Charlotte van Tol

Relatietherapie Houd me Vast

Over mij

Onderscheiden met de Stadsspeld van de gemeente Den Haag. Uitgereikt aan Charlotte van Tol door wethouder en loco-burgemeester mw. K. Parbhudayal als blijk van grote waardering voor haar inzet voor de Haagse samenleving bij het oplossen van vele soorten geschillen. Zij is vol lof over u en typeert u als; 'Vrolijk, hartelijk en tegelijk ook serieus, punctueel, doortastend en altijd met beide benen op de grond'. Het gemeentebestuur heeft veel waardering voor uw inzet, uw toewijding en uw betrokkenheid. Namens het college van burgemeester en wethouders gemeente Den Haag, mw. K. Parbhudayal (wethouder & loco-burgemeester).

Je bent een hele fijne, ervaren, professionele en kundige relatietherapeut. Je hebt veel geduld en luistert heel goed. Daarnaast maak je heel goed onderscheid tussen hoofd- en bijzaken en weet je heel goed waar je het over hebt. Je oordeelt niet (dat laat je over aan onszelf) en je doet geen aannames vanuit vanzelfsprekendheid en dergelijke, maar vraagt alles goed na over hoe het bij ieder van ons precies zit en voelt. Kortom, je helpt heel fijn en kundig. Mochten anderen hulp zoeken, dan zal ik jou bij hen zeker aanraden. Veel dank. (E.B regio Zoetermeer)

Je hebt ons onvoorstelbaar goed geholpen. Je begreep ons heel snel. En je kon ons heel snel helpen met dat wij elkaar gingen begrijpen. Wat anderen op je site schreven, dat wilden wij ook bereiken. Dat is gebeurd en dat is onbetaalbaar. Heel veel dank daarvoor. (Fam. M-Z, regio Alphen a/d Rijn.)

Ik bewonder je om hoe snel we hier al de vruchten van plukken. Nooit eerder in mijn leven heb ik me door iemand zó begrepen gevoeld. (M.A. regio Zoetermeer)

Je hebt ons ontzettend goed geholpen. We voelen ons heel veilig bij jou om alles te zeggen. Je ziet heel goed wat er tussen ons echt speelt en gebeurt (die 'Duivelse Dialogen'). En op een goede en prettige manier kan jij daar de juiste woorden aan geven. We hebben er veel van geleerd en het gaat ons echt goed. (F.D & J.B. regio Den Haag)

De gave die jij hebt. We zijn heel blij en dankbaar dat wij sámen bij jou terecht zijn gekomen Charlotte. Zonder jou hadden wij dit nooit bereikt. Wij zijn je allebei heel dankbaar. (S & C regio Alphen aan den Rijn)

Tijdens ons laatste gesprek vertelde ik dat ik voor mijn gevoel een nieuwe, duurzame balans heb gevonden in mijn leven. Zowel op het werk als in mijn rol als vader en ook in mijn relatie met B. Samen hebben we inmiddels heel wat beleefd: in positieve zin welteverstaan!  En hoezeer ik me mijzelf voel samen met haar. Gelukkig merk ik nog vrijwel dagelijks dat de lijn zich doorzet. Op mijn werk kan ik steeds meer aan en voel ik mij toegerust om kleinere of grotere hordes te nemen zonder uit balans te raken. De gesprekken die wij gevoerd hebben neem ik nog dagelijks met mij mee als ‘uitrusting’ om datgene wat ik in mijn omgeving waarneem of ervaar te kunnen plaatsen en om te zetten in een besluit en/of actie. (T.V. regio Utrecht)

Je luistert ECHT heel goed. (M.Z, regio Alphen aan den Rijn).

