Bij mediation-processen kunnen de emoties hoog oplopen. Als beide partijen gekrenkt of gekwetst zijn, kan het lastig zijn om er nog goed uit te komen. Toch zijn veel mediators een beetje bang voor gevoelens. Want heftige emoties kunnen je overspoelen, tot een goede oplossing steeds verder uit het zicht drijft. In mediation is er daarom vaak weinig aandacht voor waar het écht om draait: het erkennen van het effect van gebeurtenissen en de impact die een conflict heeft op de (werk)relatie. Hoe doe je dat, emoties uitnodigen in een conflictsituatie?

Nieuw werkveld

Op zoek naar een oplossing kwam mediator Makiri Mual uit bij Emotionally Focused Therapy. EFT is een vorm van relatie- en gezinstherapie, gestoeld op wetenschappelijk onderzoek, en biedt een gestructureerde methode om met emoties om te gaan. Door EFT en mediation samen te brengen, ontstaat er een nieuw werkveld: EFM.

Op de nieuwe site EFmediation.nl vind je informatie, tools en trainingen voor mediators die iets willen met emoties in hun werk. Daarnaast vind je er ook een overzicht van door EFT Nederland gecertificeerde EF-mediators. De website wordt feestelijk gelanceerd op 29 februari.

Wat kun je verwachten op deze avond?

Makiri Mual, EFT therapeut en familie-, strafrecht- en rechtbankmediator, en daarnaast de grote roerganger van EFM. Makiri zet zich onder meer in voor mediation in Indonesië, Suriname, Curaçao en Sint Maarten. Hij zal spreken over waarom mediation niet zonder emoties kan. Hier lees je alvast een interview met hem.

Esther Kluwer is bijzonder hoogleraar duurzame relaties en welzijn aan de Radboud Universiteit en verbonden aan de Universiteit Utrecht. Zij zal spreken over de impact van scheiding (verlies en rouw) en de samenhang met conflicten tussen ex-partners. Want wat is ervoor nodig om de transitie van ex-partners naar co-ouders te maken? Hier lees je wat ze daarover recent heeft gezegd in de Volkskrant (alleen voor abonnees).

Sven Zebel is bijzonder hoogleraar mediation aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, en daarnaast verbonden aan de Universiteit Twente. Zijn oratie afgelopen december ging over het belang van behoeften-gedreven mediation. Dat licht hij op 29 februari toe.

 

Praktische informatie

Waar: In de ruimte, Oudegracht 230 werf, Utrecht (Let op! Locatie gewijzigd)

Wanneer: donderdag 29 februari 2024

Bedoeld voor: iedereen die vanuit zijn werk te maken heeft met conflicten

Tijdstip: 19.00-21.30

Toegang: Gratis

Opgeven kan hier.

 

 

Deel artikel

Gerelateerd nieuws