Carolien van den Dool

Relatietherapie

Over mij

Hartelijk welkom op mijn persoonlijke pagina! Ik heb door mijn achtergrond in de jeugdhulpverlening veel ervaring in het werken met kinderen, ouders en het systemisch werken. Ik heb gewerkt in verschillende functies in de jeugdzorg waardoor mijn ervaring breed is: oa op het gebied van pleegzorg, gedragsproblematiek, hechtings-stoornissen, het werken met gezinnen, trauma en ontwikkelingsstoornissen. In al die jaren ontdekte ik meer en meer dat de relatie van de ouders, de basis is van elk gezin.

Dit maakte onder andere dat ik mij vanaf 2018 ben gaan richten op relatietherapie. Ik werd vrijwel meteen gegrepen door de mooie en krachtige manier van werken binnen de EFT.

Mijn levenservaring, ervaring binnen een samengesteld gezin, compassie en warme hart zijn essentiële elementen van mijn werkwijze. Ik bied jullie een veilige omgeving waarin ik op een betrokken en open wijze luister naar jullie verhaal. In mijn aanpak hanteer ik voornamelijk de EFT methodiek. Deze wetenschappelijk bewezen vorm van relatietherapie richt zich op de onderliggende emoties en de behoeften die binnen jullie relatie spelen.

Ik ben getrouwd en woon samen met mijn man & kinderen in Gouda. Ik wil graag bijdragen aan het geluk van mensen.

Waarom EFT relatie-therapie?

“Om hulp vragen betekent niet dat je opgeeft. Het betekent dat je weigert op te geven.”

Nergens anders worden je thema’s zo duidelijk als in een liefdesrelatie. Als je in je relatie niet gelukkig bent, is het moeilijk om zelf echt gelukkig te zijn. Liefde kan tegelijkertijd zo ingewikkeld zijn. Het is mijn passie om mijn hierin opgedane kennis en ervaringen te delen. Ik geloof dat veilige verbondenheid met een dierbare ons sterker maakt.

Iets meer over EFT relatie-therapie

“Wanneer was jij op je allersterkst? vroeg de jongen. Toen ik mijn zwakte durfde te laten zien.”

Bij relatiegesprekken werk ik hoofdzakelijk met Emotionally Focused Therapy (EFT), de meest onderzochte en effectief bewezen vorm van relatietherapie.

EFT richt zich op het vergroten van de emotionele veiligheid en verbondenheid tussen partners. Dit gebeurt onder andere door te onderzoeken in welke patronen jullie als partners vastlopen, en wat er dan eigenlijk precies gebeurt. Jullie leren herkennen welke emoties en behoeften er schuilgaan onder je eigen gedrag en dat van je partner. Hierdoor ontstaat er meer begrip, zowel voor jezelf als voor de ander.

Jullie leren om contact te hebben op een manier die jullie verbindt, in plaats van uit elkaar drijft, zodat je (weer) echt elkaars veilige haven kunt zijn.

EFT relatie-therapie, voor wie?

“Sometimes all we feel is fear, but there is more strength and love inside us than you can possibly imagine.”

Of je nu lang of kort samen bent, homo of hetero, jong of oud, kinderen hebt of niet: EFT is er voor iedereen. De redenen om in therapie te gaan zijn heel divers. Het belangrijkste is dat jullie beiden willen investeren in de relatie. De eerste stap is het lastigst: er samen over uit zijn dat begeleiding en ondersteuning welkom is.

Relatietherapie hoeft niet pas te starten als je problemen ervaart. Relatietherapie is ook erg helpend in de beginfase van een relatie. Bijvoorbeeld om samen goede communicatiepatronen op te bouwen, om je eigen en elkaars patronen beter te leren kennen.

Redenen waarom stellen uit balans kunnen zijn en EFT helpend kan zijn:

Mijn speciale aandachtsgebieden

Relatie-therapie (EFT)

Samengestelde gezinnen

Opvoedproblemen

Familie-opstellingen

Trauma

Werkdagen

Ik werk op dinsdag en donderdagavond voor Praktijk Present. Eventueel heb ik de mogelijkheid om op zaterdagochtend een gesprek met jullie in te plannen.

Het is altijd mogelijk om geheel vrijblijvend een half uur kennis te komen maken, hier zijn geen kosten aan verbonden. De kosten en vergoedingen voor EFT-sessies variëren en zijn afhankelijk van je verzekeringspakket.

Heb je vragen of wil je weten of ik je kan helpen? Je kunt altijd vrijblijvend contact met me opnemen via 'de contact-button'.

Praktische informatie

Leeftijdsgroep
Jong volwassen
Soort therapie
Relatietherapie Registertherapeut: nee
Status
Basis EFT therapeut
Ervaring
3 - 10 jaar
Opleidingen & trainingen
Aangesloten bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).
Talen
Nederlands Engels
Werkmomenten
Ik werk op dinsdag en donderdag voor Praktijk Present, deze dagen werk ik de avonden ook. Eventueel heb ik de mogelijkheid om op zaterdagochtend een sessie met jullie in te plannen.
Beschikbaarheid
Binnen 1 maand
Prijzen
Zie website.
Duur van de sessie
Een sessie duurt ongeveer 90 minuten.
Bereikbaarheid van de praktijk
Openbaar vervoer Dichtbij bushalte Dichtbij treinstation Dichtbij parkeren Rolstoelvriendelijk

Spreekt Carolien jou aan als therapeut?

Maak kennis met Carolien en kijk of het klikt!

Kennismaken