Je bent een hele goede en waardevolle waarnemer Charlotte. Je ziet en benoemt dingen -bij-, van- en over mijzelf- die juist zijn waardoor ik, op een vernieuwende manier, mijzelf verder ontdek. Belangrijke dingen over mijzelf die mensen in mijn omgeving niet zien (of niet vertellen). Ook niet mijn directe naasten. (R. regio Utrecht)

We zijn allebei zo blij dat we bij jou terecht zijn gekomen. Je voelt ons heel goed aan. En je kan heel goed aansluiten op ons gevoel en daarop inspelen. In je begeleiding heb je een hele mooie opbouw. We hebben vertrouwen in de toekomst. Bedankt! (Fam. v. E regio Alphen aan den Rijn)

Charlotte is een goede luisteraar met oog voor detail. Ze heeft ons heel erg goed geholpen. (M.B. regio Amsterdam)

Deskundig, zorgvuldig, aardig. (M.S. regio Amsterdam)

Heel waardevol, fijn en waardevrij. Precies de aanpak zoals we die wilden. (Fam. v. E.)

Dit hadden we véél eerder moeten doen… Dank voor je warme en professionele begeleiding, het heeft ons zeer geholpen en we zijn heel blij met jouw hulp! Je doet het echt heel goed. Je had geen enkel oordeel over ons. Door het stellen van de juiste vragen op het juiste moment, wist je ons heel goed te begeleiden. Ons proces konden wij op onze eigen manier doen, precies zoals wij dat zelf wilden, dat was heel belangrijk voor ons. Jouw focus en begeleiding hadden steeds het doel dat wij zelf gingen ontdekken wat onze eigen behoeftes echt waren en wat wij zelf echt wilden. En...dat we daar samen over in gesprek gingen, zodat we zelf gingen ontdekken hoe we onze behoeften konden vervullen en we onze doelen ook daadwerkelijk konden bereiken. Je stelt de vragen steeds net wat anders dan we zelf konden en daardoor kregen wij steeds weer nieuwe inzichten. Wij, allebei, hebben ons altijd gemakkelijk en veilig bij je gevoeld. Je gaf de juiste hulp op het juiste moment. Je bent zorgzaam, gaf alle tijd die wij nodig hadden en je hebt veel rust en geduld. Als iets niet kan geef je dat ook aan. Ook vinden wij je eigen praktijkruimte prettig. We kregen een resultaat precies zoals wij dat wilde hebben. Je soort vragen, o.a. ‘Hoe voelt dat voor jou’, was in het begin even wennen, maar daarna werkten ze heel goed! Door je verduidelijking op de flapoversheets, nam je ons steeds mee in ons eigen proces en resultaat. Nogmaals heel veel dank en het ga je goed! (Fam. de R-M, regio Zoetermeer).

Ik heb geen idee hoe je het doet, maar je hebt verdraaid veel bereikt bij ons. Ik had nooit gedacht dat we dit samen ooit zouden bereiken. (TdW, regio 's Hertogenbosch).

Je manier van vragenstellen blijkt heel waardevol. In het begin is dat even wennen... maar hiermee leerde je ons, om onze eigen weg te vinden. In plaats van het volgen van standaard lijstjes waar wij niet van houden en ook niet in geloven. Voor ons samen, kunnen wij hierdoor onze eigen mogelijkheden veel beter benutten en verder ontwikkelen. We gaan elke keer weer weg met nieuwe inzichten. (Fam. M-dK, regio Alphen a/d Rijn.)

Beste Charlotte, graag laten wij jou even weten hoe het met ons gaat. Welnu; we hebben de draad samen weer opgepakt en zijn daar natuurlijk heel blij mee. Het zal je, denken wij, ook niet verbazen door wat je ongetwijfeld bij ons beiden hebt waargenomen. We zijn ons bewust, mede door de gesprekken met jou, van wederzijdse pijnpunten die tot “duivelse dialogen” hebben geleid. Daar doen we nu ook wat mee en wellicht hebben we daar ook jouw hulp en begeleiding nog bij nodig om een en ander goed te (blijven) zien. Voor nu stevenen we af op een plezierige tijd. Graag nemen we weer contact met jou op om de stand van de liefde te evalueren. (Fam. S-vd.H, regio Den Haag).

