therapie
Relatietherapie Registertherapeut: nee
Status
Basis EFT therapeut
Ervaring
Meer dan 10 jaar
Opleidingen & trainingen
2000 - 2004 Hoge Hotelschool Den Haag, Den Haag (BBA)

2004 - 2007 Academie voor Polyenergetische Therapie, Amersfoort (NLP, Hypnotherapie, Regressietherapie, Energiewerk, Psychopathologie, Communicatie)

2015 - 2019 Instituut E.E.N, Panheel (E.E.N. Therapie, inclusief Psychosociale- en Medische basiskennis conform richtlijnen CPION).


Jaarlijks volg ik meerdere bij- en nascholingscursussen om de opgedane vakkennis op peil te houden en verder te ontwikkelen conform de eisen van de beroepsvereniging V.B.A.G. en beroepsregister RBCZ.
RBCZ, AGB, VBAG
Talen
Nederlands
Werkmomenten
Maandag 09.00 - 21.00
Dinsdag 09.00 - 21.00
Woensdag 09.00 - 21.00
Donderdag 09.00 - 17.00
Vrijdag 09.00 - 17.00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten
Beschikbaarheid
Binnen 4 maanden
Prijzen
Individueel: € 85,00 per uur
Relatietherapie: € 65,00 per persoon per uur
Duur van de sessie
1 tot 1,5 uur
Bereikbaarheid van de praktijk
Openbaar vervoer Dichtbij bushalte Dichtbij treinstation Dichtbij parkeren

Spreekt Dennis jou aan als therapeut?

Maak kennis met Dennis en kijk of het klikt!

Kennismaken