Stijntje Bornewasser

Relatietherapie

Over mij

Welkom op deze persoonlijke pagina, waar u in het kort meer informatie over mij vindt.

Ik ben GZ-Psycholoog, seksuoloog (master Leuven) cognitief gedragstherapeut VGCT en Aanvullend getrainde EFT therapeut. Samen met mijn man Gilbert Thomas heb ik een vrijgevestigde praktijk voor relatietherapie aan huis, wij doen de relatiegesprekken altijd met z'n tweeën. Daarnaast werk ik als GZ-Psycholoog/regie behandelaar en seksuoloog bij Praktijk Aurelius, expertise centrum voor Trauma en Identiteit in Maarn.

In mijn werk en in mijn persoonlijke leven ervaar ik hoe de verbondenheid en gehechtheid tussen mensen en in het bijzonder tussen partners een enorme bron van kracht, vertrouwen en ontwikkeling kan zijn. Wanneer het gevoel van verbondenheid zoek raakt en het niet meer lukt om elkaar te vinden omdat je steeds in dezelfde patronen met elkaar terechtkomt is relatietherapie een goede stap. In therapie leer je samen te  herkennen hoe dat patroon eruit ziet en ook wat er voor nodig is om niet in die negatieve spiraal terecht te komen. Door te ervaren wat er op emotioneel niveau gebeurt bij jezelf in het contact met de ander en door dit met de ander te durven en kunnen delen wordt er een nieuwe manier van samenzijn gevonden. Hierdoor worden nieuwe patronen gevormd, de hechting versterkt en het gevoel van verbondenheid ervaren. 

Ook wanneer er binnen de relatie met name problemen zijn op het gebied van seks kun je bij onze praktijk terecht. Samen een plezierig seksleven hebben gaat lang niet altijd vanzelf. Lichamelijke veranderingen als gevolg van ouder worden, ziekte of medicijngebruik kunnen een rol spelen. De relatie verandert ook wanneer je langer bij elkaar bent. Een prettige, veilige en gelijkwaardige relatie leidt niet noodzakelijk tot een  goed seksleven.  Het is een hele uitdaging om tegenstelde verlangens als vrijheid en verbondenheid, geborgenheid en avontuur, veiligheid en opwinding te combineren binnen de relatie. In de gesprekken zullen deze thema’s aan bod komen en wordt er gekeken wat er nodig is om tot een meer plezierig seksleven voor beiden te komen.

Voor meer informatie over de praktijk en voor aanmelding verwijs ik graag naar de website van Relatietherapie Amerongen, www.relatietherapieamerongen.nl

 

Praktische informatie

Leeftijdsgroep
Volwassen
Soort therapie
Relatietherapie Registertherapeut: nee GZ Psycholoog (49921846325)
Status
Aanvullend getrainde EFT therapeut
Ervaring
Meer dan 10 jaar
Opleidingen & trainingen
VGCt (Lid)
Talen
Nederlands
Werkmomenten
de praktijk is geopend op de woensdag
Beschikbaarheid
Binnen 4 maanden

Spreekt Stijntje jou aan als therapeut?

Maak kennis met Stijntje en kijk of het klikt!

Kennismaken