Cécile Schlangen

Relatietherapie

Over mij

Ken je dat? Dat je in de 'gezins-BV' elkaar als geliefden bent kwijtgeraakt? Ook wel de befaamde relatiedip genoemd. Hier een stel aan het woord die in 10 sessies bij Het Familiehuis hun relatie weer nieuw leven hebben ingeblazen: 'We waren elkaar na 36 jaar samen, 3 opgroeiende puberkinderen en allebei een uitdagende baan kwijtgeraakt. Daar zat geen kwaadwillendheid in, eerder onmacht. Dat voelde eenzaam voor ieder van ons. Maar dat konden we niet uitspreken. Xandra: 'wat een verschil met hoe we nu in de relatie staan. Er is weer contact, ik kan weer uitreiken en de kleine 'nitty gritty's' tegen je aanhouden, je hoort me aan en knuffelt me op zo'n moment even. Ik heb het gevoel dat je me neemt zoals ik ben, ik voel me dan geliefd door je'. Evert: 'ook ik ervaar dat we de dingen nu kunnen benoemen, ik trek me niet meer terug, geef mijn mening en plaats je ook niet meer zo op een voetstuk. Dat heeft mezelf lucht gegeven. Ik voel me meer gesteund en gewaardeerd door je'.
Of zitten jullie eerder in een heftige relatiecrisis? Ook dan is het de moeite waard om te verkennen waar de relatie zo is vastgelopen en wat jullie onderliggende behoeftes zijn naar elkaar. Die worden vaak niet meer uitgesproken en daar ligt wel de sleutel voor intimiteit in de relatie. Rick en Katrien zaten verstrikt in een heftige relatiecrisis, midden dertig, 2 jonge kinderen en enorm aan het twijfelen of ze nog met elkaar verder wilden. Wat ze in ieder geval niet meer wilden waren die hevige ruzies. 'We zaten in een vicieuze cirkel, dat trok ons naar beneden. Rick: ik was telkens geraakt, werd door mijn negatieve emoties opgeslokt en voelde me zo vaak niet gewaardeerd door Katrien. Katrien: ik miste steun, was over-alert, voelde me zo alleen. Rick: ik heb meer zelfinzicht gekregen, meer energie, er is meer plezier tussen ons. Katrien: 'we zijn uit de modder gekropen en dan pas merk je hoe diep je zat, hoeveel energie dat kost. Hoe prettig is het nu, echt aangenaam, ik heb er weer vertrouwen in dat jij er echt voor wil gaan, die switch van je had echt betekenis voor mij. Rick vult aan: 'ook fijn dat jij meer rust hebt ingebouwd met je werk. Dat jij ook een beweging hebt gemaakt voor ons leven samen. Door deze gesprekken in de relatietherapie bij Cécile kwam ik meer aan boord. De eerste keren gingen nog moeizaam, maar als ik zie waar we nu staan, is dat een stijle leercurve. In het begin had ik niet het vertrouwen dat je me hoort en naar me luistert, maar door de houvast van die gespreksstructuur kon ik die switch wel maken. Daarna konden we bijvoorbeeld de regeldingen voor ons gezin beter bespreekbaar maken. En als je nu ziet, als we uit contact raken, zijn het korte 'schermutselingen met vrij snel herstel van verbinding'.

Bij Het Familiehuis begeleid ik jullie om jezelf beter te gaan begrijpen en verken je in elkaars bijzijn je eigen binnenwereld. Dat is een bijzondere reis die je met elkaar aangaat. In een eerste sessie werk ik met tafelopstellingen met duplo poppetjes, letterlijk een 'taal erbij'. Daarmee krijg je meteen in beeld hoe de dynamiek is tussen jullie en wat er in de onderstroom meespeelt uit je eigen geschiedenis, je kindertijd. De meeste stellen zijn enorm geraakt om het zo voor zich op tafel te zien! Erg verhelderend.

Aan het eind van die eerste sessie leg ik jullie voor wat de mogelijke vervolstappen zijn en als het klikt met mij als begeleider in jullie proces, dan starten we de relatietherapie. Die bestaat uit gesprekken met veel ervaringsgerichte oefeningen die gericht zijn op meer inzicht krijgen in je eigen patronen en behoeftes, met als doel je relatie te verbeteren. Mijn befaamde 'veterstrikoefening' brengt met veel humor heel veel inzicht over ieders onderliggende behoeftes en emoties. Relatietherapie is eigenlijk 'individuele therapie waar de ander getuige van is' en daardoor kan er begrip komen voor jezelf en de ander. De liefde kan weer stromen.

Ik werk in Amsterdam-Oost in mijn eigen praktijk. 

Wil je weten of relatietherapie bij Het Familiehuis jullie weer op weg helpt naar die liefdevolle relatie waar het weer stroomt?  Bel of mail en ik neem altijd binnen 1 werkdag contact met je op. Kijk ook op de website https://www.praktijkhetfamiliehuis.nl/ voor meer informatie.

Hartelijke groet,
Cécile Schlangen
Ambassadeur Liefdevolle Relatie
Tel 06 43924080

Praktische informatie

Leeftijdsgroep
Volwassen
Soort therapie
Relatietherapie Registertherapeut: nee
Status
Basis EFT therapeut
Ervaring
3 - 10 jaar
Opleidingen & trainingen
EFT basistraining, EFT en Trauma, Phoenix - Relatie als Spiegel, Weisfelt - werken met liefdesenergie, NLP Practioner, Transactionele Analyse, Kontekst - taal erbij, werken met tafelopstellingen, Systemisch werken met familieopstellingen, Phoenix - Maskermaker, Franz Ruppert - opstellingen rondom vroegkinderlijk trauma, Pentascope - Leiderschap met liefde Ethische Code Phoenix Opleidingen Utrecht
Talen
Nederlands
Werkmomenten
4 dagen per week, van dinsdag t/m vrijdag tussen 9.00 - 18.00 uur.
Begintijden: 9.00 uur, 11.00 uur, 13.30 uur en 15.30 uur voor de 1,5 uur vervolgsessies.
De eerste sessie duurt 2 tot 2,5uur en dan plannen we het wat ruimer in.
Beschikbaarheid
Binnen 1 maand
Duur van de sessie
Eerste sessie face to face 2 uur, daarna 1,5 uur.
Online sessies max. 75 minuten
Bereikbaarheid van de praktijk
Openbaar vervoer Dichtbij treinstation Dichtbij parkeren Rolstoelvriendelijk

Spreekt Cécile jou aan als therapeut?

Maak kennis met Cécile en kijk of het klikt!

Kennismaken