Voor jou?

EFT is er voor elk (echt)paar. Met EFT los je samen relatieproblemen op. EFT is er voor:

  • hetero- of homoseksuele (echt)paren;
  • echt)paren die kort bij elkaar zijn of lang;
  • echt)paren met problemen die lang duren of juist kort;
  • mensen van het type stille wateren, diepe gronden;
  • mensen met psychische problemen;
  • (echt)paren zonder geweld.

Emoties als basis van de therapie

Deze vorm van relatietherapie richt zich op emoties. Praten over emoties kan lastig zijn - je hoeft dit niet al te kunnen! Uit onderzoek blijkt dat EFT zeer goed werkt bij het type 'stille wateren, diepe gronden'.

Geen geweld

Bij (echt)paren met geweld binnen de relatie is EFT niet toepasbaar. Verbaal, seksueel of fysiek geweld. Het geweld moet eerst stoppen. Dit kan gebeuren bij een therapeut die ervaring heeft met huiselijk geweld en EFT. Vervolgens is EFT-therapie geschikt om de onderliggende relatieproblemen aan te pakken.

EFT werkt bij psychische problemen

Heeft een van beide partners last van een depressie of angsten? Geen probleem. Relatietherapie is ook in dit geval mogelijk. Eventueel in combinatie met een individuele behandeling van de partner met het psychische probleem.

Onderzoeken in de VS en Canada bewijzen dat EFT werkt bij (echt)paren met een chronisch ziek kind, (echt)paren met één depressieve partner, seksuele problematiek of (echt)paren met een partner met angsten of een trauma. EFT werkte beter en langduriger dan andere vormen van partnerrelatietherapie. Kijk bij onderzoek naar EFT voor meer informatie.