kees van kesteren

Relatietherapie Houd me Vast

Over mij

Welkom op mijn persoonlijke pagina

Hebben jullie steeds vaker ruzie? Leven jullie langs elkaar ? Lopen de gesprekken steeds vast en escaleert het soms? Missen jullie de intimiteit van vroeger? Zijn er twijfels over het samen doorgaan of willen jullie juist samenzijn, maar weet je niet hoe. Het doet soms pijn om te erkennen dat het niet gaat.  Zoek je de oorzaak bij jezelf?  Voel je je schuldig en/of  falen?  Of heb je het idee dat de ander je tekort doet, jou niet serieus neemt, jouw liefde niet ziet?

Veel vragen en onzekerheden, die kunnen ontstaan als je de veiligheid, die zo belangrijkis niet meer ervaart binnen je relatie om je ook kwetsbaar op te stellen. Dit wil zeker niet zeggen dat er geen mogelijkheid meer is om elkaar te vinden en weer verbinding met elkaar te ervaren.

Er is een weg (methode) naar meer acceptatie van en verbinding met jezelf en met je partner. Hiervoor is zinvol met behulp van een professional te kijken naar de patronen, die jullie zo in de misère brengen.

De oorspronkelijke gevoelens, verlangens en behoeften, die gezien , gehoord en gekend willen worden zijn er nog steeds en kunnen in de sessies besproken en geuit worden in een veilige context, waarbij respect voor elkaars eigenheid en kwetsbaarheid weer kan groeien.

Professioneel heb ik meer dan 35 jaar ervaring in systemische begeleiding van partners, individuen, (samengestelde) gezinnen, ouders, broers,zussen,kinderen en ook collega's.

Mijn werkwijze is dat we samen op zoek gaan in de gesprekken naar welke oorzaken er zijn voor de kwetsingen. Hoe de kwetsingen beter begrepen kunnen worden en hoe we deze kunnen stoppen. Dit is de analyse van het patroon van de destructieve en ongewilde communicatie. Gelijkertijd werkt het gesprek over en vanuit de zogenaamde  "zachte" emoties tussen  beide partners verbindend .  In deze gesprekken wordt door mij gestimuleerd om anders met elkaar te communiceren.  Ook krijgen partners oefeningen mee om thuis deze manier meer eigen te maken.  Dit helpt om de oude  patronen te doorbreken en ruimte te creeren voor meer empathie en begrip.

​Ik heb ruime ervaring met diverse (probleem)gebieden, zoals b.v. 

-  verslavingsproblemen,

- trauma

- persoonlijkheidsproblematiek,

- depressie en angst. 

- autisme spectrum-problematiek

- samengestelde gezinnen met hun eigen karakter  

- gezinnen met kinderen in de adolescentiefase 

​De laatste  5 jaar werk ik ook part-time als relatie- en gezinstherapeut bij de GGzE op de afdeling psychotrauma.

Privé ben ik een sportieve, reislustige zestiger en gelukkige vader van 3 volwassen zoons en schoondochters.  Opa van 4 klein-kinderen.

Van collega's en cliënten krijg ik de feedback dat ik empatisch, down to earth en authentiek betrokken ben en op een gelijkwaardige wijze met hen spreek. 

Ik ben geïnspireerd door systeemtherapeuten Esther Perel en Sue Johnson. Zij vertegenwoordigen de begrippen differentiatie en verbinding. Beide zo belangrijk om als mens te kunnen zijn en van het leven te genieten. 

Ik ben ook geschoold in mindfulness  en gebruik  methodes uit de ACT (acceptance comitment therapy) en IBCT (integrative Behavioral Couple therapy)  Deze therapievorm is net als EFT evidence based. Wat zoveel wil zeggen dat er  een hoge succes garantie is.  Mijn toevoeging is echter dat ik in de "bijsluiter "niet kan en wil beloven dat mensen bij elkaar gaan blijven. Wel meen ik dat het therapie proces ook in de gevallen dat mensen niet bij elkaar blijven helpend is geweest om tot inzicht te komen wat de de redenen zijn om uit elkaar te  gaan.

Gelukkig is echter de uitkomst vaker dat de verbinding , het vertrouwen en de liefde zijn hervonden na het werk aan de relatie. 

Tenslotte ga ik er als therapeut en als mens van uit dat wij fundamenteel gelijkwaardig zijn. Er is meer dat overeenkomt dan dat ons anders maakt. 

Mocht jullie belangstelling zijn gewekt dan zie ik uit naar je mailtje of telefoontje en gaan we kijken of we met elkaar in het directe contact een match hebben en ik voor jullie wat kan betekenen. 

Praktische informatie

Leeftijdsgroep
Jong volwassen Volwassen Ouderen
Soort therapie
Relatietherapie Registertherapeut: ja
Status
Aanvullend getrainde EFT Registertherapeut
Ervaring
Meer dan 10 jaar
Opleidingen & trainingen
Systeemtherapie
EFT registertherapeut
IBCT- therapeut
Mindfulness ACT coach-opleiding
Houd me Vast training
NVRG (Lid)
Talen
Nederlands Engels
Werkmomenten
2 avonden per week en alle werkdagen
Beschikbaarheid
Binnen 1 maand
Prijzen
Relatietherapie 75 minuten 167 Euro
Gezinstherapie 90 minuten 199,50 Euro
Duur van de sessie
75 minuten
Bereikbaarheid van de praktijk
Openbaar vervoer Dichtbij bushalte Dichtbij parkeren

Spreekt kees jou aan als therapeut?

Maak kennis met kees en kijk of het klikt!

Kennismaken