Esther Damsma

Relatietherapie Gezinstherapie

Over mij

Ik ben Esther Damsma. Ik ben afgestudeerd als gedragswetenschapper aan de Universiteit Maastricht (afstudeerrichting Geestelijke Gezondheidkunde). Na mijn afstuderen heb ik eerst als groepsleider in de kinder- en jeugdpsychiatrie gewerkt. Daarna als gedragswetenschapper op verschillende plekken binnen de gezondheidszorg. In 2013 heb ik de postdoctorale opleiding Systeemtherapie afgerond en ben ik begonnen met werken als gezins- en relatietherapeut. Vervolgens heb ik mij verder gespecialiseerd als EFT-registertherapeut en in de hechtingsgerichte gezinstherapie.

Als gedragswetenschapper heb ik veel kennis opgedaan over het menselijk gedrag en met name over de verschillende manieren waarop mensen omgaan met (moeilijke) situaties. De opleiding Systeemtherapie heeft mij geleerd om niet alleen gedrag, maar ook gevoelens, gedachten en overtuigingen, te begrijpen vanuit de context. Ik vind het een voorrecht dat ik ben opgeleid als systeemtherapeut. Doordat ik nu niet alleen aandacht heb voor de cliënt, maar ook voor alles en iedereen om de cliënt heen, merk ik dat ik mensen veel beter kan begrijpen én dat ik ze niet alleen beter, maar ook sneller en doeltreffender kan helpen.

Er kan van alles gebeuren in een mensenleven en soms gebeurt er gewoon meer dan je aankan. Het is echt niet gek als er periodes in je leven zijn waarin je het even niet meer ziet zitten. Maar ik ben ervan overtuigd dat als je (opnieuw) de balans vindt met de mensen die belangrijk voor je zijn en je weer kunt geloven in de kracht van je relatie of gezin, je een heleboel moeilijkheden de baas kunt. Soms heb je daar even hulp bij nodig. Die hulp kan ik je bieden.

Praktische informatie

Leeftijdsgroep
Jong volwassen Volwassen
Soort therapie
Relatietherapie Gezinstherapie Registertherapeut: ja
Status
Aanvullend getrainde EFT Registertherapeut, EFT Gezinstherapeut basis
Ervaring
3 - 10 jaar
Opleidingen & trainingen
Ik ben gedragswetenschapper (in 1999 afgestudeerd aan de Universiteit Maastricht) en systeemtherapeut (NVRG geregistreerd) NVRG (Lid)
Talen
Nederlands
Werkmomenten
In principe maandag, dinsdag en woensdag
Beschikbaarheid
Binnen 1 maand
Prijzen
Zie website voor tarieven & vergoedingen
Duur van de sessie
60-75 minuten
Bereikbaarheid van de praktijk
Openbaar vervoer Dichtbij bushalte Dichtbij parkeren Rolstoelvriendelijk

Spreekt Esther jou aan als therapeut?

Maak kennis met Esther en kijk of het klikt!

Kennismaken