Profielfoto
HouMeVast BIG-registratie Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG)

EFT RELATIETHERAPEUT Utrecht

 • Pieter Dingemanse

 • Status
 • Basis EFT Registertherapeut
 • Aanvullend getrainde EFT Registertherapeut
 • Gecertificeerde EFT Registertherapeut
 • Supervisor (EFT Registertherapeut)
 • Praktijkgegevens
 • Altrecht GGZ
  Nieuwe Houtenseweg 12
  3524SH
  Utrecht

Over mij

Hartelijk welkom op mijn persoonlijke pagina!

Ik ben de laatste jaren steeds meer onder de indruk gekomen van het EFT-model, het zit langzamerhand 'tot in mijn vezels'. Wat ik er zo krachtig aan vind is dat het model 'zo menselijk' is. In mijn werk probeer ik ook vanuit het contact mensen te benaderen, omdat we allemaal mensen zijn voor wie 'contact en waardering' van belang zijn. Ik ben systeemtherapeut en heb uitgebreide training en supervisie gevolgd in EFT. Tevens ben ik actief in het bestuur van de EFT-stichting. Naast mijn werk als relatietherapeut ben ik ook individueel Cognitief gedragstherapeut (supervisor).

Behandeling bij mij is alleen mogelijk via een aanmelding bij Altrecht (www.altrecht.nl; 030-3103000); op verwijzing van de huisarts. Naast relatieproblematiek moeten er tevens angst-; stemmings- of persoonlijkheidsklachten aanwezig zijn om bij Altrecht in behandeling te komen. Voor verdere vragen kun je mij bereiken via de 'contactbutton' op deze pagina.

Therapie start altijd met een kennismakings- of intakegesprek waarin we bekijken of ik iets kan betekenen. Als uit het eerste gesprek blijkt dat EFT-therapie passend is binnen onze organisatie, dan kan behandeling volgen. De kosten vallen onder de reguliere kosten voor GGZ-behandeling en worden (grotendeels) vergoed door de verzekeraar.

Heb je vragen of wil je weten of ik je kan helpen? Je kunt altijd vrijblijvend contact met me opnemen via 'de contactbutton'.

Pieter Dingemanse

Houd me vast

Houd me vast

Je had meer van je relatie verwacht of je relatie loopt niet lekker. Je wilt je relatie verbeteren en dat kan met het 'Houd me vast'-programma. Zonder therapie. 'Houd me vast' is een lichte vorm van EFT. Net als EFT werkt 'Houd me vast' vanuit emoties.


Houd me vast bijeenkomsten

Het 'Houd me vast'-programma kent een vaste structuur en is gebaseerd op het gelijknamige boek. Het bestaat uit acht bijeenkomsten.

Onderwerpen zijn:

 • emoties in liefde en verbinding / hechting;

 • (destructieve) patronen binnen relaties herkennen;

 • opzoeken en vinden van de zere plekken van vroeger;

 • bouwen aan een veilige basis om moeilijke dingen te kunnen bespreken.

Tijdens de bijeenkomsten wordt gewerkt met videomateriaal, oefeningen & huiswerkopdrachten. Het is vooral de bedoeling dat je met je partner aan de slag gaat!

Inmiddels heb ik meer dan 20 Houd me vast groepen gedaan, met verschillende collega's. De groep spreekt me erg aan vanwege het gestructureerde karakter. Ik zie 'dat het werkt'. Daarnaast train ik mensen in het geven van deze groep (zie deze site onder 'trainingen) en heb ik onderzoek gedaan naar dit programma, samen met de universiteit van Amsterdam.

Jaarlijks geef ik een paar 'Houd me vast' groepen, samen met Peter Verboom in Houten. Voor informatie over wanneer de komende groep is: zie www.houdmevast.nl.  Voor meer informatie: neem contact op met Peter Verboom of met mijzelf via de contactbutton. Aanmeldingen via de website van Peter Verboom: www.hersteljerelatie.nl

Pieter Dingemanse