Nina Oudshoorn

Relatietherapie Houd me vast

Over mij

Ik ben Nina en ik begeleid liefdesrelaties. In mijn relatietherapie praktijk in Utrecht help ik ongewenste patronen te herkennen, te onderzoeken welke onderliggende emoties deze patronen in stand houden en begeleid ik jullie ook in het doorbreken daarvan door iets nieuws te proberen. Zo ontstaat er een nieuwe dynamiek tussen jullie, zie het als een nieuwe taal. Deze nieuwe taal is de basis voor een veilige verbinding.

Hoe ik werk

Ik werk met de emoties en gevoelens van iedereen in de kamer, maar ik kan ook concreet en pragmatisch zijn. Ik zal je nooit vertellen dat je thuis moet komen bij jezelf, maar kan wel vragen wat er in je lijf gebeurt als ik je een vraag stel. En als je het niet weet, help ik daarbij. Jullie hoeven het niet alleen te doen, ik weet hoe spannend het kan zijn om aan deze reis te beginnen. 

Mijn achtergrond

Na het afronden van mijn Master Psychologie heb ik als organisatieadviseur in het bedrijfsleven gewerkt. Daar heb ik regelmatig met dynamieken tussen mensen in complexe omgevingen te maken gehad. In 2018 heb ik de opleiding tot relatiecoach afgerond en mag mij sindsdien een erkende therapeut noemen. Ik ben aangesloten bij het CAT (Collectief Alternatieve Therapeuten) en voldoe aan de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg (WKKGZ). In 2019-2020 heb ik de eenjarige opleiding Systemisch Werk en Familieopstellingen bij het Bert Hellinger Instituut gedaan en sindsdien organiseer ik ook familieopstellingen. In 2020-2021 ben ik opgeleid tot gevorderd EFT therapeut (Emotionally Focused Therapy) bij de Stichting EFT Nederland.

Wat je kunt verwachten

Mijn ervaring uit het bedrijfsleven neem ik ook mee naar mijn praktijk. In het contact ben ik hartelijk en je kan met me lachen. Mijn houding is een combinatie van onderzoekend en richtinggevend; ik zie het als een reis die we samen aangaan waarbij ik jullie gids mag zijn. En als een traject klaar is, is het klaar en gaan we er niet meer uren aan besteden dan nodig.

Mijn drijfveer

Sinds het volgen van mijn studie psychologie is het al mijn droom om met stellen te werken. Ik vind het fascinerend om te werken met de dynamiek die jullie meebrengen. We verlangen allemaal naar verbinding en ik zie vaak mensen die het moeilijk hebben en vastlopen in het maken of herstellen daarvan. Het raakt me als mensen zo moedig zijn om hulp te zoeken. Gedurende de therapie verandert er vaak veel in de relatie en dat is mijn zingeving: als stellen uiteindelijk (weer) durven vertrouwen op de veilige haven in de relatie; elkaar durven toelaten en steun durven vragen, ook al heeft niet iedereen die veilige haven in zijn jeugd gekend. Mijn drijfveer zijn in zekere zin ook jullie kinderen die door alles wat hun ouders in therapie hebben ervaren ook (weer) een veilige haven bij hun ouders vinden en daardoor de wereld open kunnen verkennen. 

Persoonlijk

Ik ben getrouwd met Robert, moeder van twee zoons, Jesse en Bob, en ga in mijn vrije tijd vaak naar Duitsland waar mijn roots liggen. Als je meer over mij persoonlijk wilt weten, lees dan ook eens het interview dat In de buurt deed met mij. En oh ja, ga er maar van uit dat ik de vragen die ik jullie stel, ook aan mezelf stel. :)

Kosten

Ik werk in sessies van 1,5 uur, de kosten hiervoor zijn €150 per uur, incl. BTW.

