Nina Oudshoorn-Kubina

Relatietherapie Gezinstherapie Individuele therapie Houd me Vast

Over mij

Ik ben Nina en ik begeleid liefdesrelaties. In mijn relatietherapie praktijk in Utrecht help ik ongewenste patronen te herkennen, te onderzoeken welke onderliggende gevoelens en emoties deze patronen in stand houden en begeleid ik jullie ook in het doorbreken daarvan door -hier in de kamer- iets nieuws te proberen. Zo ontstaat er een nieuwe dynamiek tussen jullie, zie het als een nieuwe taal. Deze nieuwe taal is de basis voor een veilige verbinding.

Hoe ik werk

Ik werk met de emoties en gevoelens van iedereen in de kamer en ben óók concreet en pragmatisch van aard. Ik zal je nooit vertellen dat je thuis moet komen bij jezelf, maar kan wel vragen wat er in je lijf gebeurt als ik je een vraag stel. En als je het niet weet, help ik daarbij. Jullie hoeven het niet alleen te doen, ik weet hoe spannend het kan zijn om aan deze reis te beginnen. 

Mijn achtergrond

Na het afronden van mijn Master Psychologie, heb ik als organisatieadviseur in het bedrijfsleven gewerkt. Daar heb ik regelmatig met dynamieken tussen mensen in complexe omgevingen te maken gehad. In 2018 heb ik de opleiding tot relatiecoach afgerond en mag mij sindsdien een erkende therapeut noemen. Sindsdien ben ik aangesloten bij het CAT (Collectief Alternatieve Therapeuten) en voldoe aan de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg (WKKGZ). Van 2019-2020 heb ik de eenjarige opleiding Systemisch Werk en Familieopstellingen bij het Bert Hellinger Instituut gedaan en sindsdien organiseer ik ook familieopstellingen. Van 2020-2021 ben ik opgeleid tot gevorderd EFT registertherapeut, hier bij de Stichting EFT Nederland. Sinds september 2022 ben ik in opleiding tot Systeemtherapeut bij de RINO Utrecht, een meerjarige opleiding bestaande uit verschillende (theoretisch wetenschappelijke) cursussen, supervisie en leertherapie. Tevens ben ik lid in opleiding bij de beroepsvereniging voor relatie- en gezinstherapeuten (NVRG).

Ik heb me bewust gespecialiseerd in hechtingsgericht werken met EFT omdat ik geloof en -uit eigen ervaring en talrijke onderzoeken- weet dat we samen zo veel meer kunnen en durven dan alleen. In therapie gaan is voor de meeste mensen een grote stap, ik realiseer me dat er vaak al veel gebeurd is voordat mensen bij mij in de kamer komen. Ik vind het mooi om iedere dag opnieuw te zien hoe moedig, veerkrachtig en vol doorzettingsvermogen wij mensen kunnen zijn als we een verlangen hebben. Dat verlangen heeft vrijwel altijd te maken met contact en verbindingen met anderen. Want -hoe moeilijk het leven soms ook is- als we weten dat er iemand voor ons is die van ons houdt, dan kunnen we de wereld aan.

Wat je kunt verwachten

Mijn ervaring uit mijn praktijk én het bedrijfsleven neem ik mee naar mijn behandelkamer. In het contact ben ik hartelijk en je kan met me lachen. Mijn houding is een combinatie van onderzoekend en richtinggevend; ik zie het als een reis die we samen aangaan waarbij ik jullie gids mag zijn. En als een traject klaar is, is het klaar en gaan we er niet meer uren aan besteden dan nodig.

Mijn drijfveer

Ik zeg vaak “ik heb het mooiste vak van de wereld”. Sinds het volgen van mijn studie psychologie is het al mijn droom om met stellen te werken. Na het overlijden van mijn vader en de geboorte van mijn oudste zoon belandde ik in een zingevingscrisis die me wakker schudde om te doen waar ik écht in geloof: het herstellen van de emotionele verbinding tussen mensen. Verbinding is iets wat we allemaal willen en nodig hebben. Ik zie vaak mensen die het moeilijk hebben en vastlopen in het maken of herstellen daarvan. Het raakt me als mensen zo moedig zijn en om hulp vragen. Daarom vind ik het zo bijzonder dat ik mag werken met de dynamiek die jullie meebrengen. Gedurende de therapie verandert er vaak veel in de relatie en daar doe ik het voor: als stellen uiteindelijk (weer) durven vertrouwen op de veilige haven in de relatie, elkaar durven toelaten en steun durven vragen, ook al heeft niet iedereen die veilige haven in zijn jeugd gekend. Mijn drijfveer zijn in zekere zin ook jullie (toekomstige) kinderen die door alles wat hun ouders in therapie leren, ook (weer) een veilige haven bij jullie vinden. Daardoor leren ze om steun vragen, zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun woorden en gedrag en kunnen ze de wereld open verkennen.

