Profielfoto
HouMeVast BIG-registratie

EFT RELATIETHERAPEUT Nijmegen

 • Ingeborg Weser

 • Status
 • Basis EFT Registertherapeut
 • Aanvullend getrainde EFT Registertherapeut
 • Gecertificeerde EFT Registertherapeut
 • Praktijkgegevens
 • CouplePower
  Berg en Dalseweg 63
  6522BB
  Nijmegen

Over mij

 

Partnerrelatietherapie 

De relatie met jouw partner kan een bron van kracht en vreugde zijn. Een relatie in crisis echter kan aanvoelen als een hel, vol van pijn, angst en gemis. Meestal betreft dit beide partners ook lijkt de een er soms minder onder gebukt te gaan dan de ander. Als jij en jouw partner in destructieve interactiepatronen van ruzie of juist terugtrekkend gedrag verzeild zijn geraakt en er zelf niet meer uitkomen dan kan partnerrelatietherapie op basis van EFT helpen.

EFT is een zachte, maar uitermate krachtige methode, die ervan uit gaat dat wij allemaal verlangen naar een veilige en betrokken relatie met onze partner, de meest belangrijke persoon in ons leven. Kwetsuren, emotionele afstand en zich herhalende ruzies zonder toenadering brengen heftige gevoelens tot stand en zijn een voedingsbodem voor reactiepatronen van woede en wraak of juist kilte en terugtrekking die het probleem verergeren in plaats van oplossen. Samen met jullie verkent de therapeut deze ‘duivelse dialogen’ en wat daaraan ten grondslag ligt. Je leert veel over jezelf en jouw partner, leert elkaar opnieuw te vertrouwen, te respecteren en te koesteren. Je wordt erbij begeleid met warmte en begrip voor ieders waarneming en gevoelens.

Wij samen - sterker dan ooit! 

Samen met mijn collega en levenspartner Robert Benninga hebben wij  'Couplepower' opgericht: Voor paren die een 'Power Couple' zijn, waren of willen worden. Die meer uit hun relatie willen halen en samen ervoor willen gaan, ook is het soms niet gemakkelijk. Wij bieden inspirierende keynotes, workshops en videoprogramma's aan voor paren die hun relatie willen laten groeien en bloeien. Download gratis het artikel: 'Tegenslagen in een relatie doen pijn - doe er iets aan' en lees hoe het 'Houd me vast' proces in de praktijk werkt werkt. Je ontvangt dan ook regelmatig gratis video's van ons die gaan over het optimaliseren van prive relaties (vaak gelden dezelfde principes voor professionele relaties!). Gun jezelf deze korte maar krachtige relatietips, food voor thought en relatiereminders. We delen graag onze expertise met je! Meld je hier aan!

Ingeborg Weser (*1953)

Ik ben Gezondheidszorgpsycholoog en werkzaam in mijn eigen praktijk in het Medisch Centrum Nijmegen-Oost in Nijmegen. Al 30 jaar is het bevorderen van contact en verbondenheid tussen mensen de rode draad in mijn therapeutisch werk. Dit geldt in het bijzonder voor de relatietherapieën die ik geef op basis van EFT. Ook partnerrelatiegesprekken via Skype behoren tot de mogelijkheden. Samen met mijn collega en levenspartner Robert Benninga maak ik videoprogramma's voor paren en deel mijn kennis over de in's en out's van partnerrelaties in workshops en lezingen. Ik ben een zeer ervaren en bevlogen facilitator van diverse workshops op basis van het 'Houd me vast' programma. Doe mee aan een gratis webinar (online bijeenkomst) of neem deel aan een eendaagse relatietraining. Meer informatie vind je hier.

Meer informatie: www.ippsy.nl of www.couplepower.nl

Neem contact op via info@ippsy.nl of bel me op: 024-3605452 of 06-22710048.

 

 

 

 

Houd me vast

 

Relatietraining in één dag (op basis van het Houd me vast programma:

Hello Tiger, I love you!