Omdat ik vind dat relatietherapie niet alleen beschikbaar moet zijn voor diegenen die mijn reguliere tarief kunnen betalen heb ik een aangepast tarief voor stellen die weinig te besteden hebben. Komen jullie hiervoor in aanmerking? Stuur me een bericht, dan maken we -als er plek is- een afspraak.

Even overleggen?

Neem gerust contact met me op door te bellen naar 06-36167838 of te mailen naar mail@ninaoudshoorn.nl

 

Wat mijn clienten over mij zeggen

Zeer dankbaar met de sessies bij Nina. Het heeft voor zowel mijzelf, mijn partner als onze relatie veel opgeleverd. Daarnaast heeft het ons inzichten gebracht en zijn patronen doorbroken. Zeker aan te raden! 

via Zorgkaart Nederland

 

Nina creëert een ontspannen en open sfeer in een gespannen situatie, waardoor ikzelf tot rust kon komen en me durfde te laten kennen.

K.

 

Erg prettige sessies, ik heb er een goed gevoel aan overgehouden  

Jenny

 

Nina heeft een vriendelijke, persoonlijke en onbevooroordeelde benadering. Ze gaf ons altijd een comfortabel en veilig gevoel, terwijl ze wel de pijnpunten bloot wist te leggen. Nina luisterde altijd met aandacht en zonder vooroordeel en wist zo tot inzichten te komen waar wij zelf niet bewust van waren.

Beide personen gelijkwaardig behandelen en evenveel aandacht blijven geven. Hier waren we beide erg tevreden over.

Ralph 

 

Nina heeft zowel mezelf als mijn relatie veel gebracht. Het traject is zeer verhelderend geweest en heeft veel opgeleverd. 

O.

 

Ik ben erg positief over hoe snel Nina zicht heeft gekregen op de 'problematiek' die in onze relatie speelde en ons daar een constructieve manier van omgaan voor heeft aangereikt. Knap dat ze ons beiden wist aan te voelen, ik was van tevoren bang dat mijn partner de begeleiding te 'soft' zou vinden met teveel gepraat, terwijl dat voor mij juist wel goed werkt. Nina heeft ons allebei weten te bereiken met haar coachingsstijl, heel fijn. 

Nina

 

Ik vond de sessies heel fijn, en heb ze als heel waardevol en leerzaam ervaren. Ik vond het ook prettig dat Nina soms verhalen of ervaringen van haar zelf deelde. Dit schept veel inzicht ook in eigen problematiek en maakt dat problemen minder 'eenzaam' voelen. 

Laura 

Praktische informatie

Leeftijdsgroep
Jong volwassen Volwassen Ouderen
Soort therapie
Relatietherapie
Ervaring
3 - 10 jaar
Opleidingen & trainingen
Msc Psychologie
MBTI gecertificeerd
Relatiecoach
Opsteller (opgeleid in Systemisch werk en Familieopstellingen)
EFT therapeut
Houd Me Vast trainer
Talen
Nederlands Duits
Werkmomenten
dinsdag t/m donderdag van 8:45 tot 17:00
vrijdag van 8:45 tot 13:45
Beschikbaarheid
Binnen 1 maand
Prijzen
€150 per uur
gereduceerd tarief van €30 per uur in overleg mogelijk
Duur van de sessie
1,5 uur
Bereikbaarheid van de praktijk
Openbaar vervoer Dichtbij bushalte Dichtbij treinstation Dichtbij parkeren Rolstoelvriendelijk

Spreekt Nina jou aan als therapeut?

Maak kennis met Nina en kijk of het klikt!

Kennismaken
Status Dit geeft aan in hoeverre deze persoon trainingen van EFT met succes heeft afgerond.
  • Aanvullend getrainde EFT Registertherapeut
Registraties
Lidmaatschappen
  • Overig Lid van CAT (Collectief Alternatieve Therapeuten) Geregistreerd relatiecoach bij Sonnevelt Opleidingen Geregistreerd familieopsteller bij Bert Hellinger Instituut