Wills Langedijk

Relatietherapie

Over mij

Mijn partner snapt me gewoon niet meer

Een nieuwe kans

Beter Samen biedt relatiecoaching. Met als inzet: alles uit de kast halen om te kijken of je relatie opnieuw tot leven kan worden gebracht. We proberen samen te begrijpen wat er gebeurt en waarom. En we proberen door de mist van verdriet, verwijten en hartzeer te zien wat jullie echt belangrijk vinden en waar jullie echt voor willen vechten.

Een veelbelovende methode

Wij maken gebruik van de Emotionally Focused Therapy, zoals die door Sue Johnson is ontwikkeld. Deze methode biedt een helder stappenplan waarin je drie fasen doorloopt in 6-15 sessies. Je leert het patroon binnen je relatie beter herkennen en begrijpen. Je benoemt je angsten en behoeftes binnen dat patroon. Tot slot stap je uit je patroon en leer je elkaar om hulp, steun en begrip vragen. Het is een riskant en kwetsbaar proces. Maar de uitnodiging om je (opnieuw) met elkaar te verbinden, blijkt vaak moeilijk te weerstaan.

Wills Langedijk

‘Waarom gaan mensen scheiden en wordt het dan beter?’, werd mij vaak gevraagd. ‘Soms is een van beiden een vervelend mens maar vaker is er sprake van een variatie op ‘buurman’s gras is altijd groener’, zei ik dan. Ja, een aantal mensen is gelukkiger en voor hen is het leven beter na een scheiding. Maar er zijn er ook voor wie het leven juist moeilijker wordt of de problemen groter. Het verdrietige is dat je pas weet of het gras van de buurman écht veel groener is als je al over het hek gesprongen bent. En terug is dan bijna niet meer mogelijk.

Mijn conclusie na 25 jaar ervaring met scheidende mensen is: Een relatie is een fragiele levensvorm en vraagt voortdurend om aandacht en voeding. Als dat niet gebeurt is de kans groot dat eindigt het bij de advocaat/mediator of bij de rechter. ’Mijn partner snapt me gewoon niet meer’, is wat ik cliënten het vaakst heb horen zeggen. De vraag is hoe hun toekomst eruit zou zien als de partners elkaar wel weer zouden begrijpen. Daarom wil ik voortaan niet het belang van scheiding, maar het belang van de relatieverdedigen. Als coach voor partners, die pas willen scheiden als alle mogelijkheden zijn uitgeput om hun relatie een nieuwe wending te geven. Met mijn jarenlange ervaring in het navigeren van een helikopter door een orkaan.

Praktische informatie

Soort therapie
Relatietherapie Registertherapeut: nee
Status
Basis EFT therapeut
Opleidingen & trainingen
NVRG (Lid) Mfn register mediator, ex-Orde van Advocaten, ex-vFas
Talen
Nederlands
Beschikbaarheid
Binnen 1 maand
Prijzen
Individuele gesprekken € 95,-
Rerlatietherapie € 125,-
Duur van de sessie
individuele gesprekken 60 min
Relatie therapie 75 min
Bereikbaarheid van de praktijk
Openbaar vervoer Dichtbij bushalte Dichtbij treinstation Dichtbij parkeren Rolstoelvriendelijk

Spreekt Wills jou aan als therapeut?

Maak kennis met Wills en kijk of het klikt!

Kennismaken