Ingrid van der Mark-Barneveld

Relatietherapie

Over mij

Hartelijk welkom op mijn persoonlijke pagina!

Op deze pagina vind je meer informatie over mijn overige registraties en opleidingen. Ik heb training gevolgd in EFT. Ook vind je informatie over (de locatie van) mijn praktijk. Je kunt mij bereiken via de 'contactbutton' op deze pagina.

Mocht je therapie bij mij overwegen, dan kunnen we een kennismakingsgesprek afspreken. Als uit het eerste gesprek blijkt dat EFT-therapie passend is, dan volgt behandeling. Behandeling bestaat uit gesprekken die gericht zijn op verbetering van de relatie. De kosten en vergoedingen voor EFT-sessies variëren en zijn afhankelijk van je verzekeringspakket.

Heb je vragen of wil je weten of ik je kan helpen? Je kunt altijd vrijblijvend contact met me opnemen via 'de contactbutton'.

Praktische informatie

Leeftijdsgroep
Volwassen
Soort therapie
Relatietherapie Registertherapeut: ja
Status
Aanvullend(**)
Ervaring
3 - 10 jaar
Opleidingen & trainingen
O.a. EFT basistraining en verdieping. Training EFT en Seks. Training EFIT.
HBO-docent omgangskunde/specialisatie communicatietrainer
CAT Vergoedbaar therapeutnr: CM1833-08-01-19 AGB-praktijkcode: 90065854 AGB-zorgverlenerscode: 90106615 Prestatiecodes: 24504 overige psychosociale therapie
Talen
Nederlands
Werkmomenten
Overdag van maandag tot en met vrijdag.
Beschikbaarheid
Binnen 1 maand
Prijzen
Momenteel alleen plek in Nieuwerkerk aan den IJssel.

EFT Relatiegesprekken: 20,- euro per 15 minuten.
E-mail of telefonisch contact: 20 euro per 15 min.
Het tarief is inclusief voorbereiding op de sessie, eventuele correspondentie met verwijzer en eventuele overleg met huisarts of andere zorgverleners.

Indien het voor jou om wat voor reden dan ook niet mogelijk is de gesprekskosten te betalen en er ook geen andere mogelijkheden zijn (b.v. diaconie, familie die bijspringt), is een lager tarief bespreekbaar. Graag aangeven tijdens het eerste gesprek.

Vergoedingen individuele gesprekken

De meeste therapeuten in Nederland zijn niet BIG-geregistreerd en vallen daarmee, indien ze zijn aangesloten bij een beroepsvereniging, in het aanvullende pakket van de zorgverzekering. Verrijk je Relaties is aangesloten bij de beroepsvereniging CAT waardoor individuele therapie door diverse ziektekostenverzekeraars (deels) wordt vergoed. Relatietherapie wordt soms vergoed. Zie hieronder.

Als je een (uitgebreide) aanvullende verzekering hebt, dan is het mogelijk financieel voordeliger om een therapeut te zoeken die – zoals ik – in het aanvullende pakket valt. Je betaalt immers géén eigen risico. Afhankelijk van je zorgverzekering wordt een deel van de kosten vergoed. Dit kan een bedrag of percentage per sessie zijn, of een totaalbedrag. Dit, in tegenstelling tot de behandeling door een psycholoog waarbij sowieso allereerst het eigen risico in rekening wordt gebracht. Valt de behandeling achteraf duurder uit an dien je dit zelf óók volledig bij te betalen.

De hoogte van vergoedingen staat meestal opgenomen in je aanvullende polis onder het kopje “alternatieve geneeswijzen”, “complementaire zorg” of “natuurgeneeskunde”.

Als je aanvullend verzekerd bent bij de volgende zorgverzekeraars kom je in 2023 voor (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking:
Zilveren Kruis, Avéro Achmea, FBTO, OZF, De Friesland Zorgverzekeraar, CZ, OHRA, CZdirect, Nationale Nederlanden Zorg, Menzis, PMA, Anderzorg, de drie Zorgkantoren Groningen Twente en Arnhem, Menzis Zorgaanbod (MEZ), ONVZ.
De zorgverzekeraar zal vragen naar Prestatiecode: 24504 overige psychosociale therapie

Vergoedingen relatiegesprekken

Voor relatietherapie geldt dat alleen de volgende verzekering vergoedt via een aantal aanvullende pakketten: CZ (hieronder valt o.a. ook Nationale Nederlanden, Ohra, Just.) De zorgverzekeraar zal vragen naar de prestatiecode: dit is 24504 Overige psychosociale therapie. De omschrijving op de factuur zal, zoals ik heb doorgekregen van CZ, afdeling Alternatief (013-5938480 ), “Relatietherapie” zijn.

Aan het bovenstaande kunnen geen rechten worden ontleend. Het is altijd verstandig om de polis of zorgverzekeraar te raadplegen alvorens je met de therapie begint.
Duur van de sessie
Relatietherapie: 90 min. (loopt een gesprek uit, dan bereken ik per 15 min. extra.)
Individuele therapie en coaching: 60 min.

Spreekt Ingrid jou aan als therapeut?

Maak kennis met Ingrid en kijk of het klikt!

Kennismaken