Jouw adviezen die je in de mail hebt gegeven hebben al behoorlijk effect gehad. Wel merken we dat we nog wel wat moeten doen aan de “borging” om terugval in oude gewoontes te voorkomen en zijn er een aantal pijnpunten die we graag met jouw hulp binnenkort willen bespreken. (Fam. vd.M-S., regio Wassenaar).

Je doet het heel vakkundig (fam. B.M., Westland).

Heel erg bedankt, zonder jouw waren we nooit zover gekomen (fam. V.K., Westland).

Fijn en goed, je weet met weinig uitleg snel tot de kern te komen. (PvdH, regio Den Haag)

Goed en prettig, je hoort en leest veel 'tussen de regels door'. (HS, regio Den Haag).

Fijn gesprek, je luistert goed en ik voel me veilig. Je vraagt ook naar hoe het voor R. voelt. Fijn dat ik ook kan horen wat allemaal in R. leeft. (F.v.E, regio Alphen a/d Rijn).

Ik vond het een fijn gesprek en ik voel me veilig. (Eerder voelde het voor mij altijd on-veilig om mijn gevoel te tonen (of heb ik niet geleerd)). (R.v.E, regio Alphen a/d Rijn).

Begrijp en weet dat jij mijn leven echt veranderd hebt… Me weer basis hebt gegeven. Ik ben je daar voor altijd heel erg dankbaar voor! (FW Den Haag).

Prettig om met jou te praten. Bij jou heb ik veel over mijzelf geleerd. (J.F. regio Alphen aan den Rijn).

Ik vind het indrukwekkend hoe jij het doet. (S.Z. regio Zoetermeer)

Hoe snel we al verandering merken. (C.S. regio Zoetermeer)

Transparant en duidelijk in communicatie. Zeer professioneel, rustig en geduldig, waarbij Charlotte de ruimte geeft voor discussie en op een fijne manier het proces onpartijdig begeleidt. (B.S. G. regio Leiden)

Je leerde ons hoeveel we van elkaar houden. (L.T. regio Zoetermeer)

Rustig, weet wat belangrijk is, deskundig, inzicht en onafhankelijk. (K.R. regio Zoetermeer)

Ik ben zo blij,...zo heel erg blij met het proces... (R.R. Zeeland)

Duidelijk en deskundig (C.v.V. regio Westland)

Vriendelijk, geduldig en rustig (T.E. regio Westland)

Charlotte is zorgvuldig, onpartijdig, objectief en geduldig (D. P. regio Zoetermeer)

Charlotte is zorgvuldig, objectief, doorzetter en onpartijdig (R. P. regio Zoetermeer)

Wat ben ik blij Charlotte, dat jij op mijn pad bent gekomen. In jouw werkwijze zit een hele mooie opbouw die geschikt is voor veel soorten problemen. Jouw aanpak vind je niet gauw ergens anders. (T.V. regio Utrecht)

Ik vind Charlotte een vriendelijke vrouw. Ze is heel deskundig en vertrouwelijk. (MvL regio Zoetermeer)

Rustig, geduldig. Je kunt alles 10x vragen. Snel handelend, gezellig, humor en deskundig. (N.R. regio Zoetermeer)

Professioneel, zeer ervaren, betrokken, warm en door de wol geverfd. Bereid zich goed voor en werkt verdiepend. Veel geleerd.(J.B. regio Rotterdam)

