Profielfoto
HouMeVast

EFT RELATIETHERAPEUT Rijswijk-Den Haag-Delft

 • Peter van der Ven

 • Status
 • Basis EFT therapeut
 • Aanvullend getrainde EFT therapeut
 • Praktijkgegevens
 • Heart Connection Regio Den Haag-Rijswijk-Delft
  Wilgeneiland 25
  2285JR
  Rijswijk-Den Haag-Delft

Over mij

Hartelijk welkom op mijn persoonlijke pagina,

Mijn naam is Peter van der Ven en werkzaam als relatie- & gezinstherapeut en lifecoach onder de naam Heart Connection samen met mijn vrouw in Rijswijk(ZH).

Wij( mijn vrouw Lilia en ik) organiseren regelmatig Houd Me Vast relatiecursussen in groepsverband en doorlopend privé per stel voor de Regio Den Haag.( er is geen wachtlijst)

Reacties deelnemende stellen Relatiecursus ‘Houd me vast’

'Peter en Lilia weten een open veilige en gelijkwaardige sfeer te creëren waar je helemaal thuis bij voelt'

‘De cursus Houd me vast is een fijne cursus die veel inzichten heeft gegeven in de patronen in onze relatie.

De oefeningen doorbreken deze patronen en hebben ons dichter bij elkaar gebracht. Het is een echte aanrader’.

'Het is bijzonder om samen de cursus " Houd me vast " bij Peter en Lilia te volgen.

Je komt als partners dichter bij elkaar te staan, ook al is je relatie goed.

Meer kennis en inzicht geven een grotere verbondenheid waardoor de liefde groeit!'

Wie ben ik

Mijn passie is het verbinden van mensen via hun hart zodat ze hun levensdoel kunnen bereiken en meer vreugde beleven. Ik vind EFT-therapie voor relaties daarvoor een prachtige methode. Het is een liefdevolle en toegankelijke vorm van relatietherapie.

Een liefdesrelatie is een hechtingsrelatie. Dit betekend dat jullie erg belangrijk zijn voor elkaar. Juist omdat je zo belangrijk voor elkaar bent, ervaar je zulke heftige emoties als er iets niet goed gaat. En die emoties verwijzen naar wat je van de ander graag wil. Soms is dat erg ingewikkeld en dan uit je dat via een omweg. Maar in de EFT-therapie proberen we de emotie en de onderliggende behoeftes die je hebt, naar elkaar helder te krijgen, naar elkaar uit te spreken en uit te drukken. Daardoor onstaat er meer begrip, liefde en compassie voor elkaar.

Het spreekt mij aan dat EFT een persoonsgerichte therapie is waarin de  emotionele beleving en verbondenheid centraal staat. Bovendien is wetenschappelijk aangetoond dat het een zeer effectieve methode is.

Als je problemen hebt in je relatie of als 'het niet zo lekker loopt', wacht dan niet te lang voordat je actie onderneemt. Er is vaak nog veel te doen aan relatieproblemen! Middels de EFT relatietherapie werk ik samen met jullie aan het (her)vinden van goed contact en een veilige verbinding tussen jullie.

Door relatietherapie kunnen jullie elkaar weer gaan zíen en begrijpen, met respect voor elkaar en de verschillen. Dat brengt ontspanning en verbinding in je relatie en daarmee in je leven, aangezien een relatie een zeer belangrijk deel is van het leven. Emotiegerichte partnerrelatietherapie zal zijn effect hebben op de gezondheid van de relatie maar ook op het individuele welbevinden, zowel in psychische als in lichamelijke zin.

Je kunt bij mij terecht voor partner-relatietherapie, individuele relatietherapie, voor het zoeken van een passende partner en familie- en werkrelaties.

Wanneer je je aanmeldt als paar(of als individueel), volgt een eerste kennismakingsgesprek. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend.  We maken kennis, onderzoeken wat er speelt en wat je nodig hebt en we gaan al aan het werk. Wanneer je besluit door te gaan, plannen we een vervolggesprek.

Heb je vragen of wil je weten of ik je kan helpen? Je kunt altijd vrijblijvend contact met me opnemen via 'de contactbutton'

Houd me vast

Houd Me Vast Relatiecursus kan  in groepsverband of privé

https://heartconnection.nl/relatietherapie/prive-relatiecursus-houd-me-vast-regio-den-haag/

Het programma duurt 8 avonden

Een cursus om je relatie te verbeteren: Kan dat?

Dat kan zeker! De Houd Me Vast Relatiecursus geeft handvatten om op een veilige manier een gesprek te voeren over diepe, soms beladen gevoelens en situaties.

Dat kan met het ‘Houd me vast’-programma. Het programma is bedoeld voor paren die hun emotionele band willen versterken of over verdriet in hun relatie heen willen komen.

Het‘Houd me vast’-progromma vermindert ruzies en jullie krijgen meer begrip voor elkaar. Door het volgen van de ‘Houd me vast’ cursus ontstaat bij de meeste deelnemers een diepere emotionele verbinding met elkaar. Je leert anders te kijken naar de patronen in je relatie. Negatieve patronen leer je stoppen en je leert om onderliggende emoties en behoeftes te herkennen. Je brengt hiermee meer liefde in je relatie, een cadeau voor elkaar en voor je kinderen!

