Lotte van Hoorn-ten Hoeve

Relatietherapie Individuele therapie Houd me vast

Over mij

Relatietherapie bij Lotte

Er kan een moment komen in je leven, waarop je merkt dat je relatie niet (meer) zo vertrouwd voelt als je zou willen. Misschien is er een periode in jullie leven geweest die jullie band onder druk heeft gezet. Heb je het gevoel dat er afstand is ontstaan tussen jullie en vind je het moeilijk om je partner dichtbij te laten komen. Het kan zijn dat  jij je eenzaam voelt in jullie relatie, alsof je er alleen voor staat. Dat jullie steeds terugkerende ruzies hebben, of juist steeds minder met elkaar praten. Of dat je eigenlijk niet goed weet wat er in de ander omgaat of hoe je elkaar kunt bereiken.
Wanneer jullie zelf niet meer weten hoe jullie dit kunnen veranderen, kan relatietherapie bij Lotte jullie helpen. 

Over mij, Lotte

Ik ben Lotte van Hoorn-ten Hoeve, 40 jaar, getrouwd en moeder van een dochter en een zoon. Ik werk meer dan 15 jaar als psycholoog in de GGZ. Ik ben opgeleid tot GZ-psycholoog, Psychotherapeut, Relatie en gezinstherapeut en EFT therapeut.

In mijn werk ontmoet ik mensen die het moeilijk hebben. Mensen die soms zo vastzitten in bepaalde patronen, dat ze niet weten hoe ze zichzelf, hun relatie of hun leven kunnen veranderen. We kunnen de moeilijke momenten in het leven beter aan wanneer we ons veilig voelen bij de mensen die voor ons het allerbelangrijkst zijn. Ook voor kinderen is het belangrijk dat ze opgroeien in een gezin waarin ouders liefdevol en respectvol met elkaar omgaan.
Ik heb met passie gekozen om mij te specialiseren tot EFT relatietherapeut. Zodat ik mensen kan helpen een veilige verbinding te creëren met hun dierbaren. En deze mensen hun kinderen het voorbeeld kunnen geven van een liefdevolle relatie, zodat ook zij leren hoe je om steun kan vragen en zelf verantwoordelijkheid kunt nemen voor je woorden en gedrag. Want hoe moeilijk het leven soms kan zijn, je bent sterk wanneer je voelt dat je partner van je houdt, je begrijpt en er voor je is.

Ik vind het dapper wanneer je de stap zet om in therapie te gaan. Om in mijn bijzijn te onderzoeken waarin jullie vast zitten. Om naar jezelf te durven kijken. Veranderen is niet altijd makkelijk, het vergt moed en doorzettingsvermogen. Maar jullie staan er niet alleen voor. Ik help jullie om uit de ruzies, het zwijgen en de spanningen te komen. Wanneer we uiteindelijk afscheid nemen, is er vaak veel veranderd. Om daar getuige van te mogen zijn, vind ik bijzonder. Ik heb een mooi vak.

Ik heb een eigen praktijk in relatietherapie en psychotherapie en geef daarnaast supervisie in EFT. Ik heb hiervoor jarenlang gewerkt bij Altrecht, een specialistische GGZ-instelling voor mensen met angststoornissen, depressieve stoornissen en persoonlijkheidsstoornissen. 

EFT relatietherapie

Als we elkaar voor het eerst ontmoeten, staan we eerst stil bij jullie relatiegeschiedenis, moeilijke momenten in jullie leven en hoe jullie hier samen mee om zijn gegaan. Maar ik ben ook benieuwd naar de mooie periodes in jullie relatie en waarom je voor je partner hebt gekozen. Samen zoeken we naar aanknopingspunten voor verandering.
Hierna besluiten jullie of jullie verder willen met relatietherapie bij Lotte.

In EFT relatietherapie help ik jullie eerst om je eigen gedrag en onderliggende emoties beter te begrijpen en te delen met je partner. Ik laat jullie zien hoe jullie met elkaar kunnen praten over wat je voelt en wilt zonder in verwijten of zwijgen te vervallen. Door jezelf en elkaar beter te leren begrijpen, komt er rust in jullie relatie. Dit is vaak een hele opluchting.

Daarna komt er ruimte voor verdieping en help ik jullie om stapje voor stapje je partner ook dichtbij te laten wanneer je je rot of onzeker voelt. Hierdoor komt er meer verbinding en veiligheid tussen jullie. Je voelt dat je partner er voor je is en van je houdt. Hierdoor kan je moeilijk momenten in het leven beter aan.  

Vragen of een afspraak maken

Heb je vragen? Wil je weten of ik iets voor jullie kan beteken?  Je kunt mij bellen of mailen.  Ik reageer uiterlijk binnen 3 werkdagen.

Woensdag is mijn praktijk geopend.

Vanaf 2023 ben ik ook open op andere dagen

 

Adres:

Mauritsstraat 100                                      

3583 HW jn Utrecht                        

Telefoonnummer: 0645438781
Emailadres: contact@relatietherapiebijlotte.nl 

 Voor meer informatie over Relatietherapie bij Lotte, klik hier voor mijn website

 

 

 

Praktische informatie

Leeftijdsgroep
Jong volwassen Volwassen Ouderen
Soort therapie
Relatietherapie Individuele therapie
Ervaring
Meer dan 10 jaar
Opleidingen & trainingen
Gecertificeerd EFT therapeut
GZ-psycholoog
in opleiding tot Psychotherapeut
NVRG systeemtherapeut
NVRG Supervisor
Talen
Nederlands
Werkmomenten
Mijn praktijk voor EFT relatietherapie is alleen open op woensdag. Deze dag moet jullie dus net goed uitkomen.

Andere dagen ben ik elders werkzaam waar ik andere verplichtingen heb en individuele therapie en gezinstherapie geef.
Beschikbaarheid
Binnen 4 maanden
Prijzen
€150 per sessie van 75 minuten EFT relatietherapie
€120 per sessie van 60 minuten EFIT
€100 per supervisiesessie van 45 minuten
Duur van de sessie
EFT: 75 minuten
EFIT: 60 minuten
Supervisie: 45 minuten
Bereikbaarheid van de praktijk
Openbaar vervoer Dichtbij bushalte Dichtbij parkeren

Spreekt Lotte jou aan als therapeut?

Maak kennis met Lotte en kijk of het klikt!

Kennismaken
Status Dit geeft aan in hoeverre deze persoon trainingen van EFT met succes heeft afgerond.
  • Gecertificeerde EFT Registertherapeut
  • Individueel EFT-therapeut basis
Registraties
  • GZ Psycholoog (49910907225)
Lidmaatschappen
  • NVRG (Lid)