Vanuit Stichting EFT Nederland leiden we elk jaar zo'n 600 therapeuten op om relaties beter te maken.

Eén van de krachtigste onderwijsmomenten in de basistraining is de live therapiesessie meemaken aan de einde van deze training. Een van de docenten doet dan een gesprek met een stel dat in therapie is. Jullie kennen dit van Karin Wagenaar en dit jaar gaat ook Lotte van Hoorn livesessies geven.

Als je dit zelf hebt meegemaakt in jouw opleiding, dan weet je hoe tof en leerzaam dit is! 

Voor elke Basistraining Register zijn we dit jaar op zoek naar een therapeut en stel wat hiervoor openstaat.

Een bijzondere kans voor jullie alle drie om nog een stapje verder te komen in de therapie en bij te dragen aan het opleiden van onze collega’s. Iedere therapeut die de Basistraining (Register), Leergang EFT I of Leergang EFM I heeft afgerond, is welkom voor een livesessie.

 'Het leverde ons zoveel inzichten en reflectie op. Het was ondanks camera’s een intieme sessie. Ik snap mezelf en mijn partner nu beter.’ Tom & Hanneke 

 ‘Een verrijking voor het stel, maar net zo goed voor mezelf als therapeut. Het biedt een extra kans voor een nieuwe invalshoek en verdieping. De mooie reacties uit de groep zijn voor hen echt een cadeau.’ Corrie Laernoes, EFT-therapeut 

 

Wat voor stel zoeken we? 

Voor het beste leerrendement is het wenselijk dat het stel niet volop in de escalatiefase zit. Verder zijn er eigenlijk geen speciale voorwaarden.

 

Wat kun je aan een stel vertellen om ze te motiveren mee te doen?  

  • Je krijgt nieuwe inzichten in jezelf en de ander.
  • Je draagt bij aan het leerproces van je eigen én andere EFT-relatietherapeuten.
  • We zorgen er vooraf voor dat niemand uit de groep jullie kent, zodat jullie je vrij voelen om jezelf te kunnen zijn. 
  • Je staat er niet alleen voor, de hele groep voelt met jullie mee – en denkt mee over wat jullie nodig hebben.
  • Het wordt door elk stel echt ervaren als een cadeau! 

 

Hoe werkt het? 

Je presenteert in de lesgroep jezelf en het stel. Je legt in een notendop uit hoe het verloop van de therapie tot nu toe is gegaan. Daarna ben je als stille getuige en steun voor het stel met het stel en de docenten Karin Wagenaar of Lotte van Hoorn - ten Hoeve in de ruimte tijdens de livesessie. Het wordt opgenomen, de lesgroep kijkt live mee en daarna blijft het stel met de therapeut nog even kletsen zonder camera’s, terwijl de docent even teruggaat naar de lesgroep om wat feedback van de deelnemers op te halen. Vervolgens gaat de docent weer terug naar het stel. Camera’s gaan weer aan en we vertellen ze de mooie positieve feedback uit de groep. Dan ronden we af en wordt het stel uitgezwaaid. Daarna volgt in de lesgroep de technische nabespreking van de sessie.  

 

Een stel aanmelden 

De eerstvolgende  livesessies is op vrijdagmiddag 14 april. Daarna zijn er nog twee in het najaar, namelijk op zaterdag 30 oktober en zaterdag 25 november. Door mee te doen draag je bij aan een uniek moment in het leven van een mede-therapeut. Wil je deze bijzondere kans grijpen, meld je aan via training@eft.nl, dan neem de docent contact met je op.  

 

Samen voor betere relaties!   

Hartelijke groet,  

Karin Wagenaar & Lotte van Hoorn - ten Hoeve 

Deel artikel