Monique Suiker

Relatietherapie

Over mij

Welkom! bij   moniquesuiker.nl     Een praktijk voor relatie-en individuele therapie.

In ieder stadium en iedere vorm van een relatie kunnen problemen ontstaan. In intieme relaties komen situaties voor die veel energie kosten en een grote impact hebben op jezelf, je partner en jullie band. In werkrelaties kunnen verwachtingen en uitdagingen uiteindelijk leiden tot depressie of een burn-out. Als problemen of belemmeringen niet helder zijn voor jezelf of voor de ander, kan het moeilijk zijn om deze negatieve patronen te doorbreken. Therapie kan helpen om helderheid te krijgen en negatieve patronen om te buigen richting een positieve toekomst.

"Met warmte, aandacht en een gezonde dosis humor ondersteun ik jou of jullie bij dit proces".

Monique Suiker

Geboren in Dokkum en getogen op het water. Een kind van binnenschippers. Mijn ouders voeren in Nederland en België met als thuishaven Rotterdam. Ik groeide op in een schippersinternaat waar ik goede herinneringen aan bewaar en waar ik onbewust de basis meekreeg van het vak als hulpverlener. Op achttienjarige leeftijd stond ik op eigen benen, waarna ik al vrij snel op avontuur ging in Zwitserland om als au pair te werken in een hotel. De puzzelstukjes vielen op dat moment in elkaar. Het werd toen duidelijk. Mijn liefde voor het werken met mensen en tegelijkertijd iets kunnen betekenen voor een ander was geboren. Ik ging aan de slag. Jaren van studeren in combinatie met werken volgden.

Inmiddels ben ik ruim 14 jaar werkzaam als relatietherapeut binnen de Forensische GGZ, de Waag.  In 2022 heb ik de stap genomen om als zelfstandig relatietherapeut ook mijn diensten aan te bieden binnen het reguliere werkveld. De combinatie van deze twee werkvelden maakt mijn werk plezierig en uitdagend! 

Dankzij mijn specialisatie in huiselijk geweld zijn complexe hulpvragen mij niet vreemd. Ik zie het probleem niet als opzichzelfstaand, maar verweven in het contact met de belangrijke andere personen waarmee iemand leeft en/of werkt. Ik geloof in het belang van het creëren van een veilige en ondersteunende therapeutische relatie, waarin je je comfortabel voelt om je diepste gevoelens en gedachten te delen. Ik ga altijd uit van de competenties en mogelijkheden van de ander en werk graag vanuit vertrouwen. Ik ben een nieuwsgierige en geïnteresseerde luisteraar, ik houd van humor, ik hanteer een directe communicatiestijl en ik sta open voor het ontvangen van constructieve feedback.

METHODES EN CERTIFICERING

Naast het gebruik van de krachtige methode van Emotionally Focused Therapy (EFT) en Emotionally Focused Individual Therapy (EFIT), werk ik met systeemtherapie om jouw relatie of individuele problemen vanuit een bredere context te benaderen. Ik kijk naar de invloeden van jouw gezin van herkomst, de relaties met familieleden en hoe deze patronen van generatie op generatie worden doorgegeven. Door deze dynamieken te verkennen en te begrijpen, kunnen we samenwerken aan het doorbreken van negatieve patronen en het creëren van een gezonde en liefdevolle verbinding met jezelf en de ander.

Ik ben gespecialiseerd in zowel EFT/EFIT als systeemtherapie en ik heb uitgebreide kennis van intergenerationele problematiek. Ik ben geregistreerd bij de NVRG (Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie) als relatie- en gezinstherapeut. Tevens ben ik aangesloten bij de vereniging Emotionally Focused Therapy waar ik geregistreerd sta als gevorderd EFT-therapeut. Voor meer informatie kijk dan op de site van de NVRG en EFT.

Praktische informatie

Leeftijdsgroep
Volwassen Ouderen
Soort therapie
Relatietherapie Registertherapeut: ja
Status
Aanvullend getrainde EFT Registertherapeut
Ervaring
Meer dan 10 jaar
Opleidingen & trainingen
NVRG (Lid) EFT lid en vergevorderd. In supervisie tot registratie EFT.
Talen
Nederlands
Beschikbaarheid
Binnen 1 maand
Bereikbaarheid van de praktijk
Openbaar vervoer Dichtbij bushalte Dichtbij treinstation Dichtbij parkeren

Spreekt Monique jou aan als therapeut?

Maak kennis met Monique en kijk of het klikt!

Kennismaken