Henk van Eck

Relatietherapie Houd me Vast

Over mij

 

Welkom op mijn persoonlijke pagina.

Mijn naam is Henk van Eck en ben werkzaam als individuele- en relatietherapeut.

 

Toen er meer nabijheid was

Misschien verlang je erg terug naar de beginperiode van jullie relatie. De tijd van onvoorwaardelijke verbinding, dat je in elkaars ogen kon kijken en de liefde door je heen voelde stromen. Seksualiteit en intimiteit maakte het nog hechter en intenser. Je stond open voor elkaars mening en er was veel potentie om samen legio plannen tot realisatie te brengen.

 

Maar nu alles anders is

Heb je geen vertrouwen meer in je relatie? Zijn jullie op emotioneel vlak ergens in verstrikt geraakt waar jullie beiden niet meer uitkomen. Misschien trekt de een zich emotioneel terug en de ander vraagt juist de aandacht maar de open verbinding naar elkaar is ver te zoeken. Vaak weet je niet hoe je in deze negatieve spiraal bent terechtgekomen en ervaar je het als een blinde vlek waarmee je niet verder kunt.

 

Projectie

Als in een relatie de onderliggende behoeftes en emoties niet meer bespreekbaar zijn waardoor intimiteit en kwetsbaarheid geen plaats meer heeft, gaan we vaak allerlei negatieve gevoelens naar elkaar uitprojecteren. Er ontstaat met regelmaat ruzie wat begint met futiliteiten zoals, je bent nooit thuis, je ruimt je rommel niet op, je denkt alleen maar aan jezelf etc. Uiteindelijk maak je steeds meer verwijten naar elkaar en beland je in een vicieuze cirkel oftewel in negatieve interactiepatronen.

 

De Werkwijze

In de therapie gaan we de negatieve interactiepatronen onderzoeken en kijken welke behoeften er onder liggen. Als pijn er mag zijn en eerlijk zonder verwijt uitgesproken kan worden, maakt dat de partner met een open oor gaat luisteren en door zijn of haar aanwezigheid erkenning geeft aan de ander. Dat geeft weer vertrouwen in de relatie en durf je je weer te hechten met de ander. Als hechting tot stand kan worden gebracht maakt dat de weg vrij naar liefde en dat is de grootse heling in het proces.

Dit geeft weer veiligheid om je individuele ontwikkeling te mogen gaan en dat weer te kunnen delen in de gemeenschappelijke noemer van je relatie. Als dit proces tot stand komt, kan het een behaaglijk gevoel van verbinding en vrijheid geven.

Vanuit de individuele therapie werk ik met Gestalt, Psychosynthese, Bio-energetica en SE-Traumaregulatie. Het lichaam speelt daarbij een belangrijke rol in de verwerking van het proces. Deze werkvormen passen naadloos bij de EFT-Relatietherapie.

 

Contact

Mocht je therapie bij mij overwegen, dan kunnen we een kennismakingsgesprek afspreken. Als uit het eerste gesprek blijkt dat EFT-therapie passend is, dan volgt behandeling. Behandeling bestaat uit gesprekken die gericht zijn op verbetering van de relatie. De kosten en vergoedingen voor EFT-sessies variëren en zijn en zijn afhankelijk van je verzekeringspakket.

Heb je vragen of wil je weten of ik je kan helpen? Je kunt altijd vrijblijvend contact met me opnemen via 'de contactbutton'.

Praktische informatie

Soort therapie
Relatietherapie Registertherapeut: nee
Status
Basis EFT therapeut
Opleidingen & trainingen
RBCZ 17126R / SBLP 12125717
Talen
Nederlands
Beschikbaarheid
Binnen 1 maand

Spreekt Henk jou aan als therapeut?

Maak kennis met Henk en kijk of het klikt!

Kennismaken