EFM is een vorm van bemiddeling waarbij emoties en de ontwikkeling van de betrokkenen voorop staan. EFM doet, kort gezegd, recht aan emoties. Bij mediation-processen kunnen de emoties hoog oplopen. Als beide partijen gekrenkt of gekwetst zijn, kan het lastig zijn om er nog goed uit te komen. Hoe doe je dat, emoties uitnodigen in een conflictsituatie?

Op zoek naar een oplossing kwam mediator Makiri Mual uit bij Emotionally Focused Therapy. EFT is een vorm van relatie- en gezinstherapie, gestoeld op wetenschappelijk onderzoek, en biedt een gestructureerde methode om met emoties om te gaan. Door EFT en mediation samen te brengen, ontstaat er een nieuw werkveld: EFM. 

Sprekers die avond zijn:

Makiri Mual, EFT therapeut en familie-, strafrecht- en rechtbankmediator, en daarnaast de grote roerganger van EFM. Makiri zet zich onder meer in voor mediation in Indonesië, Suriname, Curaçao en Sint Maarten. Hij zal spreken over waarom mediation niet zonder emoties kan. Lees hier alvast een interview met hem.

Esther Kluwer is bijzonder hoogleraar duurzame relaties en welzijn aan de Radboud Universiteit en tevens verbonden aan de Universiteit Utrecht. Zij zal spreken over de impact van scheiding (verlies en rouw) en de samenhang met conflicten tussen ex-partners. Wat is ervoor nodig om de transitie van ex-partners naar co-ouders te maken? Hier lees je wat ze eerder zei in De Volkskrant.

Sven Zebel is bijzonder hoogleraar mediation aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, en daarnaast verbonden aan de Universiteit Twente. Zijn oratie afgelopen december ging over het belang van behoeften-gedreven mediation. Dat licht hij op 29 februari toe.

Zie ook www.efmediation.nl.

 

Bedoeld voor: iedereen die vanuit zijn werk te maken heeft met conflicten. 

Deelname is gratis, reserveren verplicht. Deelnemers kunnen twee MfN-accreditatiepunten krijgen.

Let op! Locatie gewijzigd. Hier vind je de nieuwe locatie.

Deel training

Interesse? Meld je dan nu aan en doe mee!

Aanmelden

Andere opleidingen & evenementen