Jarenlang kreeg ik antidepressiva die mij enorm versufte en mij emotioneel volledig ‘op slot’ zette. Hoezeer destijds mijn hulpverleners hun best ook deden…hun ‘theoretische ggz-aanpak’ loste (ook na vele jaren) niets in mij op. Door de pillen kon ik mijzelf niet zijn, niet leren worden en bleven de spanningen in mijzelf en in mijn relatie met mijn vrouw, gezin e.d. hevig bestaan. Judith Kranendonk-Stolk (deskundig GZ-Psycholoog) verwees mij naar deskundig psychiater Sander Haijma bij wie ik de antidepressiva voor 100% afbouwde. Daar ben ik ontzettend blij mee. Ik ben nu helder in mijn hoofd en dat voelt elke dag beter. Voor de gevoelsontwikkeling in mijzelf en herstel van onze relatie, zijn wij (mijn vrouw en ik) via Judith-Kranendonk-Stolk ook bij deskundig EFT-Relatietherapeut Charlotte van Tol terecht gekomen. Ook met haar zijn wij erg blij. Charlotte weet haarfijn waar de problemenen in onszelf vandaan komen en waar die nou écht over gaan. Ze doorvoelt die door haar vele praktijkervaring en levenservaring en begeleidt ons zeer goed en respectvol. We leren nu wat de échte oorzaken van de spanningen in onszelf en in onze relatie waren. Door haar leren we deze steeds beter herkennen en erkennen om op te lossen in onszelf. Herhaling van onze negatieve spiraal (zoals o.a. verwijten, ijzige stiltes, ruzies en zonder gelijkwaardig overleg voor de ander bepalen) voorkomen we steeds beter. Charlotte leert ons onszelf worden en gelijktijdig met elkaar samen te zijn op een wijze die -voor ons sámen- fijn is. Eigenlijk fijner dan ooit. We zijn erg blij met de ontwikkelingen in onze relatie en hebben vertrouwen in een toekomst voor ons sámen. (Fam. de W. regio 's Hertogenbosch)

Unieke aanpak (J.P. S. regio Gouda)

Je gaat direct naar de essentie en dat is heel fijn. (T.V. regio Utrecht)

Dank voor je wijsheid, voor je toewijding, voor je geduld om mij te laten leren op mijn wijze en tijd, stukje voor stukje. Dat je mijn pijn ziet/weet/kent, maar daar niet op inhakt! De pijn in mij zichtbaar te maken en die te leren zien en verwerken, voor het zachter maken en ruimte maken voor incasseren van moeilijke dingen, in mij. Dat je weet te zeggen wanneer het daar de tijd voor is om te zeggen wat nodig is, niet om ‘te slaan’, maar om mij te laten zien en te leiden, dat het goed/nodig is om daarnaar te kijken en te laten voelen waar de pijn zit, waardoor ik er wat aan kan doen. Ik ben zeer dankbaar dat je in mijn leven bent gekomen, om mij te (willen) helpen naar een gelukkiger (tja dan weet jij de juiste betekenis hiervan) leven en mij te leiden naar een leven dat mooi is. Jij geeft me iets, dat veel waard is. DANK (Het zal de laatste niet zijn)      (D. tV regio Zoetermeer)

Prettig en zorgvuldig (A.V. regio Zoetermeer)

Rustig en bekwaam persoon (R. H. regio Zoetermeer)

Zeer goede begeleiding, zeer deskundig (C.W. D. Rotterdam)

Behulpzaam, begripvol, doorzettingsvermogen en lieve vrouw (R.S. L. Rotterdam)

Vertrouwd direct vanaf het begin, duidelijk, zorgvuldig, interessant en betrokken (A.J. Zoetermeer)

Betrokken, zorgvuldig en vertrouwd (G.J.v.S, Zoetermeer)

Rustig, duidelijk & vriendelijk (AGC. D. regio Zoetermeer)

Prettig (PJ. P. regio Zoetermeer)

Zorgvuldig en geduldig (LtH regio Amsterdam)

Goed, alles tot een goed plan gekomen (JS regio Amsterdam)

Erg positief, erg bekwaam en beschikt over goede vaardigheden om het gesprek zo vlot en professioneel mogelijk te laten verlopen. (S.V. te Zoetermeer)

Deed haar best en was onpartijdig (A.v.H. te Zoetermeer)

Onderscheiding Patriae Servire Libertas. Hoofdcommissaris Regionale Politie Eenheid Den Haag dhr. P. van Musscher EMPM, verleent hierbij als blijk van waardering vanwege ZIJNE MAJESTEIT DE KONING deze medaille voor Openbare Orde & Veiligheid aan Charlotte E.M. van Tol voor de wijze waarop zij gedurende 15 jaar werkzaamheden heeft verricht als vrijwillig Ambtenaar van Politie.

