Sibylle Rooseboom

Relatietherapie Houd me Vast

Over mij

Hartelijk welkom op mijn persoonlijke pagina!

Ergens ben je elkaar in de relatie onderweg kwijtgeraakt of gaat het momenteel niet meer zo lekker in jullie relatie. Er is een periode van verwijdering en misschien wel van verwijten gekomen. Het maakt onzeker. Jullie twijfelen of er nog genoeg liefde is om samen door te gaan? Ik wil dat graag met jullie samen bekijken en onderzoeken. Een relatie is iets om aan te werken: liefde is een werkwoord!

Van irritaties hoef je niet te schrikken. Er kunnen behoorlijke kwetsuren en pijnplekken opgelopen zijn in de loop van de jaren. Zelfs verliefdheid op een ander hoeft niet altijd het einde van de relatie te betekenen. Iedere relatie heeft hoogtepunten en dieptepunten, dat is heel normaal. Een liefdesrelatie gaat als eb en vloed. Het komt en het gaat. Als jullie daarop mee bewegen en niet bang zijn, kunnen jullie na elke moeilijke periode sterker naar elkaar toegroeien.
Mijn uitgangspunt: blijf bij elkaar! Laten we kijken of jullie je emotionele verbinding met elkaar weer kunnen herstellen. Maar als het echt niet meer gaat: ga uit elkaar op een goede manier! Want ooit was er liefde.

Op deze pagina vind je meer informatie over mijn overige registraties en opleidingen. Als psycholoog en gestaltpsychotherapeut heb ik reeds 25 jaar een vrijgevestigde praktijk. Ik heb diversen trainingen gevolgd in EFT-relatietherapie (gevorderd) en ik ben ook bevoegd om Houd me vast trainingen in de EFT te geven. Tevens ben ik opgeleid tot GZ-psycholoog, lichaamsgericht werkend psycholoog NIP, gestaltpsychotherapeut, Europees gecertificeerd psychotherapeut, creatief therapeut en ben ik hooggevoeligheidscoach. Je vindt informatie over mijn psychologenpraktijk- en gestaltpsychotherapiepraktijk in Hengelo (Overijssel) op mijn website www.psycholooghengelo.nl en op mijn website www.gestalttherapiepraktijktwente.nl. Je kunt mij bereiken via de 'contactbutton' op deze pagina.

Mocht je therapie bij mij overwegen, dan kunnen we een 1e intakegesprek van 1,5 uur afspreken. Ik werk niet met een wachtlijst. Als uit het eerste gesprek blijkt dat EFT-therapie passend is, dan volgt behandeling. Behandeling bestaat uit gesprekken die gericht zijn op verbetering van de relatie. De kosten en vergoedingen voor EFT-sessies variëren en zijn en zijn mede-afhankelijk van je verzekeringspakket.

Mensen voelen zich snel bij mij thuis. Mijn warme persoonlijkheid, het vermogen goed te kunnen luisteren en de juiste vragen durven stellen maakt dat mensen zich op hun gemak voelen. De afgelopen jaren heb ik met veel succes en plezier tientallen stellen begeleid naar een liefde- en passievolle relatie. Cliënten typeren mij als erg deskundig, warm, betrokken, toegankelijk, invoelend naar mannen en vrouwen, bevlogen, creatief en bezield.

Heb je vragen of wil je weten of ik je kan helpen? Je kunt altijd vrijblijvend contact met me opnemen via 'de contactbutton'.

Cliënten vertellen over mij:

Annelies (49) en Joost (48)
"Wij zaten al enige tijd vast in onze relatie met regelmatig ruzie en verwijten aan elkaar. We hoopten door middel van een relatie therapie weer met elkaar in gesprek te komen. Hoe kies je een begeleider voor zo'n traject? Sibylle stond vanaf het begin onpartijdig in onze problemen. In de verschillende sessies heeft zij ons uitgedaagd om naar ons eigen gevoel te ‘luisteren’ en dit naar elkaar uit te spreken. Leven in het hier en nu, je niet laten leiden door het verleden en je partner niet oneindig te analyseren. Sibylle heeft ons de handvaten gegeven om samen weer aan onze relatie te werken. Onze relatie is nu al veel rustiger. We brengen meer tijd met elkaar door en delen ons gevoel aan elkaar. In onze relatie ontwikkelen wij een diepere verbinding met elkaar, die we zonder Sibille niet hadden weten in te zetten" (Nogmaals dank en het boek van Sue Johnson: Houd me vast, is inmiddels besteld).