Persoonlijk

Ik ben getrouwd met Robert en moeder van twee zoons, Jesse en Bob, allebei op de basisschool. EFT heeft overigens ook mijn relatie en gezin voorgoed veranderd, uiteraard in positieve zin. In mijn vrije tijd zit ik graag met harde muziek op een spinningfiets en ga ik vaak naar Duitsland waar mijn roots liggen. Als je meer over mij persoonlijk wilt weten, lees dan ook eens het interview dat In de buurt (link) deed met mij. En oh ja, ga er maar van uit dat ik de vragen die ik jullie stel, ook aan mezelf heb gesteld.

Kosten

Ik werk in sessies van 75 minuten (individueel 60 minuten), de kosten hiervoor zijn €150 per uur, dus €187,50 per sessie van 75 minuten.

Omdat ik vind dat relatietherapie niet alleen beschikbaar moet zijn voor diegenen die mijn reguliere tarief kunnen betalen heb ik een aangepast tarief voor stellen die weinig te besteden hebben. Komen jullie hiervoor in aanmerking? Stuur me een bericht, dan maken we -als er plek is- een afspraak.

Even overleggen?

Neem gerust contact met me op door te bellen naar 06-36167838 of te mailen naar mail@ninaoudshoorn.nl

 

Wat mijn clienten over mij zeggen

Zeer dankbaar met de sessies bij Nina. Het heeft voor zowel mijzelf, mijn partner als onze relatie veel opgeleverd. Daarnaast heeft het ons inzichten gebracht en zijn patronen doorbroken. Zeker aan te raden! 

via Zorgkaart Nederland

 

Nina creëert een ontspannen en open sfeer in een gespannen situatie, waardoor ikzelf tot rust kon komen en me durfde te laten kennen.

K.

 

Erg prettige sessies, ik heb er een goed gevoel aan overgehouden  

Jenny

 

Nina heeft een vriendelijke, persoonlijke en onbevooroordeelde benadering. Ze gaf ons altijd een comfortabel en veilig gevoel, terwijl ze wel de pijnpunten bloot wist te leggen. Nina luisterde altijd met aandacht en zonder vooroordeel en wist zo tot inzichten te komen waar wij zelf niet bewust van waren.

Beide personen gelijkwaardig behandelen en evenveel aandacht blijven geven. Hier waren we beide erg tevreden over.

Ralph 

 

Nina heeft zowel mezelf als mijn relatie veel gebracht. Het traject is zeer verhelderend geweest en heeft veel opgeleverd. 

O.

 

Ik ben erg positief over hoe snel Nina zicht heeft gekregen op de 'problematiek' die in onze relatie speelde en ons daar een constructieve manier van omgaan voor heeft aangereikt. Knap dat ze ons beiden wist aan te voelen, ik was van tevoren bang dat mijn partner de begeleiding te 'soft' zou vinden met teveel gepraat, terwijl dat voor mij juist wel goed werkt. Nina heeft ons allebei weten te bereiken met haar coachingsstijl, heel fijn. 

Nina

 

Ik vond de sessies heel fijn, en heb ze als heel waardevol en leerzaam ervaren. Ik vond het ook prettig dat Nina soms verhalen of ervaringen van haar zelf deelde. Dit schept veel inzicht ook in eigen problematiek en maakt dat problemen minder 'eenzaam' voelen. 

Laura 

Praktische informatie

Leeftijdsgroep
Jong volwassen Volwassen Ouderen
Soort therapie
Relatietherapie Gezinstherapie Individuele therapie Registertherapeut: ja
Status
Aanvullend getrainde EFT Registertherapeut, EFT Gezinstherapeut basis, Individueel EFT-therapeut basis
Ervaring
3 - 10 jaar
Opleidingen & trainingen
Msc Psychologie (basispsycholoog)
In opleiding tot systeemtherapeut

EFT en EFIT registertherapeut
Houd Me Vast trainer

MBTI gecertificeerd
Relatiecoach
Opsteller (opgeleid in Systemisch werk en Familieopstellingen)
NVRG (Lid i.o.) Lid van CAT (Collectief Alternatieve Therapeuten) Geregistreerd relatiecoach bij Sonnevelt Opleidingen Geregistreerd familieopsteller bij Bert Hellinger Instituut
Talen
Nederlands Duits
Werkmomenten
dinsdag, donderdag en vrijdag van 9:15 tot 17:15
woensdag van 9:15 tot 12:00
Beschikbaarheid
Binnen 4 maanden
Prijzen
€150 per uur, €187,50 per sessie van 75 minuten
gereduceerd tarief van €30 per uur in overleg mogelijk
Duur van de sessie
partnerrelatietherapie: 75 minuten
individuele therapie: 60 minuten
Bereikbaarheid van de praktijk
Openbaar vervoer Dichtbij bushalte Dichtbij treinstation Dichtbij parkeren Rolstoelvriendelijk

Spreekt Nina jou aan als therapeut?

Maak kennis met Nina en kijk of het klikt!

Kennismaken