Goed en prettig (J.W. te Ouderkerk aan de Amstel)

Prettig en duidelijk (B. O. te Ouderkerk aan de Amstel)

Precies, helpend, meedenkend en vertrouwd (D. d. H. te Den Haag)

Zorgt voor juiste balans tussen beiden en oordeelt niet (M. v. K te Wassenaar)

Kundig, Betrokken (J. S. te Zoetermeer)

Deskundig (W. L. te Zoetermeer)

Professioneel (K. V. te Gouda)

Goed, niks op aan te merken (E. O. te Gouda)

Kundig en onpartijdig en heel geduldig (K. K. te Zoetermeer)

Prima (M. T. te Zoetermeer)

Kundig en onpartijdig (J. v.d. B. te Den Haag)

We hebben veel aan je gehad. (AM regio Leiden).

Vriendelijk, oog voor belangen van álle betrokkenen, ook inlevingsvermogen en informerend. Ik wil je bedanken voor het opstellen van de plannen, het is voor mij en ik denk ook voor J, een goede manier geweest om op een nette manier alles af te handelen. Ik hoop dat we er de komende jaren de vruchten van plukken. (M. v.K. te Den Haag)

Open en deskundig, vriendelijk en betrouwbaar (A. S. te Zoetermeer)

Positief, zorgvuldig en emaptisch (F. D. te Zoetermeer)

Een rustig persoon en evenwichtig (F.M. A. te Rotterdam)

Vakkundig (P. O. te Rotterdam)

Neemt veel de tijd voor ieder zijn mening/punt (P.v.L. te Zoetermeer)

Deskundig, vriendelijk en oprecht (C. K. te Zoetermeer)

Zorgvuldig, deskundig, betrokken, verbindend (M. W. te Gouda)

Wij vonden je intake erg plezierig verlopen en willen je hiervoor dan ook graag bedanken. (J & M te Nieuwkoop)

Ik wil je hartelijk bedanken, het is vanuit mijn perspectief een heel nuttig gesprek geweest. (D.J. L te Nieuwkoop)

Duidelijk, resoluut maar vriendelijk. Ik wil je graag bedanken voor je begeleiding. Je hebt het zeer professioneel gedaan en ons tot de laatste berichtgeving van informatie voorzien. Ik zal je dan ook indien nodig zeker aanbevelen bij anderen. (P. van A. te Alphen aan den Rijn)

Prettig, rustig en goede inzet. Ik wil je bedanken voor alles wat je hebt gedaan. (M. K. te Alphen aan den Rijn)

Uitermate tevreden (M vd K, regio Rotterdam)

Duidelijk, deskundig en vriendelijk. (C van V. te 's Gravenzande)

Vriendelijk, verstand van zaken, bedankt voor de hulp. Bedankt voor alle hulp en heldere uitleg tijdens de afgelopen gesprekken. (T. E. te 's Gravenzande)

Ik heb het als zeer prettig ervaren, dank je wel (F. S. te Capelle aan den IJssel)

Bedankt voor je ondersteuning, zowel emotioneel als overig (T. H. te Den Haag)

Dank Charlotte voor je begeleiding en alle hulp in deze moeielijke periode! (M. M. te Den Haag)

Bedankt voor alles, ik zie uit naar de toekomst. (G. R. te Leiderdorp)

Hartelijk bedankt voor alles! (A. B te Leiderdorp)

Dank voor het traject. (A. J. te Rijswijk)

Wij zijn erg dankbaar als individu, stel en gezin hebben we veel meer verbinding en zijn we veel sterker en krachtiger geworden, Charlotte dank je wel!! (M vd Z te Den Haag) 

Voldaan gevoel, erg tevreden (S.D. P. te Alphen aan den Rijn)

Onpartijdigheid sprong er voor mij echt uit. Charlotte was zeer objectief en onpartijdig tijdens het hele traject. (J. R. te Rotterdam)

Goed dat ik het proces heb doorlopen (M. B. te Rotterdam)

Ik zou het iedereen aanraden. (M. B te Hazerswoude)

