Lotte van Hoorn-ten Hoeve

Relatietherapie Gezinstherapie Individuele therapie Houd me Vast

Over mij

Psychotherapie en Relatietherapie bij Lotte

Er kan een moment komen in je leven, waarop je merkt dat je relatie niet (meer) zo vertrouwd voelt als je zou willen. Misschien is er een periode in jullie leven geweest die jullie band onder druk heeft gezet. Heb je het gevoel dat er afstand is ontstaan tussen jullie en vind je het moeilijk om je partner dichtbij te laten komen. Of voel jij je eenzaam in jullie relatie, alsof je er alleen voor staat. Alsof je het niet goed kunt doen of de ander je niet belangrijk vindt. Misschien hebben jullie steeds terugkerende ruzies, of juist steeds meer stilte. Weet je eigenlijk niet goed meer wat er in de ander omgaat of hoe je elkaar kunt bereiken. Misschien zijn jullie gestrand en weet je niet meer wat je kan doen om los te komen uit de patronen die jullie liefde bedreigen. Dan kan EFT relatietherapie jullie helpen.

Over mij, Lotte

Ik ben Lotte van Hoorn-ten Hoeve, geboren in 1982, getrouwd en moeder van een dochter en een zoon. Ik werk meer dan 15 jaar als psycholoog in de GGZ. Ik ben opgeleid tot GZ-psycholoog, Psychotherapeut, Relatie en gezinstherapeut en EFT therapeut.

In mijn werk ontmoet ik mensen die het moeilijk hebben. Mensen die soms zo vastzitten in bepaalde patronen, dat ze niet weten hoe ze zichzelf, hun relatie of hun leven kunnen veranderen. We kunnen de moeilijke momenten in het leven beter aan wanneer we ons veilig voelen bij de mensen die voor ons het allerbelangrijkst zijn. Ook voor kinderen is het belangrijk dat ze opgroeien in een gezin waarin ouders liefdevol en respectvol met elkaar omgaan.
Ik heb met passie gekozen om mij te specialiseren tot EFT relatietherapeut. Zodat ik mensen kan helpen een veilige verbinding te creëren met hun dierbaren. En deze mensen hun kinderen het voorbeeld kunnen geven van een liefdevolle relatie, zodat ook zij leren hoe je om steun kan vragen en zelf verantwoordelijkheid kunt nemen voor je woorden en gedrag. Want hoe moeilijk het leven soms kan zijn, je bent sterk wanneer je voelt dat je partner van je houdt, je begrijpt en er voor je is.

Ik vind het dapper wanneer je de stap zet om in therapie te gaan. Om in mijn bijzijn te onderzoeken waarin jullie vast zitten. Om naar jezelf te durven kijken. Veranderen is niet altijd makkelijk, het vergt moed en doorzettingsvermogen. Maar jullie staan er niet alleen voor. Ik help jullie om uit de ruzies, het zwijgen en de spanningen te komen. Wanneer we uiteindelijk afscheid nemen, is er vaak veel veranderd. Om daar getuige van te mogen zijn, vind ik bijzonder. Ik heb een mooi vak.

Ik heb een eigen praktijk in relatietherapie en psychotherapie en geef daarnaast supervisie in EFT. Ik heb hiervoor jarenlang gewerkt bij Altrecht, een specialistische GGZ-instelling voor mensen met angststoornissen, depressieve stoornissen en persoonlijkheidsstoornissen. 

EFT relatietherapie

Als we elkaar voor het eerst ontmoeten, staan we eerst stil bij jullie relatiegeschiedenis, moeilijke momenten in jullie leven en hoe jullie hier samen mee om zijn gegaan. Maar ik ben ook benieuwd naar de mooie periodes in jullie relatie en waarom je voor je partner hebt gekozen. Samen zoeken we naar aanknopingspunten voor verandering.
Hierna besluiten jullie of jullie verder willen met relatietherapie bij Lotte.

In EFT relatietherapie help ik jullie eerst om je eigen gedrag en onderliggende emoties beter te begrijpen en te delen met je partner. Ik laat jullie zien hoe jullie met elkaar kunnen praten over wat je voelt en wilt zonder in verwijten of zwijgen te vervallen. Door jezelf en elkaar beter te leren begrijpen, komt er rust in jullie relatie. Dit is vaak een hele opluchting.

Daarna komt er ruimte voor verdieping en help ik jullie om stapje voor stapje je partner ook dichtbij te laten wanneer je je rot of onzeker voelt. Hierdoor komt er meer verbinding en veiligheid tussen jullie. Je voelt dat je partner er voor je is en van je houdt. Hierdoor kan je moeilijk momenten in het leven beter aan.  

Je bent ook welkom voor individuele vragen over jezelf in relatie tot anderen

Vragen of een afspraak maken

Heb je vragen? Wil je weten of ik iets voor jullie kan beteken?  Je kunt mij het beste mailen, telefonisch ebn ik slecht bereikbaar.  Ik reageer uiterlijk binnen 3 werkdagen.

Mijn praktijk is geopend op maandag, woensdag en vrijdag.

Adres:

Mauritsstraat 100                                      

3583 HW in Utrecht                        


Emailadres: contact@psychotherapiebijlotte.nl 

 Voor meer informatie over Psychotherapie en Relatietherapie bij Lotte, klik hier voor mijn website

 

 

 

Praktische informatie

Leeftijdsgroep
Jong volwassen Volwassen Ouderen
Soort therapie
Relatietherapie Gezinstherapie Individuele therapie Registertherapeut: ja GZ Psycholoog (49910907225) Psychotherapeut (69910907216)
Status
Supervisor (EFT Registertherapeut), EFT Gezinstherapeut aanvullend getraind, Individueel EFT-therapeut basis
Ervaring
Meer dan 10 jaar
Opleidingen & trainingen
GZ-psycholoog
Psychotherapeut
Gecertificeerd EFT therapeut
NVRG systeemtherapeut
NVRG Supervisor
NVRG (Lid)
Talen
Nederlands Engels
Werkmomenten
Maandag 9.00-17.00 uur
Woensdag 9.00-17.00 uur
Vrijdag 9.00-17.00 uur
Beschikbaarheid
Binnen 4 maanden
Prijzen
€170 per sessie van 75 minuten EFT relatietherapie
€110 per sessie van 45 minuten EFIT
€110 per supervisiesessie van 45 minuten
Duur van de sessie
EFT: 75 minuten
EFIT: 45 minuten
Supervisie: 45 minuten
Bereikbaarheid van de praktijk
Openbaar vervoer Dichtbij bushalte Dichtbij parkeren

Spreekt Lotte jou aan als therapeut?

Maak kennis met Lotte en kijk of het klikt!

Kennismaken