Nicole (35 jaar) en Patrick (37 jaar)
"We hadden al wat meer ervaring met relatietherapie en waren bang dat we de eerste sessies niet verder zouden komen dan (voor de zoveelste keer) ons verhaal te vertellen. Dat pakte anders uit. De therapeute ging direct in op onze manier van omgaan, zodat zij dat op dat moment zag gebeuren. Het was verrassend hoe snel we hierdoor tot de kern kwamen. Vanaf de eerste sessie raakte het onze emoties en kwamen we verder dan praten over (zoals we al zo vaak hadden gedaan). Bijzonder hoe scherp, maar tegelijkertijd invoelend en warm betrokken, Sibylle zich hierbij opstelde. En, dat klinkt misschien raar, we merkten dat ze duidelijk een vrouw is met levenservaring".

Marieke (46 jaar) en Kees (50 jaar)
"Als man ben je meestal niet zo handig in het uiten van je gevoelens. Ik dacht ook ergens dat me de les gelezen zou worden en ging eigenlijk mee omdat mijn partner zo aandrong. Maar de therapeute bleef neutraal, was er voor ons allebei, en ze begreep dat ik ook mijn dingen voelde, al kon ik ze niet meteen in woorden uiten. Ik was zo verwonderd hoe zij precies woorden kon vinden voor hoe ik me voelde dat ik langzaam aan uit mijn schulp kwam. Wat me het meest verbaasde is dat mijn vrouw zo blij was dat ik vertelde waar ik mee zat, terwijl ik haar al die jaren niet wilde belasten. Ook was ik bang dat ik het alsmaar niet goed kon doen bij haar, terwijl zij alleen maar trachtte mijn diepere gevoelens te leren kennen. Er kwam weer ruimte voor humor. We hebben samen gelachen en gehuild. Het heeft me geleerd dat het niet gaat om mijn gelijk te halen".

Marleen (28 jaar) en Pieter (30 jaar)
"We waren eigenlijk een beetje ten einde raad, vanwege een crisis in ons huwelijk. We zijn een tijdje uit elkaar geweest, na een affaire, die een van ons had met een ander.  We twijfelden of we weer met elkaar zouden proberen. Er was zoveel kapot, zoveel wantrouwen, maar ergens geloofden wij erin. Onze omgeving verklaarde ons voor gek. De therapeute was niet oordelend, maar begripvol. Zij voelde goed aan wat een ieder van ons voelde en nodig had. Ze voelde heel dichtbij en verwoordde telkens onze beider (soms zeer tegengestelde) gevoelens zo goed, dat ons dat geruststelde. Zo durfden we dieper af te dalen naar de kern van onze problemen, waardoor het allemaal gebeurd was. We hebben samen veel gehuild, al onze emoties er uit gegooid en telkens was Sibylle er, die zorgde voor rust en ze hield ons er goed bij. Wij weten nu dat een doorstart alleen maar kan, als we er aan werken en dat doen we nu bij Sibylle."

 

 

Praktische informatie

Leeftijdsgroep
Jong volwassen Volwassen Ouderen
Soort therapie
Relatietherapie Registertherapeut: ja GZ Psycholoog (69049261525)
Status
Aanvullend getrainde EFT Registertherapeut
Ervaring
Meer dan 10 jaar
Opleidingen & trainingen
Universitair opgeleid in de klinische psychologie en ontwikkelingspsychologie
GZ-psycholoog
EFT Register relatietherapeut
Lichaamsgericht werkend Psycholoog NIP
Gestaltpsychotherapeut
Register Psycholoog NIP
Creatief therapeut
Psychosociaal therapeut
NIP, LVE, EFT, NAP, NVAGT, EAGT, NVPA
Talen
Nederlands
Werkmomenten
maandag van 08.30 uur tot 16.00 uur
dinsdag van 08.45 uur tot 16.00 uur
woensdag van 08.45 uur tot 14.00 uur
donderdag van 08.45 uur tot 14.00 uur (12.30 uur)
Beschikbaarheid
Binnen 1 maand
Duur van de sessie
De duur van de relatiesessie is 1,5 uur per keer.
Bereikbaarheid van de praktijk
Openbaar vervoer Dichtbij bushalte Dichtbij parkeren

Spreekt Sibylle jou aan als therapeut?

Maak kennis met Sibylle en kijk of het klikt!

Kennismaken