Toont een grote deskundigheid, mijn complimenten (A. de V. te Den Haag)

Fijne gesprekken geweest, vond dat er goed werd geluisterd en gereageerd in het onpartijdige, bedankt!(W. T. te Den Haag)

Zeker aan te raden. (E.J. V. te Zoetermeer)

Bedankt voor de hulp. (K. v.d. B te Nootdorp)

Heel erg bedankt voor je hulp bij het 'ontrafelen' van onze gevoelens. Je hebt ons heel erg gesteund in deze zware periode, waarvoor we je hartelijk willen bedanken. (Fam. P & I vd Z, Den Haag)

Bedankt voor je inbreng, zowel professioneel als persoonlijk heb ik deze bijzonder prettig ervaren. (F.K. te Zoetermeer)

Succesvol traject. (F. B. te Zoetermeer)

Vond het heel prettig, heb veel geleerd, bedankt! (A. P. te Den Haag)

Dank voor je hulp, ik heb er ongelooflijk veel baat bij, veel inzichten bereikt en kan alle negativiteit veel beter hanteren. (E. v. K. te Den Haag).

Bedankt, je omschrijft heel mooi wat er speelt en wat te doen en vooral niet te doen. Ik ben zeker van plan de jongens te respecteren in hun wensen, verwachtingen en meningen. Ik begrijp het nu beter en kan er naar handelen. Ik was trots op ze toen ik hun mening hoorde verwoorden, ze konden alles duidelijk en overwogen formuleren. Het zal voor hen ook zwaar geweest zijn en pijn gedaan hebben. (R. W. te Hoofddorp)

Werkte zeer goed aan relatie met kinderen. (R.W. te Hoofddorp)

Aardige rustige mevrouw met veel ervaring en mensenkennis. (M. K. te Leimuiden)

We zijn je heel erg dankbaar voor je goede manier van begeleiden en het stellen van de juiste vragen. en het ontrafelen van onze gevoelens. Je weet precies de juiste vragen te stellen en door te vragen als we vastlopen. Mede dankzij jou zijn we zo ver gekomen. Heel erg bedankt. (fam. v.d. Z. te Den Haag).

Heel erg tevreden en vooral dankbaar. (S. J. te Zoetermeer)

Dank voor het respect en geduld! (J.K. te Zoetermeer)

The best! (A.S. G. te Leiden)

Hierbij wil ik u nogmaals bedanken voor uw hulp, het waren fijne gesprekken en het heeft mij tot een ander mens gemaakt in positieve zin. (I. W. te Den Haag)

Praktische informatie

Leeftijdsgroep
Jong volwassen Volwassen Ouderen
Soort therapie
Relatietherapie Registertherapeut: nee
Status
Aanvullend getrainde EFT therapeut
Ervaring
Meer dan 10 jaar
Opleidingen & trainingen
Counselor Seksuologie (RINO). MfN-registermediator M2685, ADR Full Certified Mediator & ADR Full Certified Conflictcoach, Raad voor Rechtsbijstand R30639, Juridisch Loket R30639, DNV ISO-CERT-114070-2012-MED-N-Rev.1. Accreditaties: Familieconflicten, Rechtbankmediator (rechtbank Den Haag) & (Echt)Scheidingsmediator. Onderscheiden met de Stadsspeld door het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Den Haag. Daarnaast ook onderscheiden met de medaille Patriae Servire Libertas door Hoofdcommissaris Regionale Politie Eenheid Den Haag dhr. P. van Musscher EMPM, als blijk van waardering vanwege ZIJNE MAJESTEIT DE KONING is deze medaille voor Openbare Orde & Veiligheid voor de wijze waarop zij gedurende 15 jaar werkzaamheden heeft verricht als vrijwillige Ambtenaar van Politie.
Talen
Nederlands
Beschikbaarheid
Binnen 1 maand
Bereikbaarheid van de praktijk
Dichtbij parkeren Rolstoelvriendelijk

Spreekt Charlotte jou aan als therapeut?

Maak kennis met Charlotte en kijk of het klikt!

Kennismaken