‘Houd me vast’ is bevat 8 bijeenkomsten. Het programma is op Dinsdagavond van 19.30-21.30. Je gaat actief aan de slag met het gelijknamige boek en gespreksoefeningen. 

Wanneer "Houd me vast?"

Wil je meer uit jullie relatie halen dan er op dit moment in zit?

Is jullie relatie toe aan een nieuwe impuls?

Is het wel goed tussen jullie, maar mis je soms de verbinding?

Zijn er thema's die steeds terugkeren en waar je het gevoel bij hebt dat je in cirkeltjes draait?

Kortom, is jullie relatie toe aan een 'APK'?

Om jullie waardering en liefde voor elkaar weer te laten stromen en daarmee jullie relatie weer bruisender te laten zijn, is het 'Houd me vast"- programma ontwikkeld..

Tijdens de bijeenkomsten werken we met videomateriaal, oefeningen & huiswerkopdrachten. Het is vooral de bedoeling dat je met je partner aan de slag gaat!

Begeleiding Houd me vast

De leiding van de 'Houd me vast'-bijeenkomsten is in handen van EFT-therapeut Peter van der Ven, die getraind is in het 'Houd me vast'-trainingsprogramma

Het programma is gebaseerd op het bekende boek Houd me vast van Sue Johnson

Wat is het geheim van een duurzame romantische liefdesrelatie?

Als je dit wil weten én ervaren is er een mogelijkheid om het educatieve programma “Laat me niet los” te volgen aan de hand van het gelijknamige boek van Sue Johnson. Met het programma kunnen jullie samen een romantische relatie praktisch creëren. Liefde is een kunst en een kunde en dit kun je met dit programma samen leren. Het programma  is een laagdrempelig alternatief  voor relatietherapie en toch leidt tot verbetering van de relatie.. 

Doelgroep

Het Laat me niet los'-programma is een preventief programma voor iedereen die zijn/haar relatie wil verbeteren Het programma is bestemd voor mensen in elke liefdesrelatie, die hun relatie willen verdiepen, vernieuwen of opfrissen en bestaat uit 8 avonden van 19.30 tot 21.30 uur.  Het is bedoeld voor stellen die of al lange tijd een relatie hebben of voor stellen die nog maar kort een relatie hebben en die zich willen voorbereiden op een vaste relatie.

Programma

Uit ervaring blijkt dat stellen samen positief kunnen werken aan liefde en dat het niet zo is dat ‘’liefde nu eenmaal spontaan moet werken of niet” of dat “doelbewust aan liefde werken niet natuurlijk is”. Tevens blijkt dat veel problemen en ervaringen gemeenschappelijk zijn terwijl ze in eerste instantie heel bijzonder lijken.

Het programma is luchtig, lichtvoetig en humorvol en gaat over de volgende thema’s:

Wat is de aard van liefde?

Hoe kun je samen werken aan duurzame liefde ?

Hoe kun je liefde vorm geven?

Hoe kun je samen liefde leren?

Wat betekent liefde voor ons en onze samenleving?

Gezellige sfeer en geen therapie

De basis van het programma gaat uit van een nieuw, optimistisch en praktisch perspectief van romantische liefde. Het is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en maakt duidelijk dat liefde helemaal niet raadselachtig is maar juist logisch en begrijpelijk. Tijdens de bijeenkomsten doen we eenvoudige, praktische oefeningen in een emotioneel veilige, gezellige sfeer. Je bent niet verplicht deel te nemen aan de gesprekken, je mag ook alleen luisteren.

Veiligheid en privacy

Je hoeft niet aan groepsgesprekken mee te doen als je dat niet wilt. Er vinden geen therapeutische gesprekken in de groep plaats. Je wordt gevraagd niets over je partner in de groep te zeggen (tenzij je partner daar natuurlijk zelf mee instemt). Hierdoor wordt jullie privacy gewaarborgd.

Na het oefenen met je partner komt de groep bij elkaar en wordt er gevraagd of er mensen zijn die iets willen delen over wat ze geleerd of ontdekt hebben. Dit is geheel vrijblijvend. Je bepaalt zelf wat en of je iets hierover deelt. Wil je niets zeggen, dan word je daartoe ook niet gepusht. Dat heeft te maken met onze visie op het grote belang van veiligheid.

Informatie, start en aanmelding

In overleg met de deelnemers wordt een planning gemaakt van de bijeenkomsten.

De start is in oktober om 19.30 uur, Spiritueel Lichthuis Mananochoja,Wagenaarstraat 24-26, 2671 TZ  Naaldwijk.

De begeleiders zijn Lilia van der Ven-Rayos en Peter van der Ven EFT Relatietherapeut.

Deze mooie investering in jullie liefde kost 450 per stel(privé 500 euro). Je kunt je aanmelden en/of inf

Heart Connection

Wie zijn wij?

De Heart Connection Praktijk biedt zowel voor individuen, relaties en gezinnen persoonlijke en gespecialiseerde begeleiding. Je kunt bij ons terecht voor individuele coaching, relatietherapie en gezinstherapie. Als lifecoach, relatietherapeut en gezinstherapeut weten wij een open en veilige omgeving voor onze cliënten te creëren. Doordat we in staat zijn zaken met een zekere lichtheid en humor te benaderen, durven cliënten makkelijk ook zwaardere en lastige thema’s met ons te bespreken.

Het is ons doel om mensen te helpen contact te maken met hun hart. Wij doen dit met hele praktische technieken die direct resultaat geven.