Een bewezen recept voor een solide liefdesrelatie

Iedereen heeft liefde, verbondenheid, begrip en intimiteit nodig. Ze geven ons vleugels, maken ons gelukkig en zijn de steun in de rug om te groeien en te bloeien. 

Dit gevoel voor elkaar te bewaren tijdens de ups en downs van het leven is echter niet vanzelfsprekend. Voor dat je het weet ervaar je verwijdering of spanning, je voelt zich onder druk gezet, bekritiseerd, te kort gekomen, afgewezen of niet begrepen. Natuurlijk treden er in een relatie conflicten op. Maar als meningsverschillen niet tot een oplossing en wederzijds begrip leiden kan dat heel pijnlijk zijn. Meestal zorgt het er ook voor dat de seksuele relatie achteruit gaat, saai wordt of geheel verdwijnt. Als we het gevoel van verbondenheid te veel missen dan werkt het door op vele gebieden van ons leven: op ons persoonlijk welzijn maar ook op werk en ouderschap. 

7 stappen om nog meer lief te hebben

Wat gebeurt er als de band tussen mij en mijn partner tijdelijk wat zwakker is geworden? En als dat gebeurt, wat dan?

Stap 1: Hoe sterk is mijn band met jou?

Stap 2: Wat doe ik als de band tussen ons dun is geworden?

Stap 3:  Welke zachte gevoelens en emoties voel ik dan eigenlijk?

Stap 4: Welke diepe behoefte komt dan in me op en wat heb ik dan van je nodig?

Stap 5: Hoe kunnen wij onze band samen repareren?

Stap 6: Wat hebben wij beiden nodig om een fijne intieme liefdesrelatie te behouden?

Stap 7: Hoe kunnen wij elkaar in het dagelijks leven positieve aandacht blijven geven?

Een effectieve aanpak

Robert en Ingeborg begeleiden jullie met lichtheid en diepgang door deze 7 stappen. Ze geven plenaire lessen met vele pakkende voorbeelden. Vragen kunnen uiteraard worden gesteld, maar jouw privacy wordt nooit aangetast. Jullie doen samen praktische, goed uitgedokterde oefeningen, die ook thuis zeker goed van pas gaan komen.

De training is inhoudelijk gebaseerd op het boek 'Houd me vast' van Sue Johnson. 

Doe mee!

·      versterk de band met jouw partner

·      leer effectief repareren bij strijd of afstand

·      leer helder te communiceren en jouw gevoelens gemakkelijker te uiten

·      heb meer begrip voor jezelf én jouw partner

·      leer de voorwaarden kennen voor fijne intimiteit en seksualiteit

Voor wie?

Voor paren en individuen die samen sterk staan belangrijk vinden. Ook singles kunnen baat hebben bij deze workshop: veel van de thema’s komen ook in ander belangrijke relaties van pas, zoals met kinderen, familie, vrienden, werkrelaties…

Ook voor paren in relatietherapie geschikt: overleg echter eerst met je relatietherapeut!

Ervaringen van deelnemers 

‘Ik begrijp mijn partner nu veel beter. En het mooiste is: mezelf ook.’

‘Hele nuttige en direct toepasbare aanpak..’

‘Doen! Levert je veel op. Enthousiaste, bevlogen trainers met enorm veel ervaring…’ 

Facilitators: Ingeborg Weser & Robert Benninga

De training  wordt begeleid door ons, Ingeborg Weser en Robert Benninga. Ingeborg is een ervaren psycholoog en relatietherapeut. Robert  is na een lange carriere in het bedrijfsleven werkzaam als life coach met focus op leiderschap en relaties. Samen bundelen wij onze krachten binnen 'Couplepower' en bieden in binnen- en buitenland keynotes, trainings en workshops aan over relatiethema's thuis en op het werk. Regelmatig maken wij korte video's en BLOG's over diverse relatiethema's. Deze zijn hier te vinden. 

Locatie en Datum

Locatie en datum zijn niet bekend. Voor meer informatie neem contact met ons op! hier