Manon Volkers

Relatietherapie Houd me Vast

Over mij

Psychologiepraktijk Manon Volkers

Hart voor Liefde - Psycholoog voor Relationeel & Seksueel welzijn

Psychologiepraktijk MV is een onafhankelijke psychologenpraktijk die ruimte geeft aan volwassenen individueel, in relatie of gezinsverband.

 

Manon heeft talent voor het verbinden van mensen en het herstellen van de emotionele wanorde.

Manon Volkers is werkzaam als Psycholoog/Seksuoloog en EFT Relatietherapeut. ´In mijn werk streef ik naar persoonlijke aandacht en verbinding met de ander. Mijn werkhouding is doortastend, met een sensitief hart, vernieuwend en altijd opzoek naar de kracht van verbindingen in het verhaal.´

De missie van Manon is om mensen te begeleiden bij het duurzaam ontwikkelen van zelfvertrouwen, zodat zij zich veilig voelen om vriendschappen en intieme relaties aan te gaan. Manon heeft veel ervaring in het begeleiden op thema’s als veiligheid, verbinding en vertrouwen.

 

EFT Relatietherapie met Manon Volkers

Op een Liefdevolle en duidelijke manier helpt Manon om weer open te staan voor elkaars gevoelens, emoties, wensen. Zodat je weer verbinding kan maken met je partner.

In de gesprekken help ik jullie eerst om je eigen gedrag en onderliggende emoties beter te begrijpen en te delen met je partner. Ik laat jullie zien hoe jullie met elkaar kunnen praten over wat je voelt en wilt zonder in verwijten of zwijgen te vervallen. Door jezelf en elkaar beter te leren begrijpen, komt er rust in jullie relatie. Dit is vaak een hele opluchting.
Daarna komt er ruimte voor verdieping en help ik jullie om stapje voor stapje je partner ook dichtbij te laten wanneer je je rot of onzeker voelt. In verbinding met de ander voelen we ons minder alleen en kunnen we de moeilijke momenten van het leven beter aan.

 

Relatietherapiegebieden

Relatietherapie bij Manon Volkers helpt partners die hun liefdesrelatie meer verdieping willen geven, relatieproblemen vóór willen zijn, nader tot elkaar willen komen of juist op een respectvolle manier uit elkaar willen gaan.

Hoe ver zijn jullie van elkaar verwijdert?

 

Specialist in Seks en relatietherapie

Als het in je relatie niet goed gaat, dan voelt het alsof niets meer goed gaat. We voelen dan irritatie of verdriet, en men gaat elkaar vermijden of de spanning is juist te snijden. Begrijpelijk dat er, een periode of langere tijd minder tot geen zin is om te vrijen.

Echter, de seksuele relatie kan slechts de enige manier zijn om verbinding te voelen. De ene partner klopt vaker aan voor seks, wat soms onbedoeld als hinderlijk of zelfs bedreigend kan worden ervaren. De andere partner zwijgt de seksuele omgang dood, voelt totaal geen verlangen (meer) of heeft dermate veel angst dat ontwijken de meest veilige optie is.

Het verschil tussen partner in het verlangen naar seks en/of knuffelen kan in de jaren groter worden. Het onbegrip daarover kan eenzaamheid en verdriet geven. De tijd dat men vol verlangen naar elkaar uitkeek lijkt nooit te hebben bestaan. Twijfels over de bestendigheid van de relatie zijn veelgehoord. Echter, de conclusie dat ‘DE LIEFDE OVER IS’, is begrijpelijk maar vaak misplaatst.

Het is belangrijk om over het verschil in behoefte aan fysieke nabijheid te leren praten. Met als doel dat partners zich door elkaar gehoord voelen. Daarbij respectvol en geduldig tegenover elkaar blijven is van essentieel belang. Het draagt bij aan een veilige sfeer. Van waaruit hoop op een, sensueel of zelfs seksueel, verbindend samenzijn, opnieuw kan groeien. Zelfs als de behoefte aan fysieke nabijheid bij aanvang van de gesprekken minimaal is.

Pas wanneer we de eigenheid van onszelf aanvaarden, kunnen we ook onze partner als een volwaardig en waardevol persoon erkennen. Het is de kunst om opnieuw naar ieders kwaliteiten te kijken, in plaats van onze neiging de eigenaardigheden te zien.

Manon Volkers zal je helpen om jezelf en de partner weer meer te leren waarderen. Waarbij de rust en harmonie terugkeert en de sensualiteit opnieuw een plek krijgt.

Aanmelden via www.manonvolkers.nl of info@manonvolkers.nl

 

Drs. Manon Volkers

Psycholoog NIP
Seksuoloog / Traumaseksuoloog
EFT therapeut gevorderd
Individuele therapie (EMDR & Brainspotting)

 

Locatie in Grubbenvorst, nabij Venlo

maandag en vrijdag vanaf 16.00
Dinsdag, woensdag, donderdag: 9.00 - 14. 00

Avondafspraken mogelijk doordeweeks. Ook online sessies mogelijk!
 

Praktische informatie

Soort therapie
Relatietherapie Registertherapeut: nee
Status
Aanvullend getrainde EFT therapeut
Opleidingen & trainingen
Psycholoog NIP / Seksuoloog EMDR-therapeut (VEN erkende basistraining)
Talen
Nederlands
Beschikbaarheid
Binnen 1 maand